Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

no ładny z tej prawej sm

1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Te linii po prawej to takie hfowate. Gdzieś widziałem że trafiają się takie simy ale aż tyle?

A musi byc SM? budowa się liczy👍

IMG_20230511_111024.jpg

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, stonka15ak napisał:

Mieszane z lm

Czysto rasowe pod 16

Biskupiec?

2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Oni w tych czystorasowych płacą za papiery czy wybicie? Czasem jakaś mieszanka bb albo inny kundel wygląda lepiej niż słaby ale z papierami

Na Belga chcą to

2 godziny temu, ab23 napisał:

Sołtys , Cybulek  wyncyj 😁

IMG_20230511_085307.jpg

I u mnie się zwiększy ale bardziej kolorowo

Opublikowano

Jak zgłaszacie wybycie to wpisujecie numer rejestracyjny i WNI ? Bo przepuściło zgłoszenie a potem wywala błędy przy każdej sztuce.

Opublikowano

Dziękuje za pomoc. Odwdzięczę się ceną 12,80 netto za MM ładnej budowy. Zgłosiłem sześć tygodni temu urodzenia bliźniaków pierwszy jest pasujący a drugi ma błąd bo termin urodzenia jest mniejszy niż 280 dni 🤦‍♂️  centrala w Warszawie ma kilkaset takich zgłoszeń i na razie nic z tym nie robią (zgłoszona dwie sztuki przy porodzie mnogim ta sama data urodzenia).

Opublikowano
15 godzin temu, EppS napisał:

Dziękuje za pomoc. Odwdzięczę się ceną 12,80 netto za MM ładnej budowy. Zgłosiłem sześć tygodni temu urodzenia bliźniaków pierwszy jest pasujący a drugi ma błąd bo termin urodzenia jest mniejszy niż 280 dni 🤦‍♂️  centrala w Warszawie ma kilkaset takich zgłoszeń i na razie nic z tym nie robią (zgłoszona dwie sztuki przy porodzie mnogim ta sama data urodzenia).

Też miałem ten sam problem. Zgłosiłem do powiatówki a oni tak poprawili ze zrobiły się dwa błędy 😀.

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, livebird napisał:

Panowie jałówka lm wiek 14 miesięcy i ma takie racice coś zaczyna na nich kuleć jakby co tu począć samemu ogarnie to jakoś czy lepiej wynajac kogos od korekcji racic? 

1683835241744927870391042551470.jpg

wołaj fachowców i tyle. nie ma co się z rudym dziadostwem się szarpać. 

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

wołaj fachowców i tyle. nie ma co się z rudym dziadostwem się szarpać. 

I tak sie cza bedzie naszarpac zeby wyprowadzic... A dzwonikem do jednego to mi powiedział najwczesniejcpo 22 

Opublikowano
37 minut temu, helsinki napisał:

Dzwoniłam do ubojni obok i mówili że po weekendzie poniżej 21 byk spadnie na WBC prawda to? 

Te ceny to wszędzie są umowne. Oficjalny cennik, dla rolnika, dla handlarza i jeszcze może inna cena dla kogoś 

Opublikowano
13 godzin temu, livebird napisał:

Panowie jałówka lm wiek 14 miesięcy i ma takie racice coś zaczyna na nich kuleć jakby co tu począć samemu ogarnie to jakoś czy lepiej wynajac kogos od korekcji racic? 

1683835241744927870391042551470.jpg

Kiedyś antybiotyk kupiłem podskórny . Dawany w trzech dawkach przez trzy dni i przechodziło i było bardziej zaawansowane. Wygląda na zanokcice we wczesnym stadium 

Opublikowano

trochę wincyj krów brakowanych,trochę podoplatowych sztuk i robi się minimalna górka, a ludzie w tym popłochu się sami nakręcają. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v