Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy co masz w umowie. Pewnie 2 opcje 

1. Wypowiedzenie umowy z zachowaniem okresu dostaw 

2 zerwanie umowy i kara 

Ja podpisałem umowę z drugą mleczarnia i wybrałem drugą opcję 

Opublikowano
3 godziny temu, strsw33 napisał:

Arla i FrieslandCampina wejdą na polskie tereny po skup mleka Ameryka spada produkcja podejrzewam komu będzie się chciało robić przy krowach to zarobi na tym.

Arla już była i została kupiona przez Polmlek. Chociaż mleka mogą szukać

Opublikowano
10 godzin temu, Pablo16 napisał:

Zależy co masz w umowie. Pewnie 2 opcje 

1. Wypowiedzenie umowy z zachowaniem okresu dostaw 

2 zerwanie umowy i kara 

Ja podpisałem umowę z drugą mleczarnia i wybrałem drugą opcję 

3. Sprzedaż do dwóch podmiotów jednocześnie

• Thanks 1
Opublikowano

W sumie jakby nie patrzeć mlekovita wyszła grubo ponad 3 netto. Jak się uwzględni premię 35 groszy na udziały którą zaraz zabrali. Mam nadzieję że ta obniżka 25 groszy to od ceny netto na fakturze za grudzień. Taką obniżkę w pełni akceptuje. Bravo mlekovita 👍

Wyjdzie z 10gr do przodu w styczniu 🤣

• Confused 1
Opublikowano

Mlekovita za grudzień tł 4,67 bi3,78 ilość 20 tys RR cena 3, 44 😛 - 35 gr na udział

emattti napisał:

Faktura z Mlekovity, patrze na cene 3,40 brutto. Myslalem ze sie pomylili 😆 ale pozniej widze ze 35gr na udzial wzieli 😅

Kurła poranek z kalkulatorem też miałem 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, Zenio23 napisał:

3. Sprzedaż do dwóch podmiotów jednocześnie

W mojej okolicy był zapis w umowie że całość mleka do nich i to nie przechodziło.

Opublikowano
1 godzinę temu, arek2108 napisał:

Mlekovita za grudzień tł 4,67 bi3,78 ilość 20 tys RR cena 3, 44 😛 - 35 gr na udział

A chociaż powiadomili wcześniej że dali tyle premii na udział? 

Jawne skurw.synstwo. Tyle kasy wziąć na udział w tych czasach. Jakbyście do rękę dostali to chociaż by to ładnie wykorzystał. Zwłaszcza że biorą ta lojalnosciowke.  W mlekpolu chyba kiedyś wzięli 15 groszy na koniec roku to raban był konkretny 

• Like 1
Opublikowano

Ja jestem w mlekowicie 2 lata i nie wpłacałem ani nigdy nie pobierali mi na udziały. Teraz za grudzień mam normalną cenę bez tych 35gr na udział też nic nie zabrali. Tak więc dostali tylko członkowie

Opublikowano
1 minutę temu, komizmo napisał:

Pobierają grosz od litra zawsze

Jestem w mleko vicie ponad 10 lat i udziału nigdy nie pobierają ani grosza a cena za grudzień 3,12 na rękę brutto rr

Opublikowano
krzychu121 napisał:

1 godzinę temu, arek2108 napisał:

A chociaż powiadomili wcześniej że dali tyle premii na udział? 

Jawne skurw.synstwo. Tyle kasy wziąć na udział w tych czasach. Jakbyście do rękę dostali to chociaż by to ładnie wykorzystał. Zwłaszcza że biorą ta lojalnosciowke.  W mlekpolu chyba kiedyś wzięli 15 groszy na koniec roku to raban był konkretny 

Za grudzień wyszło tyle ile miało być, dorzucil niezapowiedzianie po 35gr i odciągnęli je na udział

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v