Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, strsw33 napisał:

Cześć, napisze ktoś jaka cena mleka Polmlek Piotrków Kujawski?

Tam każdy ma inna cenę zależy co wynegocjujesz 

Opublikowano
15 minut temu, greg1985 napisał:

No jest dobrze cały rok po 10 groszy podnoszą a w miesiąc wszystko zabierają i nie ma kryzysu na rynku mleka . 

A Rozpuda idź im powiedz że jest stabilnie . 2 zł im opcieli na litrze ale co tam lekkie zachwianie rynku . Ile jest takich podmiotów w Polsce co płaci już poniżej dwóch złotych . Tu nie trzeba mieć kredytów w takiej sytuacji bo cię środki do produkcji zjedzą 😡😡😡

I na co tu czekać? Na oklaski? Albo zmienić kierunek produkcji albo zakład. Gdyby w taki sposób postąpił mlekpol to wypowiedzenie już by było w zakładzie. Albo bym się przeniósł do innego zakładu, ale po moich planach to byłby moment zakończenia produkcji mleka. Spłaty resztek zobowiązań i zaczynamy wszystko od nowa

Opublikowano
Pablos_1970 napisał:

Jak  widać sranie  po  gaciach   na  całego  ,  najgłupsza gadka  jaką słyszałem to    sprzedam  bo  nie będę dokładał  i co  dalej  w wieku  50 plus  o   dobrą robotę  nie tak  łatwo   poza tym   zdrowie nie  pozwala  ,     z bankami  też można  się  dogadać   odłożyć spłatę rat  a sam    procent  spłacać  ,   kryzys  minie [ nie pierwszy i nie ostatni ]  i  ciąg  dalszy  nastąpi 😉

Ja też pierwszy raz słyszę takie głupoty. Że niby zdrowie nie pozwala na inną pracę, ale na "lekką" pracę przy krowach już pozwala.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, TomaszKysiski napisał:

Ja też pierwszy raz słyszę takie głupoty. Że niby zdrowie nie pozwala na inną pracę, ale na "lekką" pracę przy krowach już pozwala.

Dobre, dobre!!?, te banki mogą mu jeszcze jakby co pomoc, nawet 500 tys dadza, nic tylko brać 

Opublikowano

Witam czy są tu może jacyś dostawcy którzy sprzedają mleko  do Łowicza bo wygląda z tego co się po okolicy niesie to jedna z nielicznych mleczarni która nie obniżyła ceny i mam pytanie czy już wiadomo jak z ceną za luty i marzec ?;) Czy ta mleczarnia tak dobrze prosperuje czy to jakaś zagrywka żeby zdobyć dostawcòw czy poprostu inne podmioty robią nas producentów w h**a ?

Opublikowano

tylko przed wprowadzeniem ceny w hochland w oparciu o ceny GUS chyba po poprzednim kryzysie mleczny  [ ile to już z 10 lat  ? ] część rolników chciała rezygnować bo ceny były niskie choć wyższe niż dawna ostrowia która na tym terenie mleko zbierala , ogólnie hochland od początku przejęcia węgrowa zle nie płaci .

Opublikowano

Tak czytam te posty i sobie myślę, że niektórzy mieli poważny dylemat przy rejestracji na forum czy wybrać ich obecny nick czy może np MlekpolCockSucker byłby lepszy...

Sprawiacie wrażenie jakbyście serio dostawali ta złotówkę więcej za tą propagandę sukcesu ...

• Thanks 1
  • Haha 4
Opublikowano
12 godzin temu, MlekpolLover napisał:

Obcięli, ale cały zeszłym rok podwyższali. Cena wychodzi nadal korzystnie. Mój zwrot na krowach to 30%. Do tego mam inne dochody. Co mam ryczeć że mi źle. Jak będzie słabo to się będę martwił. Jest nadal z czego jeszcze inwestować. Mnie interesuje moja kieszeń a nie somsiada. Mlekpol jakby nie było to stabilny partner i myślę że do pewnego poziomu nie zejdzie.

Płacą Ci za reklamę 🤔 to podchodzi pod wazelinę 

Polmlek 2,30 ilość ok20 tyś  szału nie ma ale bywało gorzej, może uda się przeczekać, zawsze można to pierdyknąć w cholere 

• Like 2
Opublikowano

Za dobrze płacili, u mnie we wsi po grudniowej wypłacie dwóm palma odbiła, prawka zabrane, mleko wstrzymane, jednemu ojciec się zlitował, pomógł i już doi spowrotem... Przedtem chleli z dobrobytu, teraz chleją z rozpaczy. Jeden już 2ha sprzedał, drugi szuka kupca 🤦 ot jak głowa głupia to i z dobrobytu biedy sobie narobi. I to młode chłopaki po 30stce.

