Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
ab23 napisał:

I tradycyjnie jak sprzedane to cena w górę  SM 13.5 LM15  łysy tyle     Cybulka17 licz bliżej 14 albo i własnie tyle za twoje Sołtys chyba faktycznie będziesz miał więcej🐂😁  Jakiś krótki czas🤭 Cybulek ciągle mnie poprawia  🙍

łysy był wycenić jak dobre sztuki to warto zważyć mieć orientację ile wyjdą i dać na wbc ale waga pierwszy raz nie musi być ale później już tak jutro ma do mnie przyjechać.....

Opublikowano (edytowane)

Bydła chyba brakuje bo dzisiaj u mnie w okolicy widzialalem jak jeździli z rejestracją KNS rozwieszali ogłoszenia. Ja jestem południowe podlasie

Edytowane przez artek27
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, artek27 napisał:

Bydła chyba brakuje bo dzisiaj u mnie w okolicy widzialalem jak jeździli z rejestracją KNS rozwieszali ogłoszenia. Ja jestem południowe podlasie

Wcale nie brakuje. 

Jeżdżą z innych regionów Polski, bo w swoich okolicznych regionach są już spaleni ze względu na rypanie na wadze i cenie. Z tego powodu muszą jechać i szukać frajerów w innych stronach, jak tam pójdzie wiadomość o ich praktykach to znów zmienią rejon. 

Edytowane przez Mistrzu2
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, artek27 napisał:

Co w tym dziwnego?

Wiesz ile tam jest handlarzy?

Jeżdżą po całej Polsce 

Opublikowano
5 minut temu, Mistrzu2 napisał:

Wcale nie brakuje. 

Jeżdżą z innych regionów Polski, bo w swoich okolicznych regionach są już spaleni ze względu na rypanie na wadze i cenie. Z tego powodu muszą jechać i szukać frajerów w innych stronach, jak tam pójdzie wiadomość o ich praktykach to znów zmienią rejon. 

Dokładnie. Jak walą na wadze to i kilometry można robić. 

Dopłaty złożone za miesiąc sprzedaż 😁 

Opublikowano
40 minut temu, soltys48 napisał:

Co w tym dziwnego?

Wiesz ile tam jest handlarzy?

Jeżdżą po całej Polsce 

Jak to co dziwnego? Ode mnie do Nowego Sącza jest 500km. Mnie nie obchodzi ile jest tam handlarzy u mnie też jest ich do oporu. 

52 minuty temu, Mistrzu2 napisał:

Wcale nie brakuje. 

No do mnie maka 500km.

Opublikowano
11 godzin temu, artek27 napisał:

u mnie też na kns jeżdżą, znajomy handlarz mówił że największe zagłębie ogólnie to tam kiedyś dymali kogo się dało, jego też na 20 sztuk rypli

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, PartyzantTK napisał:

U mnie jest TKI. I mam wrażenie ze żywcówek jest więcej jak osobowych. 

Dla Ciebie to akurat dobrze, z czego byś chleb jadł naganiaczu 🤪🤪

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Dla Ciebie to akurat dobrze, z czego byś chleb jadł naganiaczu 🤪🤪

Handlowałem ostatnio coś nimi  ,waga ich sprawdza się  ogólnie według innych jak uważasz.

Opublikowano
5 godzin temu, livebird napisał:

Obtarł sie czy jakiś świerzbalbo cuś innygo ? 

16821433928756523319436247283715.jpg

Coś pewnie na nim tańczy. Świeże powietrze albo zgrzebło w ruch zanim ktoś tu poradzi chemię. Ciepło a futerko jeszcze zimowe

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v