Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

I deszcz we wszystkich prognozach odwołany. Szykują się 2 upalne  tygodnie bez deszczu. Mam nadzieję że po nich wkoncu przyjdzie ten grad którym tak wszędzie straszą i zrobi porządek z kukurydzą 

Krzychu jakie okolice jesteś ja północ maszowsza i co dwie godziny w prognozach mniej deszczu i tak samo odwoluja wszystko po h** taka prognoza 🤔

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, artur12441 napisał:

co dwie godziny w prognozach mniej deszczu

Ja pamiętam jak Wicherek (nie, nie, nie ten Wicherek😆) zapowiadał pogodę i dużo lepiej się to sprawdzało😝

Edytowane przez witejus
  • Like 2
Opublikowano

Ja pogranicze mazowsza i warm maz. Ja to patrzę na to jaki front ma przejść i jak widzę że nadają byle co to wiem że nic u nas nie będzie padac. U mnie mogło by i 200 litrów spaść przez tydzień i krzywdy by nie było. Na łąkach torfowych poziom wód jest ponad metr od darni. Więc nawet łąki na torfach się poddały 

Opublikowano

U mnie na podlasiu tak samo, jakiś tam deszcz padał tydzień temu ale znów zaczyna wypalać i się nie zapowiada. Zastanawiam się kilka ha poplonów po zbożu, gryki z owsem posiać i w bele, może coś urośnie to będzie co bydlakom dać, a jak nic nie urośnie to przyorze 

Opublikowano

Ponad metr od darni ale w dol tak ? Znaczy metr poniżej darni? U mnie na torfach wszystkie rowki wyslchy...

1 minutę temu, raven18 napisał:

U mnie na podlasiu tak samo, jakiś tam deszcz padał tydzień temu ale znów zaczyna wypalać i się nie zapowiada. Zastanawiam się kilka ha poplonów po zbożu, gryki z owsem posiać i w bele, może coś urośnie to będzie co bydlakom dać, a jak nic nie urośnie to przyorze 

Też o tym myślę o ile zacznie padać w żniwa czy po czy Jackowski wie kiedy .... 😔

Opublikowano
47 minut temu, slawek74 napisał:

trudno powiedzieć towar zielona trawa zbierane sieczkarnią może mh 12-15 bel 🤔 towaru porównywalne co pierwszego pokosu

slawek, sąsiadce się pochwał. Może coś dostaniesz w nagrodę😆.  Ja zbierałem widłami i na moje ślepe oko, towar lux 😂😁

Opublikowano
7 godzin temu, Maciektaski napisał:

u mnie 2 pokos 51 bel z 19 ha, normalnie szał...

No słabo u mnie deszcza były i z 2 ha 36 bel lucerny  125cm

7 godzin temu, Maciektaski napisał:

u mnie 2 pokos 51 bel z 19 ha, normalnie szał...

No słabo u mnie deszcza były i z 2 ha 36 bel lucerny  125cm

Opublikowano

Dobra Panowie ja opuszczam to forum, nie da się tego czytać, macie teraz z luźnymi rozmowami to oni ciągle tutaj sraja ile kto czego nakosil, co w chuju to mam, temat o cenach mleka a jakąkolwiek cenę ciężko tutaj znaleźć tylko pierdolenie i żale że wszędzie pada a mi nie

• Like 5
  • Thanks 2
  • Haha 3
Opublikowano
51 minut temu, Mistrz18 napisał:

Dobra Panowie ja opuszczam to forum, nie da się tego czytać, macie teraz z luźnymi rozmowami to oni ciągle tutaj sraja ile kto czego nakosil, co w chuju to mam, temat o cenach mleka a jakąkolwiek cenę ciężko tutaj znaleźć tylko pierdolenie i żale że wszędzie pada a mi nie

Szerokości 

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Mistrz18 napisał:

Tylko już nie wracaj.

• Thanks 1
Opublikowano
Mistrz18 napisał:

dobranoc 🤭 a co z cen jak wiadomo że jest lipa 🤦‍♂️

• Haha 1
Opublikowano

Masz temat luźne rozmowy producentów mleka i tam sobie rozmyślaj o wszystkim. Tutaj to taki pierdolnik, to samo w cenach bydła, chcesz sprzedać i rozeznać się w stawkach to czytaj 30stron o d*pie maryli

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, Mistrz18 napisał:

Masz temat luźne rozmowy producentów mleka i tam sobie rozmyślaj o wszystkim.

Podaj datę i godzinę z minutami, bo nie dotrzymałeś słowa😝

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano

Zamiast się zjednoczyć i stworzyć tu fajną grupę która wymienia się cenami i w razie czego móc nawet na priv sobie pogadać porównać to nie pogardą, wysmiewanie i nikt płakać nie będzie, ok ale jeden z drugim powiem wam tyle że wasze myślenie o mleczarstwie wynosi może 10% możliwości jakie powinniście mieć. Masz rozeznanie w cenach i w cenach konkurencji możesz coś ugrać jak masz większą grupę, większy dostęp do informacji, koniunktury i sytuacji na rynku mleka. Ale pal licho, już niejedna osoba która miała tu większy dostęp do informacji od reszty przestała się nimi dzielić bo dla debili nie warto. Dalej sobie poskomlaj że parametry uwalaja i cena słaba i nadstaw teraz dupkę bo usteczka to już za mało

• Like 8
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Dlaczego tak po nim pojechaliście ? Prawdę mówiąc dwa lata temu dostalibyśmy ,,punkty'' za zaśmiecanie .

Bo to Af  też się zrobiło toważystwem wzajemnej adoracji  . Wataha sobie słodzi i temat o złamanym paznokciu ma 40 zakładek a inne ciekawe umierają w zarodku . Poza tym nikt tu już nie sprząta i wkradł się burdel . takie jest moje zdanie

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Mistrz18 napisał:

Zamiast się zjednoczyć i stworzyć tu fajną grupę która wymienia się cenami i w razie czego móc nawet na priv sobie pogadać porównać to nie pogardą, wysmiewanie i nikt płakać nie będzie, ok ale jeden z drugim powiem wam tyle że wasze myślenie o mleczarstwie wynosi może 10% możliwości jakie powinniście mieć. Masz rozeznanie w cenach i w cenach konkurencji możesz coś ugrać jak masz większą grupę, większy dostęp do informacji, koniunktury i sytuacji na rynku mleka. Ale pal licho, już niejedna osoba która miała tu większy dostęp do informacji od reszty przestała się nimi dzielić bo dla debili nie warto. Dalej sobie poskomlaj że parametry uwalaja i cena słaba i nadstaw teraz dupkę bo usteczka to już za mało

Jedności nawet i w tych mleczarzach nie będzie. Taki jest plan żeby jeden za drugim nie szedł i się to wypełnia. Jakby się wszyscy potrafili zjednoczyć to co by te podmioty skupujące mogły zrobić? Druga sprawąa że umiaru chłopy nie mają i wiecznie mało by było. 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v