Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego mają się bać? Bakterie poniżej 100 i somatyka poniżej 400 i tyle w temacie. A jak gdyby jogo przejęła mlekovita albo polmlek to było by inaczej? Na pewno nie, a moim zadaniem w Polsce tylko te 3 zakłady się liczą jeżeli chodzi o nabywanie innych spółdzielni 

Opublikowano

Rozmawiałem parę dni temu z gościem co ma serwis zbiorników i doiarek w tamtym roku z 40 klientów  co ich obsługiwał zrezygnowało z produkci mleka i niebyło obniżek a jak teraz jest zjazd cen za mleko to się obawia że jeszcze będzie więcej rezygnować a miał takich kilkudziesięciu co mieli rezygnować ale powstrzymały ich podwyżki 

Opublikowano
54 minuty temu, karol091193 napisał:

Czego mają się bać? Bakterie poniżej 100 i somatyka poniżej 400 i tyle w temacie. A jak gdyby jogo przejęła mlekovita albo polmlek to było by inaczej? Na pewno nie, a moim zadaniem w Polsce tylko te 3 zakłady się liczą jeżeli chodzi o nabywanie innych spółdzielni 

Nie zapominaj o Łazorku on wszystko na południowy wschód od Warszawy wykupuje😂😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, Dream1990 napisał:

Pewnie chodzi o rewir działania, muszą się bać mlekpolu po przejęciu?

A co ten mlekpol taki straszny? Jakoś jest w Radomiu i pobliskie Końskie daje sobie radę.  

Opublikowano

Mlekpol w świętokrzyskim ma tylko jednego dostawce :d gość od skupu z Radomia aż się dziwił ze tak jest bo pod łowicz jeżdżą po mleko 170 km a tu by było 90 km ale nie ma dostawców:d chętnie by przyjęli dostawców nowych bo pytałem ale musiałoby być więcej osób. A z końskimi coraz gorzej to może w końcu wejdzie na świętokrzyskie bo wloszczowa jak dzwoniłem w styczniu to nie chcieli orzyjmowac 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Zenio23 napisał:

Nie zapominaj o Łazorku on wszystko na południowy wschód od Warszawy wykupuje😂😂😂

Oj wykupili ostatnio Chmielnik,Stalowa Wola,Jędrzejów,ostatnio chyba coś tam w Bidzinach też się dzieje no i w Lubelskim udzialy

1 godzinę temu, ubogiwladek napisał:

Mlekpol w świętokrzyskim ma tylko jednego dostawce :d gość od skupu z Radomia aż się dziwił ze tak jest bo pod łowicz jeżdżą po mleko 170 km a tu by było 90 km ale nie ma dostawców:d chętnie by przyjęli dostawców nowych bo pytałem ale musiałoby być więcej osób. A z końskimi coraz gorzej to może w końcu wejdzie na świętokrzyskie bo wloszczowa jak dzwoniłem w styczniu to nie chcieli orzyjmowac 

U nas to ew.mlekovita ma coś do powiedzenia bo np  Ostrowiec wzięli a Mlekpol jakoś na tą chwilę nikomu nie ,,pasuje,,

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
18 minut temu, RolnikTivi napisał:

Reny picot - 9 gr na jednostce bialka. Cwaniaki w sobotę SMS wysłali żeby nie wydzwaniać:) razem od stycznia już 75 gr gdzieś 

No właśnie chyba trzeba od nich uciekać, jaka cena teraz w Giżycku za ok 20 tys/mies ?

Opublikowano
22 minuty temu, Kimcio napisał:

No właśnie chyba trzeba od nich uciekać, jaka cena teraz w Giżycku za ok 20 tys/mies ?

Uciekać tyle że zaraz koniec miesiąca i pewnie inne mleczarnie też zrobią zjazd. Za co to doić ?

Opublikowano
3 minuty temu, RolnikTivi napisał:

Teraz miałem 2,50 za luty 2,05 gdzieś za marzec 1,75 tak plus minus może nawet mniej bo kilka wycielen było i białko spadło z 3,45 na 3,25

Nie pokićkałes coś z tymi miesiącami?

Opublikowano
10 minut temu, MariuszDe napisał:

Nie pokićkałes coś z tymi miesiącami?

Raczej nie pokićkał. Teraz smsy lecą na mleko sprzedane w marcu. Chyba że są takie mleczarnie w których pod koniec miesiąca dopiero sie dowiadujesz za ile sprzedałes mleko.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolniik122 napisał:

Raczej nie pokićkał. Teraz smsy lecą na mleko sprzedane w marcu. Chyba że są takie mleczarnie w których pod koniec miesiąca dopiero sie dowiadujesz za ile sprzedałes mleko.

U nas to wszystkie takie mleczarnie są ja jeszcze nie wiem ile za luty będę mial

Opublikowano
12 minut temu, wojak1986 napisał:

Kiedyś słyszałem że kto ma kukurydzę to ma dużo mleka a kto ma trawę ten ma dużo pieniędzy. W czasie kryzysu wygra się niższymi kosztami więc coś może w tym jest...

Trawę? Chodzi ci że handluje marihuana?

• Haha 4
Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Kiedyś słyszałem że kto ma kukurydzę to ma dużo mleka a kto ma trawę ten ma dużo pieniędzy. W czasie kryzysu wygra się niższymi kosztami więc coś może w tym jest...

Kiedyś może i tak, ale nie teraz... Przy tych cenach kiszonki i nawozów kto ma trawę ten ma kieszenie dziurawe 😉 sam bym chętnie sprzedał 300 bel, nawet chętni we wsi są, ale po 120 za belkę to żaden interes... z qq schodzę do minimum bo jeszcze zeszłorocznych bel nie zacząłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v