Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
wojak1986 napisał:

19 minut temu, slawek74 napisał:

patrz wyżej ☝

zboża tylko 3ha sieję... czasem 1ha na ziarno wykoszę...

To znaczy że nie masz utrzymania na ściółce. Duży plus 

scielić to ścielę nawet dużi slomy do kupuję i treściwych też

radekz200 napisał:

40 minut temu, slawek74 napisał:

niektórzy to tu się zachowują jak by się z księżyca urwali ....

kukurydzy z 2022 to ja dopiero 20% skarmiłem a trawy może 40%...

ty to jesteś😂

do ciebie i chudej jawki to mi daleko...

Opublikowano

sŁwcio ostatnio się chwaliłes ze nie dokupujesz bo tyle masz swojego ...moze ustal jakas jedna wersie tych przechwałek niczym nie popartych ...

Zara ziemi ci braknie na składowanie tych zapasow😁😁😁😁😁

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, robi57362 napisał:

Chelm juz poniżej 2 zł bez żadnych dodatkow ilosciowych

Chełm to chyba zawsze nie za dobrze płacili w lubelskim. Jak sie orientowałem przy zmianie mleczarni to mi proponowali 15 groszy mniej niż każda inna konkurencja w lubelskim

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, slawek74 napisał:

bo trzyma się według możliwości a 70szt na 25ha to chyba mało nie jest 🤔

Może mało nie , 40 sztuk na 10,5 ha i kuku z 2022r zostało 40-35% a sianokiszonka z poprzedniego roku już się kończy.

22 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

sŁwcio ostatnio się chwaliłes ze nie dokupujesz bo tyle masz swojego ...moze ustal jakas jedna wersie tych przechwałek niczym nie popartych ...

Zara ziemi ci braknie na składowanie tych zapasow😁😁😁😁😁

Ciekawe że nie dokupuje a pełnowartościowa pasze, albo zboze musi kupić czyba że na samej kuku jedzie 

Edytowane przez adamowicz84
Opublikowano
23 minuty temu, adamowicz84 napisał:

Może mało nie , 40 sztuk na 10,5 ha i kuku z 2022r zostało 40-35% a sianokiszonka z poprzedniego roku już się kończy

To ile masz dojnych? I jaki udział kukurydzy w tych 10,5 ha?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kvl napisał:

I ten 1,4 lucerny starcza na cały rok?

Do krów tak, chociaż ten roku może byc krucho bo świeża zasiana a deszczu jak na lekarstwo, do jałowizny sieje po jeczmieniu poplon na baloty i tego mam zapas spory , tylko muszę nadmienić że zero łąk w mam i siano trzeba kupować 😔

Plus wysłodki mokre.

I dla mnie to jest max z hodowlą bo już nie ma gdzie wstawiać kolejnych sztuk i z pola więcej nie wyciągnie się przy tych suchych latach.

Może ktoś pomyśli że ten to jest dopiero małorolny ale daje radę , w sprzęcie to aby mi brakuje ciągnika z turem  80-70km  jako pomocniczy.

Edytowane przez adamowicz84
  • Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, leszek1000 napisał:

U mnie 1l 😬

Teraz trzy dni padało u mnie. Dwa razy taki mniejszy i raz burza dosyć mocno.

Ale owies wygląda u wszystkich tragicznie. 5-6 tyg bez kropli deszczu 

Opublikowano

Tak nie w temacie 😉 ale >3 tyś litrów, tł.4,50, bi.3,3 1,55 zł brutto Ronomlex (chociaż to jak Polmlek bo to ich samochody zabierają prosto do siebie :D) Odkąd zaczęli tak jeździć to parametry w dół...

• Sad 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v