Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, raven18 napisał:

Może mu o doktorat jaki chodziło 😁

Jak bym miał doktorat to pewnie bym był w jakiejś kontroli i kontrolował zrzędy i tych co psują rynek rolny

28 minut temu, szymon09875 napisał:

Żeby to dostrzec sama szkoła nie wystarczy 🤣🤣🤣

Witam mógłby pan jaśniej się wypowiedzieć  

U mnie w życiu nie było łatwo ledwo na książki do szkoły miałem  jak by było więcej pieniążka w domu w czasie mojej nauki to byłbym po szkole leśnej i siedział na państwowej posadzie jako leśniczy ale na szczęście załapałem się na staż do rolnika przez 3 lata i się trochę odkułem a teraz hodowla na gospodarce rodziców chcę cielaka to kupuje jak bym nie chciał to za małego łebka bym nawet nie pomagał  dzięki bogu na życie i opłaty zawsze jest i nie muszę się prosić/zapożyczać po ludziach żeby od 1 do 1 starczało

Opublikowano

Po pierwsze to tu nie panuj nikomu bo głupio się czyta.

A po drugie to więcej luzu trochę, @Pafnucy12 zwrócił Ci uwagę bo zrobiłeś błąd, a @Luki99 samemu robiąc błąd Cię bronił i to taka śmieszna sytuacja zaistniała. 

Pobędziesz tu trochę to zrozumiesz, nie zrażaj się ;)

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Po pierwsze to tu nie panuj nikomu bo głupio się czyta.

A po drugie to więcej luzu trochę, @Pafnucy12 zwrócił Ci uwagę bo zrobiłeś błąd, a @Luki99 samemu robiąc błąd Cię bronił i to taka śmieszna sytuacja zaistniała. 

Pobędziesz tu trochę to zrozumiesz, nie zrażaj się ;)

Witam ja się już przestałem przejmować gadaniem ludzi 

Literówki mogą się zdarzać bo jestem przeważnie od od 3 na nogach a czasami to i w nocy się nie śpi na dziś dość trza się chociaż drzemać 

Opublikowano

żrą. innego wyjścia nie mają. 

w pierwszym podejściu było 27 gniazd. 

Opublikowano
51 minut temu, goraj555 napisał:

Panowie mam problem z presją much w oborze, macie jakieś sprawdzone środki?tylko chemia

Środek od stonki do tego mleko i cukier. 

Opublikowano
Luki99 napisał:

51 minut temu, goraj555 napisał:

Panowie mam problem z presją much w oborze, macie jakieś sprawdzone środki?tylko chemia

Środek od stonki do tego mleko i cukier. 

I opryskiwacz ?

Opublikowano

kuźwa   Chiny będą HF brać ???  będą po 14 zł na żywą za nie płacić???  KUŹWA WRACAM DO HODOWLI!!!!!😁😁  może człowiek  w końcu się na rogatym dzidostwie wzbogaci))))  co prawda w zeszłym roku 6 klasy obsiałem pszenicą i posypałem nawozem za 6 tys. zł bo rusek miał w ukrainie zboże spalić na pniu  i murzyny i pigmeje miały za pszenice płacić 2500 zł za tone)))).  ale niewiedzie czemu nie wyszło))))

frajerstwo i manipulacja niektórych rolników dochodzi do granic absurdów))))

ps. jakby  Chinczyki jednak tych 14 zł nie chciały dawac to mam sprawdzone info ))) Australia na 300% ma kupować kozy i gołebie i za 3 lata maja płacić rekordowe ceny, dlatego nie bądz głupi nie czekaj  inwestuj w dochodowy interes kup koze i gołebie teraz )))) Tak się składa ze sasiad ma na sprzedaż a ja na dachu mam gołebie zaraz je wyłapie i możemy się dogadać. obecna cena x 4  ( z racji tego bumu w Australii za 3 lata) i jestesmy dogadani. Zainteresowanych bogactwem prosze o kontakt na priv🤪🤪

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 2
Opublikowano
17 minut temu, lamboEVO100 napisał:

@kanalia2 przecież radziłeś świnie produkować bo jesteśmy w Polsce a w Polsce je się wieprzowinę 🤔 I do tego te rekordowe stawki za żywiec wieprzowy są teraz😀

Tylko coś nie chcą te świnie siana z łąk torfowych żreć.

ale jak chinczyki  bedą za renifery płacić 14 zł  to rzucam świniory))))) A co to łaka torfowa??? Zapraszam do wielkopolski  obejrzysz sobie łąkę klepisko nawet lebioda się zwineła))))

sasiad   zasiał owies przez miedzę  w rogu działki nie dopryskał i wyrosła pokrywa ...... owies cały zółty a pokrzywa zwiędła. U nas powoli nawet kozy z głodu będą zdychać tyl;e trawy mamy)))

Opublikowano (edytowane)

@kanalia2 ja Ci powiem że ja wolę wrzucać takie newsy tu na forum o tych chińczykach niż pisać że wszystko zaraz je...nie i trzeba oddawać za pół darmo ..  tu na tym forum grube ryby też są i czytają co rolasy piszą .. czy dymać nas czy nie .. czy na ostro czy trochę łagodniej ... Jak mi handlarz wyjeżdża z tekstem że Panie tera to tanieje .. a za pół roku to ma byc po 8 zł ... Masz ostrą frustrację widać że na ostro się nie czymś przejechałeś ... Ja mam świadomość że niedługo wiele gospodarstw w kredytach popłynie ale swoje robić trzeba i się nie poddawać .. ja to robię dla swoich dzieci i ziemi nie oddam .. nie mam kredytów hipotek itp . Robię małą łyżką ... Znam takich co się w chochli utopili bo za szybko się chcieli fortuny dorobić . Powoli spokojnie .. najważniejsze to uświadamiac co za pomiot nami rządzi ...  I że to tałatajstwo z kraju w końcu trzeba pogonić ... Wyjście z Unii to moje marzenie ... I też Pany i Panie kochane uważajcie na te wsparcie 120 tysięcy złotych dla małych gospodarstw gdzie nabór ma mieć początek od sierpnia .. trzeba tam wykazać 30 procent większy obrót i wielkość ekonomiczną ale widać że może to być niemożliwe w tych czasach i może dochodzić do masowych problemów finansowych małych gospodarstw oraz ich wywłaszczenie..

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

dalej śmiech z hfow. 

gdyby ten lm, czy belgus miał takie super parametry, to powinna być przepaść w cenie, a nie 3% różnicy między O a U klasą. 

Opublikowano
21 godzin temu, HF86 napisał:

przeciągi, kury i jaskółki. 

No kurna lepki zawiesiłem na początku kwietnia ale obórka pełniutenka w tym roku i pootwierane wsycko co moze byc juz od miesiaca i w sumie kokejnych lepek nie wieszałem a odpukac nie ma tyle much co zazwyczaj było o tej porze a jaskółki tylko jedno gniazdo mają ale za to nietoperz po nocy loto i zbiro 😆😂😂😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v