Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

No ale masz powyżej 1%.

Czyli będzie brana ogólna produkcja? I jak mi naliczyli 3500 zł strat to wypłacą 3500 czy 5000 bo teraz to już trudno się połapać. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dejmian90 napisał:

Czyli będzie brana ogólna produkcja? I jak mi naliczyli 3500 zł strat to wypłacą 3500 czy 5000 bo teraz to już trudno się połapać. 

5000 , ale to przy tej liczbie wniosków mało prawdopodobne, może być współczynnik korygujący i być 1000- 2000, kto to wie..

13 minut temu, hubertuss napisał:

Tych też a przy okazji tych co sprzedają na rynku. a wielu się wkur za szukanie faktur i przelewów. Oraz za zmianę reguł w trakcie gry. Kolejny strzał w kolano dla pisowskiej ekipy.

Nie no zachowujesz się jak TV Info, nie powiedzą nic żeby nie włożyć w środek Tuska, a ty PiS.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, asaledr napisał:

Jeśli chce składać przez epuap to jak mam zrobić ten uwierzytelniony podpis członka rodziny? Wydrukować, podpisze małżonka i zeskanować?

Babka niech podpisze.   :P  Ludzie wy macie mózgi czy kisiel zamiast mózgu, no ileż można pisać na forum i pisze na wniosku - uwierzytelniający podpis członka rodziny składającego wniosek o pomoc.  Małżonka składa czy ty? no myślcie choć trochę!!!!!!   Ale mi podniósł ciśnienie    :o

• Thanks 1
Opublikowano

na razie mielia brak.. weglowego z gminy tez nie dali bo i tak trzeba jechac i podpisac -podpisany i zeskanowany dokument,ba nawet dalem parafke potwierdzam za zgodnosc z oryginalem.

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

Jedź tam gdzie mało ludzi. Mniej obciachu zrobisz..

Za robotę się weź a nie głupoty we łbie 

nan biale brzegi wieprza to bym idealnie pasowal ???  na poczatku lipca na pomorzu zachodnim to byly pustki mimo wzglednej pogody, nawet w 2020 bylo ze 2 razy wiecej ludzi.. 

od rana zapewne wiecej zrobilem niz ty-teraz przerwa na obiad i kawe. przyczepa kukurydzy wdmuchana do magazynu, bactrim  sloma wypryskany ,teraz rseszta opryskow.

4 godziny temu, Pitraszek napisał:

Ja uwielbiam greckie wyspy. Jedzenie świetne ludzie mili i po angielsku się dogada z każdym. Bułgaria, Turcja Egipt się chowają. W Portugalii nie byłem. Hiszpańska Majorka też super

4 godziny temu, Celownik07 napisał:

jedz tam gdzie napisalem to zmienisz zdanie o innych kierunkach

lotnisko na miejscu ale jakos nigdzie mi sie nie chce latac, zreszta i autokarem mozna do grecji ,chorwacji,bulgarii czy wloch jechac-kolega z pgr-u ma teraz biuro podrozy. w tym roku juz 2 razy za granica i raz nam morzem z nim bylem a jeszcze w grudniu jade . nadrabiamy z zona 25  lat zaleglosci , dzieci odchowane,krowy sprzedane 😂

ja tylko polskie morze- dosc przy robocie sie wygrzeje zebym sie smarzyl na 37 stopniach i lazil po kamieniach-to moge 90 metrow od domu robic  😂. ale mysle teraz zmienic miejscowke, nawet mielno czy miedzyzdroje sie przejedza.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

od rana zapewne wiecej zrobilem niz ty-teraz przerwa na obiad i kawe. przyczepa kukurydzy wdmuchana do magazynu, bactrim  sloma wypryskany ,teraz rseszta opryskow.

Nie sądzę.

Wisłę masz to co będziesz po Wieprzach jeździł 

Opublikowano (edytowane)

14 minut temu, jacus napisał:

Nie chcący zacytowałem .

Usunąć się nie da

3 minuty temu, asaledr napisał:

A wiadomo kiedy mają ruszyć wypłaty tego? Czy to na bieżąco każdemu będą wysyłać?