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

Za dobrze płacili, u mnie we wsi po grudniowej wypłacie dwóm palma odbiła, prawka zabrane, mleko wstrzymane, jednemu ojciec się zlitował, pomógł i już doi spowrotem... Przedtem chleli z dobrobytu, teraz chleją z rozpaczy. Jeden już 2ha sprzedał, drugi szuka kupca 🤦 ot jak głowa głupia to i z dobrobytu biedy sobie narobi. I to młode chłopaki po 30stce.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/rynki-rolne/gdzie-ceny-mleka-spadly-najbardziej/

Opublikowano
25 minut temu, pedro2 napisał:

chlają  bo są  alkoholikami  jak  duża część chłopków  tylko  to jest  temat tabu  ,   lubią wypić  tak się to określa  .

• Like 1
Opublikowano

Nie jeden z nas lubi wypić, ale alkohol jest dla rozsądnych ludzi. Trzeba być pojebem żeby chlać i wsiadać za kółko.  Szkoda bo teraz bieda, ale bardzo dobrze, że wyłapali zanim kogoś niewinnego by zabili. Prawda jest taka, że dopóki starczało na kredyty i niewiele zostawało to robili spokojnie, a trochę grosza zaczęło zostawać to hulaj dusza. Jeden sam mówił, że mleko po 3zł to można teraz porządzić. Ale słabo pomogło, gdyby zamknęli na 3 msc choć to może rozum by wrócił, a tak ośka dalej bez zmian. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, pedro2 napisał:

To nie wina ceny mleka tylko ludzkiej patologii. Tam patologia zostanie bez względu na cenę mleka. 

U mnie jakoś nic się nie zmieniło po tym jak raptem dwa miesiące przyszła godziwą wypłata. 

Edytowane przez Nintendo
  • Like 2
Opublikowano

Pedro źle mówisz. Alkoholikom to powinno się zabierać samochody i sprzedawać na poczet wypadków które powodują i odszkodowań dla ludzi którym zrobili krzywdę. To raz. A po drugie to za np sama jazdę po alkoholu czy spowodowanie jakiegoś niegroźnego wypadku powinni zabrać samochód tak jak napisałem wcześniej, oczywiście dodatkowo kilka tys kary jaka obowiązuje aktualnie plus powinni z urzędu przydzielać kilkadziesiąt lub kilkaset godzin odrobku. Np sprzątanie rowów, zamiatanie chodników lub ich odśnieżanie zima itd. Po co płacić na ich utrzymanie jak mogą darmowo zadbać o czystość okolicy . Wiadomo wszystko zależnie od zdarzenia. Kraty niektórym też by nie zawadzily 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Osm kosow lacki za styczeń było-20 i teraz za luty kolejne -20 

To może wyjdzie 2,2 zł przy 30 tys i tł 4,35, bi 3,35 

Edytowane przez Morela15
Opublikowano
1 godzinę temu, Nintendo napisał:

To nie wina ceny mleka tylko ludzkiej patologii. Tam patologia zostanie bez względu na cenę mleka. 

U mnie jakoś nic się nie zmieniło po tym jak raptem dwa miesiące przyszła godziwą wypłata. 

Racja.

1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

ale obrabiacie d*py ;p Ciekawe Pedro czy o Tobie też tak nie mówili jak krowy likwidowałes? Że się robić nie chce, a może inne niestworzone plotki...

No mówili, śmiali się, cieszyli że będą brali krowy za bezcen i ziemię będę oddawał. I przez to żaden uj ze wsi nie kupił ani łba. A ja krowy sprzedał i jeszcze 5 ha dokupił... I dlatego ja też nie mam teraz skrupułów o kimś mówić. Mówię jak jest, że człowiek głupi od dobroci sam sobie na łeb biedę ściąga. 

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Pedro źle mówisz. Alkoholikom to powinno się zabierać samochody i sprzedawać na poczet wypadków które powodują i odszkodowań dla ludzi którym zrobili krzywdę. To raz. A po drugie to za np sama jazdę po alkoholu czy spowodowanie jakiegoś niegroźnego wypadku powinni zabrać samochód tak jak napisałem wcześniej, oczywiście dodatkowo kilka tys kary jaka obowiązuje aktualnie plus powinni z urzędu przydzielać kilkadziesiąt lub kilkaset godzin odrobku. Np sprzątanie rowów, zamiatanie chodników lub ich odśnieżanie zima itd. Po co płacić na ich utrzymanie jak mogą darmowo zadbać o czystość okolicy . Wiadomo wszystko zależnie od zdarzenia. Kraty niektórym też by nie zawadzily 

Masz rację, więzienie może niezbyt dobry pomysł, ale kara finansowa nie nauczy, tak jak mówisz jakieś prace społeczne może by coś pomogło. 

A co do samochodów to obu zabrali, na razie do sprawy, a potem sąd zdecyduje. Mieli ponad 2,5 promila, jeden uciekał bo już prawko kiedyś stracił, a drugi spowodował kolizję, gość który zadzwonił jechał za nim i dostał z wstecznego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v