Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Cybulek17 napisał:

7 godzin temu, nexeqadore napisał:

Znajomy dzis 16szt.byka hf ,mm 800kg po 11.50 netto posredn. Do wuja

Więcej hfa czy mm ? 

mogę napisać na FB ? rozumiem że Sebek to Ty ?

Opublikowano
32 minuty temu, malaczarna napisał:

zaraz woły w dół po skandalu sejmowym i znieważeniu naszych najlepszych odbiorców

To oni coś teraz biorą ? 

35 minut temu, DANDYS napisał:

mogę napisać na FB ? rozumiem że Sebek to Ty ?

Oczywiście, pisz śmiało 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojak1986 napisał:

W interesach to pewnie to nie pomoże. Mały kraj ale ma dużą siłę oddziaływania...

Bo siana mają więcej jak nasze bydlaki...

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

na dzisiaj u was za auto hf 750kg ile realnie mozna dostac??  mam oferte 10,8 netto

To już jest raczej max i to za ładne tłuste hfy

Taka propozycja była za ponad 800kg sztuki

• Like 1
Opublikowano

to czy ma 800 czy 620 to nie zmienia ceny.

już dawno od 280 bez potrącenia 

Opublikowano

Z pewnością wysłać auto i załadować 12t  a 16t towaru przy tych samych kosztach transportu,   pracowników i biurokracji nie robi im różnicy . 

Pomijając wybój hfa 600 a 800kg 

Opublikowano

U nas dalej poniżej 700 urywają 20gr, powyżej 900 jeden dorzuci 10gr, a drugi obetnie bo i jemu ubojnia obcina niby. Zależy gdzie kto wozi. 

Chłopak z wioski oddawał 16 szt, pierwsze 3 weszły ponad 900 i mleszczy, że musi urwać 15gr bo nie wyjdzie. I byczki w tył zwrot. Tykocin nic nie urywa 

Opublikowano

knypek poszedł ostatnio z pastewnika, najedzony i napojony 505 kg 

247 tuszka ważyła, to ucieli 80 gr z wbca od normalnej stawki. 

a tu słyszę że 600 nima to 9 brutto max 🤣

Opublikowano
6 godzin temu, boogii napisał:

Ja handluje , generalnie dobrze.

Pytam bo był u mnie jakiś naganiacz od nich to po jego gadce zanim zacząłem z nimi handel to już mi się go odechciało prawie za wszystko obcina z ceny , a później mówi że w Niemczech taniej kupi krowy niż w Polsce,  to mu powiedziałem to po hu...... do mnie przyjechał jedz do Niemca i tyle gadki. A cenę to za krowę max 15 zł po uboju.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

No dobra, a dlaczego niektóre ubojnie obcinają za zbyt duże tusze? 

to się w standardowe maszyny nie mieści i elementy zbyt wielkie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v