Za rok kasa 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, asaledr napisał:

A wiadomo kiedy mają ruszyć wypłaty tego? Czy to na bieżąco każdemu będą wysyłać?

Każdemu na bieżąco, żeby nikt nie stracił płynności finansowej w Biedronce.

• Haha 2
Opublikowano
46 minut temu, Desperado napisał:

Nie no zachowujesz się jak TV Info, nie powiedzą nic żeby nie włożyć w środek Tuska, a ty PiS.

Bo mam racje. Przecież wystarczyło powiedzieć, ze potrzebna jest polisa. Ci co dzierżawią ziemię na gębę nie ubezpieczają tego co ktoś tam posieje. Tu chodzi o wykończenie drobnych gospodarstw i wpychanie ludzi w rachunkowość by zbierali na wszystko faktury. I to robi pro wiejski pis. Elektorat pisowski w postaci drobnych gospodarstw pieje z zachwytu, że dają i przy okazji sobie pętlę na szyję zakłada. Weź teraz takich co mają kilka kilkanaście ha i na rynku handlarzom sprzedają czy nawet z domu za gotówkę. Guzik dostaną. I żeby nie było ja udowodnię, że była sprzedaż bez problemu.

Opublikowano

https://agrofoto.pl/artykul/pomoc-kleskowa-dla-rodzin-rolnikow-wiecej-czasu-na-zlozenie-wnioskow/

11 minut temu, hubertuss napisał:

Bo mam racje. Przecież wystarczyło powiedzieć, ze potrzebna jest polisa. Ci co dzierżawią ziemię na gębę nie ubezpieczają tego co ktoś tam posieje. Tu chodzi o wykończenie drobnych gospodarstw i wpychanie ludzi w rachunkowość by zbierali na wszystko faktury. I to robi pro wiejski pis. Elektorat pisowski w postaci drobnych gospodarstw pieje z zachwytu, że dają i przy okazji sobie pętlę na szyję zakłada. Weź teraz takich co mają kilka kilkanaście ha i na rynku handlarzom sprzedają czy nawet z domu za gotówkę. Guzik dostaną. I żeby nie było ja udowodnię, że była sprzedaż bez problemu.

O czym gadasz?

Opublikowano
18 minut temu, Desperado napisał:

Wytłumaczy mi ktoś o co chodziło w tym Agrobiznesie, bo nie oglądałem. Jaka polisa, jakie faktury?

Dostaną  ,,ROLNICY AKTYWNI'' musi być faktura że coś sprzedałeś  od stycznia do września. 

• Like 2
Opublikowano

@Pafnucy no jak o czym gadam o tym rozporządzeniu przedłużającym termin w którym będzie  dodane, że masz udowodnić sprzedaż płodów od jesieni 2021. Wielu rolników sprzedających za gotówkę nie udowodni. W agrobiznesie o tym dodatku specjalnym mówili.

Opublikowano (edytowane)

A to faktycznie ciekawie .

Zaraz aktu chrztu i zgody księdza zechcą 

Chętnych za dużo

Ale przynajmniej miastowe nie dostaną

Może to i dobrze robią 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy napisał:

A to faktycznie ciekawie .

Zaraz aktu chrztu i zgody księdza zechcą 

Chętnych za dużo

Ale przynajmniej miastowe nie dostaną

Może to i dobrze robią 

Jak się cieszę że w końcu się zgadamy w poglądach na tło sprawy. Wiem o takich że składali a mieszkają w mieście i ziemia w dzierżawie.

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

@Pafnucy no jak o czym gadam o tym rozporządzeniu przedłużającym termin w którym będzie  dodane, że masz udowodnić sprzedaż płodów od jesieni 2021. Wielu rolników sprzedających za gotówkę nie udowodni. W agrobiznesie o tym dodatku specjalnym mówili.

trzeba szybko składać przed wejściem rozporządzenia ;)

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale co to za rolnik co sprzedaje za gotówkę dzisiaj, no chyba że ma parę kur i jaja sprzedaje, żaden rolnik.