Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 56 a teściu 58 i u niego to ręcznego praktycznie nie ma.Znajomy jak na górce zaciągną ręczny i poszedł na obiad,to mu zjechał w dół i do rowu wjechał. Może mieli nie wyregulowane.

Na forum też czytałem że 56 nie ma hamulców a mój ma,nie super ale są.Bo w rekordzie jak się depnie to trzeba się kierownicy trzymać żeby nie wypaść, a 56 to przychamowuję.

Opublikowano

no to chyba raczej nie pojadę :) skoro tak mówicie ;[ a poza tym zaczyna nas zalewać :) a co powiecie o tym ?? http://allegro.pl/item1176297010_kombajn_zbozowy_bizon_super_z056.html on stoi od mojej miejscowości jakieś 4km niecałe :) i widać że malowany nie był i zadbany też był :)

No to chyba nie jest stan określony na bdb,mój jest starszy ale bez ściemy w owiele lepszym stanie wizualnym bynajmniej.Kupić coś dobrego w rozsądnej cenie to naprawde sztuka

Opublikowano

Słuchaj pimper powiem ci całą historię tego kombajnu I włąścicielem był PGR z okolic Lubina w dolnośląskim później ok roku 2004 próbowali go sprzedać ze względu na zakup nowego kombajnu lecz nie znalazł się kupiec dlatego iż powyższy kombajn ani dnia nie był garażowany więc nie było chętnych bo był cały podgnity więc dali go w rozliczeniu przy zakupie nowego NEW Hollanda do Agrohandlu do Legnicy (II właściciel). Tam przestał z rok i nie było głupiego aby go odkupił więć zniżyli max cenę i kupił go handlarz z okolic Wielunia, który dokonał malarstwa i odkręcił sieczkarnia bo była u niego w miarę nowa (III właściciel). Na żniwa wcisnął go gościowi w rejon Milicza - Twardogóry i tak się on do dnia dzisiejszego męczy z tym okazem jako IV właściciel Nie wiem co przy nim wymieniał ale wiedząc w jakim stanie był na początku to tylko pogratulować wyboruw zakupie maszyny.Pozdrawiam i posłuchaj innych co ci podpowiadaja co do tego okazu, który z 3 lata jest w ogłoszeniu...

Opublikowano

widmoxx : no może i tak być :) ale jak bym tam kogoś zabrał ze sobą kogoś co się zna to by mi powiedział o co chodzi :) a o którym ty mówisz kombajnie ?? o tym z Trzebnicy czy z Międzyborzu co stoi ?? :) . K1ROVEZ : praktycznie nigdy nie miałem styczności z bizonem :) to nie wiem a jak już to z suprem bo w okolicy nikt niema rekorda :) a ile mam lat niech cie to nie obchodzi :)

Opublikowano

a co ogolnie powiecie o rekordach? jakie sa, jaka wydajnosc, awaryjnosc, jak z paliwem i wgl

http://allegro.pl/item1192314750_bizon_rekord_zo_58_pilnie_sprzedam.html co powiecie o nim? bylem i ogladalem go, i tak na start to z 10 trzeba wlozyc, lozyska na wytrzasaczach, wariator juz na maks skreona sruba, opony popekane, podajniki klosowy i zborzowy do wymiany razem z lancuchami, i tyle chyba ale cena za nim przemawia, jakbym teraz pojechal to za 25 000 by sprzedal

Opublikowano

Swoje przeszedł czego symbolem jest malowanie (garażowany pewnie pod chmurką i dlatego malowany) patrząc na zdjęcie i cenę to jest taki kompromis ceny do jakości.

Rura wysypu ugięta lub wyrobiona na obrotnicy.

Opublikowano

Zenek ale o ile, bo jak ja mam swojego sprzedac za 25, to wole dokupic kabine i odswierzyc lakier i tyle co on ma czesci to chyba zaden na allegro niema, ten sezon zrobil pieknie, chyba ze bedzie nabor na prow to sie pomysli, ale ogolnie pytam, jak ktos ma rekorda to niech cos napisze na jego temat

Opublikowano (edytowane)

Ja nie masz gór, (a pewnie nie masz) to Ci się nie opłaca. Swoją maszynę już znasz i wiesz co w niej siedzi, a raczej na pewno nie będzie tak, że ten Rekord, to Ci będzie odstawiał Supera w życie czy coś, to jest to samo od strony użytkowej, a większą moc zżera Ci większa masa zwłaszcza z pełnym zbiornikiem...

