Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy u was też tak jest że , nie ma już nawet za bardzo w ziemi w okolicy do kupienia (lub pojawiają się jakieś małe kawałki max do hektara i to słabej ziemi ale to bardzo rzadko) i biją się o każde pole do dzierżawy.

Z moich obserwacji wynika że w pewnym momencie gospodarstwa zatrzymają się w rozwoju areału.

Opublikowano
31 minut temu, ubogiwladek napisał:

Maciek nie pracuje juz ,  do prezesa próbowałem się dodzwonić juz z 7 razy zawsze ma zajęty a nigdy nie oddzwania  :D kierowcy nic nie wiedzą,  w końskich to kierowca pierwszy wiedział wszystko :D

Pracuje ale tylko na pół etatu. 

Do końca miesiąca jest na zwolnieniu. 

Opublikowano
40 minut temu, Sean_Layton napisał:

Czy u was też tak jest że , nie ma już nawet za bardzo w ziemi w okolicy do kupienia (lub pojawiają się jakieś małe kawałki max do hektara i to słabej ziemi ale to bardzo rzadko) i biją się o każde pole do dzierżawy.

Z moich obserwacji wynika że w pewnym momencie gospodarstwa zatrzymają się w rozwoju areału.

U nas jak tylko się pojawi jakaś oferta to chlewniarze kupują, np. Ostatnio poszła działka 6z sam piach za 80tys/ha

Opublikowano
1 godzinę temu, Sean_Layton napisał:

U mnie jak byś chciał to i 200 ha można by kupić ale jak do jeszcze 2020 brało się po 30 tys to tak Teraz wszyscy wołają 150

Opublikowano
2 godziny temu, ubogiwladek napisał:

Maciek nie pracuje juz ,  do prezesa próbowałem się dodzwonić juz z 7 razy zawsze ma zajęty a nigdy nie oddzwania  :D kierowcy nic nie wiedzą,  w końskich to kierowca pierwszy wiedział wszystko :D

Ten co w sano robił to już i u rafała nie robi? O to długo popracował.

Opublikowano (edytowane)

80 za hektar to drogo? I nas takie piaski to po 130 już latają 

Edytowane przez suchy330
Opublikowano

Widać, że na tym forum w pizdziskach niektórym się już pomieszało bez reszty. 80 tysięcy za hektar niedrogo, niebieski nowy traktor to wstyd(ch*j wie przed kim, chyba zającem z lasu).Tak jak alfa jednak kiedyś napisał. Po złotówce chyba musi być mleko żeby niektórzy na ziemię wrócili...

• Like 14
Opublikowano

Ja bym za 80 oddawał jak leci. Kilka mieszkań by się kupiło i po co robić. Nie rozumiem tego stękania że 80 tys to drogo i nie da rady się rozwijać. Przy takiej cenie to trzeba opchnac póki są głupki co chcą tyle płacić. U nas jeden chciał po 70 nie dawno mi  sprzedać. I to przyszedł do mnie jako pierwszego bo mam po sąsiedzku ale mówił że ludzie już się pytają czy nie chce sprzedać bo chętnie kupia od niego. Chciałem mu swój kawałek graniczący z jego sprzedać też po 70 to zrobiło mu się nie w smak i obrażony pojechał. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, robert1226 napisał:

Ty kiedy wracasz????

Ja już wróciłem dawno, każdy który ma coś pod kopułką najpóźniej po żniwach zorientował się w jakim bagnie siedzimy. A jak nie to radzę się budzić.

• Like 1
Opublikowano

ch*j Ci do tego za ile kupują przecież chyba się nie dokladasz do tego z własnej kieszeni?

Opublikowano
11 minut temu, komizmo napisał:

Ja już wróciłem dawno, każdy który ma coś pod kopułką najpóźniej po żniwach zorientował się w jakim bagnie siedzimy. A jak nie to radzę się budzić.

A jak czytam co ty piszesz to mam wrażenie że ty z innej galaktyki jesteś.

Opublikowano
10 minut temu, komizmo napisał:

Bo 80 koła to mało ,a nowy ciągnik musi być prestiżowy? Ok. Dziwna ta twoja rodzima galaktyka

A oczywiście prestiż to podstawa gdy kupowałem ciagniki to taki jakiego we wsi nikt niema i samochód tak samo, bo przecież  nie będę jeździł jakimś holandem czy paskiem albo sipmą prasował jak jakiś bolek .

Opublikowano

W mojej okolicy też wołają ponad 100 tys zł i o dziwo zawsze znajdzie się jakiś chętny . Małe kawałki hektar dwa zawsze to łatwiej wyjąć i zapłacić . Czasami się trawi ziemia z całego gospodarstwa to nikt całości niechce kupić bo to i jakieś rzeczne a to pustynie a to i krzaki a wołają cenę  jak za 2 klasę 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, suchy330 napisał:

Ja oddaje do Piątnicy , mam inne problemy niż Ty

No widzę właśnie. Na przykład ze zrozumieniem pytania. Pytałem czy ktoś wie jak cena na listopad w mlekovicie, a nie kto nie wie 

Edytowane przez komizmo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v