Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, farmer787 napisał:

Łazorko ma też mleczarnie w Opolu Lubelskim.cena za grudzień 2.70 netto ilość ponad 8 tyś za styczeń prawdopodobnie- 10 gr.

Za grudzień 2.95 brutto ilość powyżej 10tys.

Skąd takie info że od stycznia-10 gr.?

Opublikowano
fantango napisał:

Mlekovity opóźnienie z wypłata!!!!

przecież w aneksie do umowy co dawali w zeszłym roku to pisało że wypłata do 20 jest. Czy podpisał a nie czytał?

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Za grudzień 2.95 brutto ilość powyżej 10tys.

Skąd takie info że od stycznia-10 gr.?

Więcej będzie, nie chce być złym prorokiem ale jak rozmawiałem z przedstawicielem swojego podmiotu skupujacego to on mówił że prawdopodobnie -35 groszy za styczeń mniej i powiedziałem że przecież łazorko ,,tylko,,około 20 to on na to że mają wspólna radę około 25 gdzieś tam i mało prawdopodobne żeby oni mniej obniżyli no ale zobaczymy

Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał:

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/w-lutym-rolnikow-czeka-kolejna-fala-spadkow-cen-skupu-mleka-a-zyskuja-sieci-handlowe-1/

Jackowski w natarciu sam początek artykułu i już wjazd na Mlekpol czy polindus jakie to obniżki tylko że z jakich poziomów w mlekpolu ta obniżka a są spółdzielnie które w styczniu będą mieć 30gr mniej niż Mlekpol po obniżce, ot taka rzetelność tych wypocin 

O Kole zapomnieli napisać a byliby na pierwszym miejscu jeśli chodzi o obniżki. Tak dla przypomnienia to daleko im bylo do czołówki jeśli chodzi o cenę za grudzień czy wcześniejsze miesiące. To zostali liderem pod względem obniżki. A może specjalnie nie napisali o tym. 

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, Pablo16 napisał:

Też mnie to w oczy kuje. W tej gazecie to o mlekpolu to tylko co złe, dobrego nic. Ale jak inne mleczarnie to zawsze same plusy. Choćby 1 zł za litr płaciły to napiszą że wypłata zawsze na czas i jest stabilnie a to najważniejsze.

Mlekpol zacznie rozprowadzać gazetę to będzie chwalony pod niebiosa. Czy kiedyś pojawiła się jakaś krytyka firmy która to rozprowadza ? To już jest przesadne. Czytam tam niektóre rzeczy ale poziom spadł.

Opublikowano
4 minuty temu, MlekpolLover napisał:

Mlekpol zacznie rozprowadzać gazetę to będzie chwalony pod niebiosa. Czy kiedyś pojawiła się jakaś krytyka firmy która to rozprowadza ? To już jest przesadne. Czytam tam niektóre rzeczy ale poziom spadł.

Prawda o polmeku nigdy nic złego tam nie napisali 😛

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, Bercik92 napisał:

No bo jak mieli by coś złego napisać skoro oddajesz do tej mleczarni...

Co z tego że oddaje?  Jak durnie żądzą to trzeba to głośno mówić. Mlekovita ze swoją polityką nie jest najcudowniejsza ale najgorsza też nie jest

Opublikowano

Czyli wg tego artykułu tylko dwie mleczarnie obnizyly ceny skupu, no to o co wam wszystkim chodzi 😉🤣🤣 

Co do cen gazu to spada, "przecena gazu na rynkach - już 60 euro (282 zł) za MWh. To 31% niżej niż w przededniu wojny i 81 % niżej niż w sierpniu. Tymczasem w cenniku Orlenu dla biznesu nadal 793zł."  Takze wiecie kto sobie kase nabija. 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał:

Więcej będzie, nie chce być złym prorokiem ale jak rozmawiałem z przedstawicielem swojego podmiotu skupujacego to on mówił że prawdopodobnie -35 groszy za styczeń mniej i powiedziałem że przecież łazorko ,,tylko,,około 20 to on na to że mają wspólna radę około 25 gdzieś tam i mało prawdopodobne żeby oni mniej obniżyli no ale zobaczymy

Być może w tym tygodniu będzie u mnie przdstawiciel od Łazorka to dowiem się ile dokładnie będzie w dół. 

Opublikowano
Xawier napisał:

52 minuty temu, Bercik92 napisał:

No bo jak mieli by coś złego napisać skoro oddajesz do tej mleczarni...

Co z tego że oddaje?  Jak durnie żądzą to trzeba to głośno mówić. Mlekovita ze swoją polityką nie jest najcudowniejsza ale najgorsza też nie jest

To że nikt z TPR nie "obsmaruje" Radka mleczarni bo będą mieli z nim do czynienia na AF😜😆

Opublikowano

Wczoraj w reklamie w radio gadali że w jakimś markecie mleko po 3zl, dziś reklama w tv że mleko z Łowicza za nie całe 3 zł... To chyba nie koniec obniżek u nas.

Opublikowano
MariuszDe napisał:

22 minuty temu, farmer787 napisał:

Łazorko ma też mleczarnie w Opolu Lubelskim.cena za grudzień 2.70 netto ilość ponad 8 tyś za styczeń prawdopodobnie- 10 gr.

Podobno -20gr nawet oni mają też Chmielnik,Stalową Wolę i Jedrzejow

rozmawiałem w grudniu z panem Rafałem i dostałem taką informację ze niebędzie premi świątecznej w styczniu czyli 10 gr.

Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Na wszystkim jest już pewnie hipoteka. Albo będzie wpisana gdy ktoś to kupi. Wtedy gość weźmie kasę dla siebie a bankowi trzeba będzie oddać jeszcze większą kwotę . Stare sztuczki 

Sam nie tak dawno bym się tak naciął w hipotece porządek miał być robiony przy okazji aktu ale zorientowałem sie że coś nie halo jak sprzedający chciał tylko gotówkę przelew nie wchodził w grę 😜 bo przecież konto było zajęte a potem tak jak kolega mowi to wygląda 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v