Na pewno będzie się grzał, bo nie ma nic mowy, żeby chłodzenie było przerabiane, ten kolor i jego 'jakość' już na pierwszy rzut oka mnie odstrasza, a ta rura, to akurat u mnie też tak wisi, i to chyba od fabryki tak było.

Tyle tylko, że większy zbiornik pozwala czasem objechać raz dookoła bez ciągania za sobą ciągnika, hamulce rwą tak, że tył się podnosi, no i grzebać się w błocie można ile tylko się chce bez obaw.

W zamianę na Rekorda warto się bawić, ale zwłaszcza wtedy gdy masz góry, lub często mokre żniwa...

Ale gdybyś jednak tego właśnie kupił to daj mi znać jeśli miałbyś pozbywać się tych przednich opon :)

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

Tamten z Trzebnicy widać że robił a ten drugi jak by nic nie robił :) tam jest niewytarta sieczkarnia :)

no ładny jest :) ale to nie od tego tu zależy młody rocznik :) ale czemu gościu go sprzedaje ??? nie wiadomo :) może się coś stało ,ale piękny jest piękny :)

Tylko oglądając na zdjęciu zauważyłem że na gumie i opasce idącej do filtru powietrza jest widać że było malowane pistoletem

Opublikowano

jak mam kupic kombajn to taki zebym mial na lata, na allegro 40km odemnie byl rekord z 91roku 1700mth od pierwszego wlasciciela za 60 tys, ale mam zamiar kupic do swojego 56 kilka nowych blach, pomalowac i zalozyc kabine, bo tak jak mowisz, wiem co w nim jest, bo jest wszytsko nowe

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

-- połączono --

Witam chcemy z ojcem kupic bizona z-058 Rekorda tak do 100000tyś macie jakię na oku.Słyszałem że dużo bizonów sprowadzają z Białorusi i nie wiecie czasami gdzie mozna szukac i na jakiś stronach bizonów z zagranicy

Edytowane przez Marcin91
dublowanie tematów
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nie kupuj kombajnu z zagranicy poniewaz jest to wypracowane. A jak tam coś sie na białorusisie zepsuje to ich warsztat to młot i przecinak.

Opublikowano

Kladz 70 kafli i bierz mojego w galerii zdjecie jest.

Teraz jest najgorszy okres na kupno kombajnu raz ze cena wyzsza dwa ze jak jest cos ciekawego to momentalnie znika.

Kombajn najlepiej kupowac po zniwach tak do stycznia.

Z bialorusi czy ukrainy to bym kupil jedynie rope i fajki na handel.

Opublikowano

Czy ma może ktoś instrukcję obsługi do rekorda 89 rok bądź wyżej (tak żeby był rozdzielacz 5 sekcyjny)? Jeśli tak to prosił bym o info na temat ustawienia zaworów bezpieczeńwta. Jakie muszą mieć ciśnienie. Pozdrawiam

Opublikowano

Są zawarte. Tylko że ja znalazłem instrukcję z 79 roku i tam jest rozdzielacz 4 sekcyjny a u mnie jest 5 i może te wartości się różnią. W starym jest na 2-sekcyjnym 15 mpa, a na 5-sekcyjnym 14 mpa. To jak będziesz mógł to podaj będę bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

Może tutaj się ktoś wypowie chce kupić Rekorda rok 86/87 za ok 35 tys. czy warto. Gościa niby znam i chyba nie wlepiałby mi szrotu ale nie wiem czy warto kupić na co laik może zwrócić uwagę przy zakupie ? Silnik robiony kilka lat temu 2/3 lata więc nie wiem

Opublikowano

Sprawdź luzy na przekładni jezdnej. Jeździj kombajnem, zmieniaj prędkość i obserwuj czy nic ciekawego się tam nie wydarza, czy pasy dziwnie nie skaczą i nie drżą zbytnio. W tych modelach powiadają że popsuta skrzynia to normalna awaria każdych żniw. A najlepiej to weź kogoś z sobą kto posiada lub posiadał bizona.

Opublikowano

Może tutaj się ktoś wypowie chce kupić Rekorda rok 86/87 za ok 35 tys. czy warto. Gościa niby znam i chyba nie wlepiałby mi szrotu ale nie wiem czy warto kupić na co laik może zwrócić uwagę przy zakupie ? Silnik robiony kilka lat temu 2/3 lata więc nie wiem

Kolego zależy ile ha kosil i czy był garażowany ;) Ja w zeszłym roku kupilem rekorda i zadnych usterek w nim nie było