Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, danielhaker napisał:

Wystarczy omijać produkty, które w nazwie nie mają słowa "masło"

W zasadzie nazwa tego u góry powinna brzmieć "osełka o smaku śmietankowym", bo "śmietankowa" przy raptem 10% to nadużycie 😛

Tak naprawdę to nazywanie masłem produktu który w swym składnie ma poniżej 80% tłuszczu mlecznego jest oszustwem. 

Raz kupiłem taki wynalazek tłuszcz do smarowania z firmy Lxxxxo. Rozsmarować się nie dało bo się kruszył, nawet leżał cały dzień poza lodówka i się nie rozpuścił. 

Na każdym kroku trzeba uważać. Tak jak wyżej pisaliście o składach Pasz. Kupujesz od dłuższego czasu to samo a raptem skład się zmienia. 

Jak tam płacą teraz Łapy, Hajnówka i Kosów Lacki?

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
20 minut temu, grzesiu napisał:

Tak naprawdę to nazywanie masłem produktu który w swym składnie ma poniżej 80% tłuszczu mlecznego jest oszustwem. 

Raz kupiłem taki wynalazek tłuszcz do smarowania z firmy Lxxxxo. Rozsmarować się nie dało bo się kruszył, nawet leżał cały dzień poza lodówka i się nie rozpuścił. 

Na każdym kroku trzeba uważać. Tak jak wyżej pisaliście o składach Pasz. Kupujesz od dłuższego czasu to samo a raptem skład się zmienia. 

Każdy produkuje to, na co są klienci

48 minut temu, Rrolniik napisał:

w Niemczech już myślą jak zrobić żeby ceny nie spadały poniżej pewnego poziomu.

W Niemczech to od dawna wiedzą co mają robić….Patrz ser po 13 zł/kg

Opublikowano
26 minut temu, grzesiu napisał:

Jest, i dlatego producenci kombinują na wszelkie sposoby aby to wyglądało jak masło, ale słowa "masło" w nazwie nie zawierają, bo nie mogą

Opublikowano
5 minut temu, Nintendo napisał:

Są jakieś dopłaty do nawozów w tym roku czy o czym on mówi? 

Czemu pytasz?

Nawozy za tanie czy co?

Opublikowano
56 minut temu, oniak napisał:

Dialog z rolnikami jest. Minister rolnictwa ciągle jeździ po Polsce i spotyka się z rolnikami.

widział go kto na jakim spotkaniu z rolnikami?mam na myśli z rolnikami a nie przydupasami.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Dialog z rolnikami jest. Minister rolnictwa ciągle jeździ po Polsce i spotyka się z rolnikami.

widział go kto na jakim spotkaniu z rolnikami?mam na myśli z rolnikami a nie przydupasami.

@Rolnik1973 Ryśka się zapytaj. 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Ja byłem na spotkaniu z nim w tamtym roku ale ja to bardziej maskotka rolniczki niż rolnik 🙄

Opublikowano
6 godzin temu, grzesiu napisał:

Kosów za styczeń -20 gr, za luty sami nie wiedzą jeszcze ile obniżyć, brak informacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v