Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi jak plonuje pszenica po kukurydzy ? siana w terminie do 30 pazdziernika ,kukurydza była ziarnowa i resztki na polu zostały . Może innaczej sformułuje pytanie czy pszenica po pszenicy jest lepsza  !!!??? czy pszenica po kukurydzy jest lepsza ??

Opublikowano
7 minut temu, pronto1984 napisał:

Powiedzcie mi jak plonuje pszenica po kukurydzy ? siana w terminie do 30 pazdziernika ,kukurydza była ziarnowa i resztki na polu zostały . Może innaczej sformułuje pytanie czy pszenica po pszenicy jest lepsza  !!!??? czy pszenica po kukurydzy jest lepsza ??

Umie pszenica po pszenicy to niewypał a po kukurydzy na kiszonkę lux

Opublikowano
1 godzinę temu, Hubert10624 napisał:

Stosował ktoś z was Basfoliar 2.0 36 Extra? Jakieś opinie?

Stosowalem  jak był tańszy z moich obserwacji to lepsze arametry   białko gluten 

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

panowie ktoś pisał że daje dolistnie bodaj potas na pszenicę, chyba to był Tomek 73 , ktoś jeszcze to stosował ? faktycznie daje dobre efekty ?

Polecam potas na pod flagowy / flagowy , po takim zabiegu roślina tworzy woskowy nalot na liściach podczas upałów .  Potas reguluje gospodarkę wodną roślin

1 godzinę temu, Hubert10624 napisał:

Stosował ktoś z was Basfoliar 2.0 36 Extra? Jakieś opinie?

Bardzo dobre efekty na flagowy , polecam

Opublikowano
15 godzin temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Umie pszenica po pszenicy to niewypał a po kukurydzy na kiszonkę lux

Jaki jest tego powód ??

choroby,  ile azotu stosujesz? też jestem ciekawy.

Opublikowano
33 minuty temu, Agra napisał:

Jaki jest tego powód ??

choroby,  ile azotu stosujesz? też jestem ciekawy.

Być może że T1 dałem za późno bo innym na tym forum wychodzi pszenica po pszenicy  Nie zmienia to  faktu że pszenica po kukurydzy czy jęczmieniu przy tym samym nawożeniu 150kg N  dała o 2 tony więcej z ha  przy tej samej ochronie i tego samego dnia

Opublikowano

koledzy!! Podpowie mi ktoś, czy Herold 600 sc może mieć kolor czerwony/ wiśniowy? Znalazłem u siebie 5l bańkę sprzed kilku sezonów. Wygląda na nieotwieraną  , tylko ten kolor jakiś podejrzany. Inny diflufenikan i flufenacet ma biały kolor.

Opublikowano
2 minuty temu, rocknrollnik1 napisał:

koledzy!! Podpowie mi ktoś, czy Herold 600 sc może mieć kolor czerwony/ wiśniowy? Znalazłem u siebie 5l bańkę sprzed kilku sezonów. Wygląda na nieotwieraną  , tylko ten kolor jakiś podejrzany. Inny diflufenikan i flufenacet ma biały kolor.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v