Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szymon09875 napisał:

37 minut temu, slawek74 napisał:

a co w tym złego? mając pieniądze w portfelu wiesz ile możesz wydać a nie prognozy ...

Choćby to że robią 1 zł i nic im nie zrobisz 😲 

Trochę chore nie wiedzieć za ile się robi

trochę to innaczej wygląda...

Opublikowano (edytowane)

U mnie w jednej i drugiej taryfie te gwarantowane przez państwo 0,68 netto(czy coś koło tego). W maju miałem około 50 gr i 0,27 gr netto. Do tego przesyłowe. Więcej do pierwszej mniej do drugiej taryfy.

rachunek względem kwietnia(limit 2000 był już przekroczony) ponad 100 % w górę

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano
18 minut temu, Zibifarmer napisał:

Ale to już po przekroczeniu tego limitu 3000kw?

Co mi z tego limitu jak zużywam ponad 20 tys. I jest tak wyżej kolega napisał jak się złoży wniosek to z automatu przechodzi się na c. Do tej pory płaciłem koło 70 paru groszy 

48 minut temu, Troker1979 napisał:

U mnie w jednej i drugiej taryfie te gwarantowane przez państwo 0,68 netto(czy coś koło tego). W maju miałem około 50 gr i 0,27 gr netto. Do tego przesyłowe. Więcej do pierwszej mniej do drugiej taryfy.

rachunek względem kwietnia(limit 2000 był już przekroczony) ponad 100 % w górę

To mimo przekroczenia tego limitu nadal masz taką samą cenę ? Dostałeś rachunek z przewidywana ceną do końca roku ?? Masz panele?

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to po nowym roku jacyś użytkownicy o tym pisali i dlatego nie składałem 

1 minutę temu, robert1226 napisał:

Nieprawda był składany wniosek i jest na rachunku taryfa g11 , tylko na tym rachunku nie widzę żeby było gdzieś po tańszej cenie te 3tys kwg wszystko policzone jednakowo .

Czyli jaka cena i zużycie? I prognozą do końca roku ?

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Dostałem i ja rachuneczek za prąd. Po ile wam wychodzi za kilowat ? U mnie teraz 1,5 zł 

@alfa jednak kary nie będzie 

https://www.portalspozywczy.pl/mleko/wiadomosci/mlekpol-oskarzony-o-nieuczciwe-praktyki-wobec-dostawcow-mleka-spoldzielnia-uniknela-duzej-kary,227681.html

Zakontraktowana cena na prąd na 2 lata. Taryfa przemysłowa, wychodzi 1,11zł/kilowat. Na dwa miesiące idzie 5948kwh, do zapłaty 6611zł

Opublikowano

Podrożyło dwukrotnie ten prąd bo przecież muszą z czegoś ściągnąć na wszelkie dopłaty. 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Dostałem i ja rachuneczek za prąd. Po ile wam wychodzi za kilowat ? U mnie teraz 1,5 zł 

@alfa jednak kary nie będzie 

https://www.portalspozywczy.pl/mleko/wiadomosci/mlekpol-oskarzony-o-nieuczciwe-praktyki-wobec-dostawcow-mleka-spoldzielnia-uniknela-duzej-kary,227681.html

Ja miałem złożony wniosek o zamrożenie i do kwietniowych faktur cena za kw wychodziła 68 gr. Jaka będzie za maj to się okaże ale z tego co wiem to chyba bez zmian 

Opublikowano
51 minut temu, krzychu121 napisał:

Co mi z tego limitu jak zużywam ponad 20 tys. I jest tak wyżej kolega napisał jak się złoży wniosek to z automatu przechodzi się na c. Do tej pory płaciłem koło 70 paru groszy 

To mimo przekroczenia tego limitu nadal masz taką samą cenę ? Dostałeś rachunek z przewidywana ceną do końca roku ?? Masz panele?

