Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam jeden lepszy od drugiego, szoko i jockera nie oglądam już długo, myślałem że ten kula normalniejszy ale gość też się odkleił, medrkuje jakby wszystkie rozumy pozjadal człowieka sukcesu robi z siebie 

Opublikowano
10 minut temu, yacenty napisał:

jak nie, jak znany youtuber tak mówi? kłamie?

kula słomek ...  poleca oprysk taki siaki dobry najlepszy ......  ile to podnosi plon jaka zdrowotność ........... tym czasem żniwa i omawia agrotechnikę nawet tego nie zastosował co reklamował 

Opublikowano

Ja już zrobił , same mikro jak co rok kupione , trochę siarczanu potasu i tyle . Miałem niby te Aminokwasy mnie kusiło spróbować ale kurde ta cena tego mnie przeraziła i nie nie . Nie ma co wymyślać a efekt by był w portfelu na pewno . 😁😁 

Opublikowano

Ja sie wyleczylem z  odzywek. Moze na jakis piachach to cos tam daje ale na 3 klasie widze ze nie ma sensu. Moja jedyna dozywka to mocznik z siarczanem jak mi sie zachce a jak nie to nie ma :D

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Roman176 napisał:

kula słomek ...  poleca oprysk taki siaki dobry najlepszy ......  ile to podnosi plon jaka zdrowotność ........... tym czasem żniwa i omawia agrotechnikę nawet tego nie zastosował co reklamował 

Sromek to lejwoda. 

Opublikowano
yacenty napisał:

pamiętajcie, pszenica opryskana aminokwasami jest droższa 100zł na tonie

W produkcji 😁

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

a jest zwykły mocznik dostępny ? 

Na niektórych składach da się dostać 

19 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Miałem niby te Aminokwasy mnie kusiło spróbować ale kurde ta cena tego mnie przeraziła i nie nie . Nie ma co wymyślać a efekt by był w portfelu na pewno . 😁😁 

No kosztuje swoje. Ja efekty aminokwasów widziałem u znajomego w letnich malinach, no po prostu bomba. Lanie tak jak niektórzy mówią 1L/ha jako adiuwant mija się z celem. To trzeba dodać do każdego zabiegu 3L/ha na jakimś słabym stanowisku i wtedy będą efekty💪

Ale czy to warto w pszenicy po 1.200zł/t? 

Najtańsza i efektowna odżywka 12.5kg mocznika + 12.5kg siarczanu magnezu

56 minut temu, tommy66692 napisał:

Tam jeden lepszy od drugiego, szoko i jockera nie oglądam już długo, myślałem że ten kula normalniejszy ale gość też się odkleił, medrkuje jakby wszystkie rozumy pozjadal człowieka sukcesu robi z siebie 

Jest ten jutuber co mówi prawdę, co potrafi przyznać się do błędu

Grzesio, rolnik nieobliczalny ☺️

Opublikowano
SawekBraczyk napisał:

Ja już zrobił , same mikro jak co rok kupione , trochę siarczanu potasu i tyle . Miałem niby te Aminokwasy mnie kusiło spróbować ale kurde ta cena tego mnie przeraziła i nie nie . Nie ma co wymyślać a efekt by był w portfelu na pewno . 😁😁 

A co Ty "badylarz" jesteś, że siarczany potasu Tobie potrzebne ?? 🤦

• Root Admin
Opublikowano
soltys48 napisał:

47 minut temu, yacenty napisał:

Piłeś nie pisz

pooglądaj YT, znajdziesz ten film

ja tam sobie jadę na mikro na średnim poziomie. moim zdaniem to ma sens i widać przede wszystkim przy stresach a nigdy nie wiesz co będzie za dwa tygodnie. te 300zl przy ogólnych kosztach uprawy pszenicy to raptem 200-250kg plonu, czyli tyle co nic

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, yacenty napisał:

jak ktoś opryska pełną dawką przy 300l cieczy/ha x2 zabiegi - dokładnie jak pisze na ulotce Aminoprimu- a ododatkowo spodziewa się 1t  w porywach do 1,5t plonu na piachu 6 klasa to zgadzam się.

15 minut temu, boogie7 napisał:

W produkcji 😁

A jakże, zależy od sposobu liczenia, zastosowanej dawki i plonu.

14 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

No kosztuje swoje. Ja efekty aminokwasów widziałem u znajomego w letnich malinach, no po prostu bomba. Lanie tak jak niektórzy mówią 1L/ha jako adiuwant mija się z celem. To trzeba dodać do każdego zabiegu 3L/ha na jakimś słabym stanowisku i wtedy będą efekty💪

Też prawda. Tyle że amino w pszenicy to tylko doraźnie- np. na fioletową pszenicę i to tylko w 1/3-1/2 dawki z ulotki. Zresztą to jest taki sam specyfik jak dobroczynne bakterie azotowe w preparatach obecnie reklamowanych- coś to może i da ale nie u każdego i tylko jak będą do tego warunki (jak przyjdzie skwar to i kadzidło nie pomoże, a może tylko deszczownia- ale to droga zabawa). Na piachu też nie ma co stosować takich supli- bo to się nie zwróci- a właśnie tutaj jest to polecane wg. doradców wszelkiej maści i samych producentów nie wiedzieć czemu (albo i wiedzieć ;))

Edytowane przez WiesiekTraktorzysta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v