Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, sacrable napisał:

OSM Końskie - Polmlek od 01.04.2023 plus 50 groszy minimum względem ceny z marca.

A widziałeś już umowę? Jaki okres wypowiedzenia? :d bo dadzą nowe czy przez te pół roku jeszcze nie ?

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
32 minuty temu, sacrable napisał:

Widziałem cennik, aneksy będą wkrótce. Polmlek w swoich umowach ma trzymiesięczny okres wypowiedzenia. Jak będzie w tym przypadku - nie wiem jeszcze.

Bardzo dobrze, że pojawia się duża dobra mleczarnia. Chcą płacić 50 gr więcej to przy 20 tys litrów to aż 10 tys miesięcznie a rocznie 120 tys. Będzie konkurencja. 

Opublikowano

Szkoda ze tak z rotr em nie zrobili. Właściciele kasę z udziałów dostaną plus cena jednak do góry i zakład będzie działał. A w rotrze kasy z udziałów nie ch*ja, w zakladzie hula wiatr, chyba, bo w sumie nie mam pojęcia co tam się dzieje teraz.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

😁

1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

😁

A rzeczywiście przy max to i białku +20tys za luty wychodziło 1,95netto a za marzec -15 także tak jak piszesz

Myślałem, że gorzej. Sam mam w sumie niewiele lepsza cenę, przy białku 3.5/t4.2, chyba delikatnie powyżej 2zl netto. 

Z tym, że marzec to już słabo jak jeszcze minus 15gr.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
23 minuty temu, vodz napisał:

Szkoda ze tak z rotr em nie zrobili. Właściciele kasę z udziałów dostaną plus cena jednak do góry i zakład będzie działał. A w rotrze kasy z udziałów nie ch*ja, w zakladzie hula wiatr, chyba, bo w sumie nie mam pojęcia co tam się dzieje teraz.

Co ty porownujesz rotr z długami bez perspektyw o matko chłopie

Opublikowano

Oj pogadać sobie nie mozna:p chodzi mi o to ze można było kwestie rotru w odpowiednim momencie rozwiązać inaczej, przed długami i kiedy dostawcy jeszcze byli

Opublikowano
21 minut temu, vodz napisał:

Oj pogadać sobie nie mozna:p chodzi mi o to ze można było kwestie rotru w odpowiednim momencie rozwiązać inaczej, przed długami i kiedy dostawcy jeszcze byli

To stuprocentowa prawda, rada nadzorcza z imienia i nazwiska powinna do końca życia być wypisana w lokalnych gazetach za doprowadzenie do takiego stanu. 

Opublikowano

Widziałem cennik polmleku , przy max parametrach i max ilości 2,5 zł.  Tylko nie napisane było czy brutto czy netto . 

Max ilość pow 25 tyś. Cena jak na nasze świętokrzyskie realia to chyba najlepsza ze wszystkich . Na pewno najlepsza 

Opublikowano

Żałujesz że odszedłeś?😉a tak na serio to nie przesadzał bym z tym super Polmlekiem wiem że tam żeby mieć dobrą cenę to trzeba dzwonić i ustalać indywidualnie bo inaczej cudów nie ma...

• Like 2
Opublikowano
ubogiwladek napisał:

Widziałem cennik polmleku , przy max parametrach i max ilości 2,5 zł.  Tylko nie napisane było czy brutto czy netto . 

Max ilość pow 25 tyś. Cena jak na nasze świętokrzyskie realia to chyba najlepsza ze wszystkich . Na pewno najlepsza 

Netto z tego co wiem

Opublikowano
4 minuty temu, MariuszDe napisał:

Żałujesz że odszedłeś?😉a tak na serio to nie przesadzał bym z tym super Polmlekiem wiem że tam żeby mieć dobrą cenę to trzeba dzwonić i ustalać indywidualnie bo inaczej cudów nie ma...

Zawsze mogę wrócić :D jeżdżą już z polmleku po okolicy. Dopóki nie będzie walnego i nie zagłosują delegaci za przejęciem to musi się pokazać:d ciekawe jak później będzie 

• Thanks 1
Opublikowano

Ale odciągają później za mleko? Bo np. U nas w mlekpolu czasem kierowca coś przywiezie z nabiału za który trzeba zapłacić a najgorsze jest to że najczęściej dają to co im nie idzie np jakieś śmietanki do kawy czy mleko zsiadłe... 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v