Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, kris82 napisał:

O taki.

Już przestańcie bo oślepnę 🙈

3 godziny temu, AdamRo napisał:

Ile aut, ilu pracowników zbiera 100 sztuk dziennie ?

15 netto za 100% LM.

A teraz to 15 a jak miałem to 14 wyncyj nie chciał dać🙂

• Haha 3
Opublikowano
7 godzin temu, AdamRo napisał:

Tyle to cieniutki handlarzyk na TKI oferuje naganiaczowi za wskazanie gdzie może być bydło .

Według mnie sam koszt żeby wyjechać w teren, załadować, poopłacać auto, pracownika to 150 zł do sztuki. To takie minimum. A gdzie podróże dwudniowe z tysiąc kilometrów w kółku ?

Kolajrzysz Mariana Muchę co skupuje bydło i tuczniki z okolic Pajęczna ? Możesz coś o nim powiedzieć o wadze platnosciach ? Może być na priv

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Żeby mnie straszył?😉 Stare gdzieś bym znalazł

Tu Masz sima dla porównania w tej samej klatce

IMG20230404193254.jpg

🙈  Idź pan sima ?

Patrz  Sołtys tak wygląda Simental

IMG_20230405_190942.jpg

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, HF86 napisał:

to mój jakiś dziwny. 

przyjadą się pokręcą do wieczora do 50 km od bazy, pozbierają ze 100 sztuk i wieczorem ze 4 ubojnie podjeżdżają po swój ulubiony towar. 

I tak przez 4 dni i weekend. 

Mój tak samo dziwny. Dziennie na bazie ma 200 sztuk, jazda w obrębie województwa. Nie urobi ???

adamRo ty po prostu nie masz skali 

Opublikowano
6 godzin temu, PartyzantTK napisał:

Mój tak samo dziwny. Dziennie na bazie ma 200 sztuk, jazda w obrębie województwa. Nie urobi ???

adamRo ty po prostu nie masz skali 

Z tego 90% to przerzuty od innych pośredników. Bydło od zachodniopomorskiego do najdalej wysuniętego punktu na Podkarpaciu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.04.2023 o 07:35, emil9828 napisał:

Z tego 90% to przerzuty od innych pośredników. Bydło od zachodniopomorskiego do najdalej wysuniętego punktu na Podkarpaciu. 

To raczej pewne. Fizycznie w jednego tyle nakupić jest niemożliwe.

sprzedaje kilkanaście naczep bydła tygodniowo temu od Dino. Samodzielnie raczej tyle nie nakupi

Edytowane przez PartyzantTK
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v