Ja mam umowę nieprzedłużaną na czas nieokreślony rozliczenie rzeczywiste. W limicie miałem taniej jak w ubiegłym roku czyli te 50 i 27 gr. Limitu nie zwiększałem ze względu na ryzyko przerzucenia na taryfę C. Te dwa tysiące bonifikaty to starczyło na 1,5 - 2 miesiące ale rachunki łącznie z kwietniem były w tej cenie(może system im tego nie ogarnął). Rachunek za maj to już dokładnie 0,698 netto za jedną i drugą taryfę. Do tego opłaty abonamentowe i przesyłowe odpowiednio 0,41 gr w pierwszej taryfie o 0,086 w drugiej taryfie. Cena była by jeszcze wyższa ale do końca roku jest ten max limit od PISiorów. Nie podpisałem umowy przedłużenia a kwoty po 1.01.2024 to było około 1,3 1,9 gr netto za kwh.

Dlatego druga tańsza taryfa jest w tej samej cenie co droższa bo to i tak by było drożej jak ten państwowy limit.

Opublikowano
krzychu121 napisał:

@alfa jednak kary nie będzie  https://www.portalspozywczy.pl/mleko/wiadomosci/mlekpol-oskarzony-o-nieuczciwe-praktyki-wobec-dostawcow-mleka-spoldzielnia-uniknela-duzej-kary,227681.html

może trzeba to zapamiętać i na zebraniach rejonowych zacząć mówić o tym żeby odsetki zapłacił zarząd z prezesem na czele oraz rada nadzorcza, a nie wszyscy dostawcy ku%&a jego mać

Opublikowano
11 godzin temu, kizak napisał:

że jeszcze urząd kontroli konkurenci nie wlazł na mleczarnię . Mlekpol i kilka mleczarni muszą podać na zaś .

Tylko później w Mlekpolu tąpnięcia ceny po 40 -50 groszy z miesiąca na miesiąc po przeszacowaniu a do tego pewnie naddatek później na wszelki wypadek. Sam już nie wiem jak lepiej.

Opublikowano

Cena też za prąd poszła w górę, bo VAT wyższy już jest, akurat facetka jakaś przyszła się kłócić i powiedziała jej z BOKu że VAT z 5 na 23 wzrósł i temu wyższe rachunki 👀👀👀

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Cena też za prąd poszła w górę, bo VAT wyższy już jest, akurat facetka jakaś przyszła się kłócić i powiedziała jej z BOKu że VAT z 5 na 23 wzrósł i temu wyższe rachunki 👀👀👀

Wyższy VAT od wyższej kwoty. Będzie czym ludzi przekupić. 

Opublikowano

No cóż musimy zapłacić za tych którzy mają utrzymana cenę do 3 tyś kWh czy tam 2 tys. Już nie wiem . Tak jak z tymi dopłatami jedne wnioski przez internet inne do biur powiatowych. Kto za tym nadazy :D Też mam 100% więcej na rachunku za prąd :d 

Opublikowano
4 godziny temu, konradek88 napisał:

Ja miałem złożony wniosek o zamrożenie i do kwietniowych faktur cena za kw wychodziła 68 gr. Jaka będzie za maj to się okaże ale z tego co wiem to chyba bez zmian 

Rozmawiałem ze znajomym i też miał niby zamrożona cenę a również dostał podwyżkę 100 %. Tak myślę że tym osobom co energia nie wzrosła zużywają jej poprostu bardzo mało i starcza jeszcze im limitu. 

Oj pisowcy stracą dużo głosów przez ten nieuczciwy wyzysk za prąd. Cała Europa do dołu a u nas do góry. Chyba coś im się nieźle popier.olilo z tymi cenami w spółkach skarbu państwa. Na energi nas dym.ja, na paliwie nas dym.ja , na nawozach nas dym.ja , na żywności i,,0,'' stawce VAT nas dym.ja. o czymś zapomniałem? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v