Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, Damianek20 napisał:

U mnie w okolicy qq nie nadaje sie na kiszonke bo to ziarnowa mała. Wydaje mi sie ze dac tyle plus zbior to lepsze będą wysłodki 

buraki jak pietruszka,tyle ze zasiew duzy

Opublikowano
13 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Wejdź sobie na kanał damianZ i zobacz ta likwidację co ty gadasz gościu

Skonczy się hossa w piątnicy to i też będzie likwidował bo miliony kredytu trzeba jakoś spłacać...

Opublikowano

dwa tygodnie temu sprzedane renifery i to stare, to 11,3 brutto wyszły. 

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

jeden mi pisał po 8 zł i kasa do ręki 😂🙈

Było mu dorzucić 10gr do tej ceny ja znajdzie naiwnego

W sumie ciekawe kiedy coś ruzy w górę bo paszy mało się robi a susza 

Opublikowano
12 godzin temu, raven18 napisał:

W ogóle się nie opłaca, przy tej cenie to nawet gnój trzeba oddać. Ja dalej trzymam jałówki i liczę na cud bo przy tych spadkach to mało co zostaje i tak naprawdę 2 lata chodzić za darmo przy nich? :) 

Ktoś siał/sieje poplon w bele? Kupiłem grykę i mam zamiar siać z owsem, 60kg gryka + 60kg owies na 4 klasie, co myślicie o takiej mieszance?

za dużo gryki za mało owsa. gryki w czystym siewie siej się 70-80kg. ja dałbym z 40kg gryki i owsa z 80-90kg

Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

Masz coś na handel teraz?

Nie . Pewnie listopad /grudzień .Znajomy sprzedał jałówki w zeszłym tygodniu krzyżówka z LM 630kg 11.20 netto i SM 690 kg 10.70 netto.

Opublikowano
9 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Bez kredytu nie ma rozwoju 

A z kredytem masz rozwój ale niewolnika .. niewolnik myśli że jest Pan a tu pyk i ch...ja mam , i zostałem sobie sam z komornikiem sam na sam !!! 😉

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, kewin123 napisał:

Ciekawe jak inni zareagują?🤔

beef marek obniżył ostatnio ceny o 1zł za żywą i teraz jest cały czas "współczynnik korygujący" z powodu dużej podaży bydła

24 minuty temu, kazik6 napisał:

u nas jeden juz popłynął ,nowa obora ,sprzęty nowe ,wszystko poszło sie je....

Nie on pierwszy i ostatni. w sąsiedniej gminie też kilka lat temu 2 popłyneło...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v