Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Elvis1090 napisał:

18 byków czeka na sprzedaż, jakby cena miała nie spadać to chętnie bym jeszcze potrzymał z miesiąc, ktoś zna jakieś prognozy cenowe?? Sprzedawać czy czekać?

Jestem w takiej samej sytuacji.

Ja czekam bo w marcu, kwietniu zazwyczaj  szla do góry tylko problem z tym ze niczego w tych czasach nie można być pewnym

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Elvis1090 napisał:

18 byków czeka na sprzedaż, jakby cena miała nie spadać to chętnie bym jeszcze potrzymał z miesiąc, ktoś zna jakieś prognozy cenowe?? Sprzedawać czy czekać?

U mnie podobnie 11 sztuk mam z kwietnia i maja ale chyba za miesiąc pojadą bo cieńko z paszą stoje 

Opublikowano

Nie chwalcie się tak tym kto ile ma na sprzedaż.

U mnie w okolicy co większe sztuki ludzie wysprzedali w styczniu i przez najbliższy czas nie ma nic do handlu😉 chyba że cena podskoczy to może coś się znajdzie😄

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, klose30 napisał:

Byki mm średnia na ogólnej lekko ponad 700 po 12.75netto (6%potracenia)

To pewnie r klasa

Dzis sprzedane byki mm o+ po 12 netto

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano

Co wy się tam znacie 

Wjeżdżam na gospodarstwo i tam centralnie wisi tablica  ARiMR i czytam że na  rozwuj ............,.  bydła mięsnego

Myślę sobie no to se pooglądam 👍 stado patrzę a tam same hfy 😂😂😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał:

Ile lat w związku że jeszcze walentynki są w temacie?

Teraz idą najlepsze prędzej wnuków się spodziewać niż dzieci 😝

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v