Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze Sadextra Power ma szerokie spektrum i niską cenę.

Teraz patrzę to ten sam produkt co Maxim

• Root Admin
Opublikowano
soltys48 napisał:

2 minuty temu, yacenty napisał:

2*1l

Masz siłę przebicia 

może kwestia tego że na koniec sierpnia kupiłem całą chemię na ten sezon i jakiś kolejny próg rabatowania się otworzył?

Opublikowano
8 godzin temu, jacor73 napisał:

Przecież napisałeś w poprzednim poście  że na zaprawie nie ma co oszczędzać. A nawet proste konto to już koszt dużo powyżej 100 zł na tonę. A za zaprawę w cenie 100 zł na tonę, to ja raczej nie oczekiwałbym konkretnej ochrony

chodzi mi o oszczedzanie poprzez "nie stosowanie"

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, yacenty napisał:

może kwestia tego że na koniec sierpnia kupiłem całą chemię na ten sezon i jakiś kolejny próg rabatowania się otworzył?

Nie masz problemu z kończącymi się datami ważności chemii? Też teraz sporą część kupiłem, środki niby jeszcze ważne, ale wiosną kiedy przyjdzie termin stosowania będzie już przekroczony. Nie wierzę, że przeleżały te 2 czy nawet 3 ostatnie zimy w "ogrzewanych" magazynach sprzedawców/pośredników/handlarzy. Nie wiem czy to kwestia tego kiedy je kupuję, bo kiedy brałem wiosną/późną wiosną wszystko przychodziło jeszcze ciepłe, ew. paromiesięczne 

Edytowane przez Roxer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Na daty nie patrz tylko to w jakich warunkach jest trzymane . 

Przecie napisane że nie wierzy sprzedawcom co do warunków. Ale ja bym się raczej nie przejmował. Jaja w markecie też mają długie daty ważności, a często są zepsute, rosną na nich włoski i mają wkładki z białka robaczanego (znaczy się jak pracownik zapomni w południe z rampy je ściągnąć w lato, mimo że były by najświeższe).

Co do zapraw to zupka z sokoła, tebu i prokarba, na część jeszcze testowo systiva. Co do śnieci to gdzieś coś czytałem, że jeszcze tebukonazol i tritkonazol.

Edytowane przez WiesiekTraktorzysta
Opublikowano

Tak jak piszę, daty kwestia drugorzędna. Ale im starszy produkt tym mniejsze szanse że przez wszystkie jego zimy był składowany odpowiednio. No bo czy ktoś wierzy w ogrzewane magazyny z ŚOR?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Roxer napisał:

Tak jak piszę, daty kwestia drugorzędna. Ale im starszy produkt tym mniejsze szanse że przez wszystkie jego zimy był składowany odpowiednio. No bo czy ktoś wierzy w ogrzewane magazyny z ŚOR?

Tak ogrzewany, że jak pojechałem na lokalny skład to zwykły blaszak na stelażu bez ocieplenia i niby jakiś grzejniczek na gaz w rogu 😁

Ale tak jak z jajami- kupuje się tam gdzie widać organoleptycznie duży obrót co by krótko leżało- a te składy ogólnopolskie to raczej mają cigłe obroty. Druga możliwość to kupowanie przed pierwszymi przymrozkami (tj od lata do połowy jesieni, na wiosnę to mogą być leżaki z zimy, a w zimę to wiadomo).

Edytowane przez WiesiekTraktorzysta
Opublikowano
2 minuty temu, yacenty napisał:

nawet nie patrzę na takie rzeczy bo biorę z dużych firm więc rotację mają, jeszcze mi się nie trafiły stare środki. ale z ciekawości spawdze

Mi raz cycocel z dlaroślin, ale przed wysyłką babka zadzwoniła i powiedziała jak się sprawy mają, także bezproblemowo i bardzo uczciwie (i taniej :), a sam antywylegacz raczej zadziałał jak należy a było wypryskane na granicy ważności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v