Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dzisiaj propozycja za jałówki mieszanka z ang 15 szt 15 zł br.waga ok.620-650.poczekam do maja ,wstawił bym zdjęcia ale jakoś nie mogę 

Dzisiaj propozycja za jałówki mieszanka z ang 15 szt 15 zł br.waga ok.620-650.poczekam do maja ,wstawił bym zdjęcia ale jakoś nie mogę 

Opublikowano
8 godzin temu, wojak1986 napisał:

Matka BB to ostatnia sztuka polskiej czarno-białej polskiej czy tam nbc. Krępa siadła krowa super cielaki dawała. Angus mogło tak być jak mówisz ale bite 9 miesięcy na a cycu a mleczko dobrze leciało 

Karmienie to jedno ale taka waga u jałówki to przede wszystkim genetyka

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, paprykarz123456789 napisał:

Siemanko na ponad 10  haktóre niedawno przejąłem po rodziacch ale głównie tata sie tym zajmuje bo ja studiuje. Chodujemy około 12 sztuk. Mamy 1 ha trawy czy warto podwyższyć hodowle do 15 sztuk. Głównie mamy jalowki cielne hf i jednego byka angus. Co najszybciej lapie przyrosty waszym zdaniem

Ty studiujesz i nie wiesz co się najlepiej opłaca. Ja mam tylko gimnazjum bo z technikum mnie wygonili. 

15 godzin temu, paprykarz123456789 napisał:

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

toż wysmarował posta. 😉

Zacięło mi się coś 😢🥺

Opublikowano
30 minut temu, Koxik333 napisał:

Panowie znów dziś górka 🤩 wczoraj 21.80 dziś 22.  Dzwonią ubojnie same a dopiero początek dopłat więc cena napewno skoczy 

kurna moje dopiero gdzies na czerwiec a tu takie $$$$$ daja

Opublikowano
1 godzinę temu, Koxik333 napisał:

Panowie znów dziś górka 🤩 wczoraj 21.80 dziś 22.  Dzwonią ubojnie same a dopiero początek dopłat więc cena napewno skoczy 

Co za ubojnia 22? Czy to za O?? 

Opublikowano
4 godziny temu, Luki99 napisał:

Ty studiujesz i nie wiesz co się najlepiej opłaca. Ja mam tylko gimnazjum bo z technikum mnie wygonili. 😢

Ty studiujesz i nie wiesz co się najlepiej opłaca. Ja mam tylko gimnazjum bo z technikum mnie wygonili. 😢

Możesz powtórzyć jeszcze raz ?

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Luki99 napisał:

Ty studiujesz i nie wiesz co się najlepiej opłaca. Ja mam tylko gimnazjum bo z technikum mnie wygonili. 

Sam wiesz jak to jest teraz zboża doluja swinie juz parę lat zaraz zaczną sprowadzać wszystko z mlekiem z Ukrainy. Ceny bydła się trzymają nie wiadomo jeszcze jak długo. Niedługo idę na konferencje odnośnie hodowli robaków także może w to pójdę.

3 godziny temu, wojak1986 napisał:

Ile cenić za te sztuki? Jasny byk BB ciemniejsze trochę LM/BB

IMG_20230314_072917956.jpg

IMG_20230314_072826941.jpg

Spokojne te byki są tej rasy. Bo ja chudy chlopak jestem ponad 50kg 

Opublikowano

To kolegi odsadek lm lata pod Trójmiastem jeśli o to chodzi 🤣 

System do ważenia jest teraz tak zrobiony , że do obsługi potrzeba tylko dwóch osób a robota polega na otwieraniu bramek i spisywaniu kolczyka.  Byki chodzą na pamięć 

Screenshot_20230314-143935_Samsung Notes.jpg

Screenshot_20230314-143941_Samsung Notes.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Życzę ci tam powodzenia 😂🤩

Mietek . Mam pytanie, czy jest w ogóle chociaż jedna firma kupująca bydło do której nie masz zastrzeżeń ? Czy wszystkie są na nie ?

39 minut temu, Mieciu24 napisał:

Sołtysowi da 🤩🤩

Biorąc pod uwagę wszelkie niuanse płaci tak jak wszyscy, uwierz.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, AdamRo napisał:

Mietek . Mam pytanie, czy jest w ogóle chociaż jedna firma kupująca bydło do której nie masz zastrzeżeń ? Czy wszystkie są na nie ?

Wszystkie są super. Nawet Zbyszek też był luks. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v