Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
daron64 napisał:

Pany, a są dostępne jakieś wiarygodne mapy z przebiegiem melioracji? Kiedyś przyszły mapki ze starostwa. No i część pokazują inaczej niż jest w rzeczywistości, część pokrywa się z geoportalem, część jest inaczej, części w ogóle nie ma ani tu, ani tu. Zostało tylko ze starymi ludźmi gadać jak szły dreny?

Podwórko mam w dole, za moja działka studzienki nie odbierają, utopić się k**wa idzie w blocie. Już mam tego dość i chyba trzeba w końcu zacząć robić z tym porzadek

co do map jest taka instytucja wojewódzki zarząd melioracji i urządzeń wodnych taka instytucja przeważnie jest przy każdym powiecie i ja z tamtad brałem mapy pani nie robiła mi większego problemu I mi skserowa tylko od razu powiedziała że może być rozbieżność z rzeczywistością ale jakiś pogląd jest

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko co z tego jak tyle samo biegów do roboty  co w siuntcea za te pieniądze już można mieć coś normalnego

Zetor na dzisiejsze czasy to na pewno już żadnym hitem nie jest, ale siuntki najlepszej, nie ma nawet co porównywać do Zetora. Taka prawda, aczkolwiek smutna.   :P Oczywiście nie jakaś rozjebaczona maszyna, że pół rzeczy nie działa, ale zadbany ciągnik.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Desperado swojego wycenił na 95??? 

To równo rok temu mniej daliśmy za deutza młodszego o 20lat

Ojoj, popatrz jaki ten deutz nie chodliwy towar.   :P  xD 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Tyle to żarty, ale jak w ciekawym stanie to 50 można próbować.

Podejrzewam że nie wstydził bym się tyle wołać do tego co wystawiają.

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Zetor na dzisiejsze czasy to na pewno już żadnym hitem nie jest, ale siuntki najlepszej, nie ma nawet co porównywać do Zetora. Taka prawda, aczkolwiek smutna.   :P Oczywiście nie jakaś rozjebaczona maszyna, że pół rzeczy nie działa, ale zadbany ciągnik.

Była siuntka w domu wiem nie chce jej jak przyjdzie do kupna do pomocy ciapkowi.

Już bym wolał Zetora ze starszej serii 😁

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

I nagle cena spadała o połowę 😆

Możemy sobie na to pozwolić, bo nasze Zetory nie są na sprzedaż  :P

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Zresztą i o zadbanego Zetora to już może być trudno teraz.

Mów za siebie jooooo.   :P

Opublikowano (edytowane)

Zgadza się, przede wszystkim te naprawdę zadbane, rzadko są do sprzedania ot tak. Licznik MTG do 60-tki kilkadziesiat zł. a Zetor to wydatek co najmniej 600zł dzisiaj, inne części podobnie, także kupić padło i remontować żeby wszystko miał jak trzeba, to też nie tak siup.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A skąd Ty?

Wlkp, a dokładniej PPL 

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

A to obok tej dmuchawy też na handel🤔 

Tzn nadstawki

Nadstawki jeszcze się przydadzą 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Za 50 był ostatnio Lampo 50, bez przedniego napędu, fajny taki akurat żeby nim c360 zastąpić 

No bywają, jest też tak że Zetora ludzie bardziej znają.

Szczerze mówiąc to już tak czasami patrzyłem na co by się dało zamienić...

Nie znalazłem czegoś co by mnie przekonało i uważał bym za lepsze. Trzeba by sporo dołożyć za podobny stan.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem, ja do Zetora u siebie w okolicy nie dostanę praktycznie nic, bo u nas ich praktycznie zawsze były śladowe ilości i części nie są chodliwe by to trzymać na magazynie, a o lamkach to słyszeli w sklepach, ale o tych na choinkę.  :P

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

No nie wiem, ja do Zetora u siebie w okolicy nie dostanę praktycznie nic, bo u nas ich praktycznie zawsze były śladowe ilości i części nie są chodliwe by to trzymać na magazynie, a o lamkach to słyszeli w sklepach, ale o tych na choinkę.  :P

Niektórzy mają internet, tam można znaleźć trochę więcej 

Jaki by nie był, to nie siuntka i trzydziestka, że pół traktora w sklepie na półce leży 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v