Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jajonasz napisał:

Dziś ostatni dzień handlu prochlorazem, więc jak ktoś używa, a zapomniał, to jeszcze może kupić. 

ajjj, żebyś rano o tym przypomniał

Piffpaff napisał:

Panowie pszenica w monokulturze. Co dodać do 0.6kg unix na T1? pszenica zaprawiona systiva plony w granicy 6-7t

do pełni szczęścia brakuje tylko 0.3-0.4L fenpropidyny

• Root Admin
Opublikowano

i jakiś triazol

1 godzinę temu, rolnik039 napisał:

Opryskalem właśnie po ściernisku i wzięło ładnie jeszcze jest trochę żółte ale niektóre już uschły 

jak było dużo to zrób poprawkę wczesną wiosną

Opublikowano
1 minutę temu, yacenty napisał:

i jakiś triazol

jak było dużo to zrób poprawkę wczesną wiosną

No zobaczymy ale i tak prawdopodobnie dynie będą na tym polu to do połowy maja myślę że to co ma wyjść to wyjdzie 

Opublikowano
Przed chwilą, yacenty napisał:

Myślałem ze mówimy o polu pod pszenice :P

Nie hehe po fasoli mam pszenice tylko też było dużo tego ostrożenia ale nic nie robiłem i tak by nie zdążył odbić całość ale na wiosnę trzeba będzie pojechać ttym samym chyba 

Opublikowano
Dnia 29.09.2022 o 17:14, Gimmeshelter napisał:

A u nas jest taka susza której ja osobiście nie pamiętam. Żadnego deszczu co zrobił jakąś robotę od lipca. Na glinie nie ma nawet mowy żeby zaorać. 

A u nas jest taka susza której ja osobiście nie pamiętam. Żadnego deszczu co zrobił jakąś robotę od lipca. Na glinie nie ma nawet mowy żeby zaorać. 

Gdzie tak jest?

Opublikowano
3 godziny temu, Michal014d napisał:

Tez tak słyszałem i temu wole sam axial kupic bez winetu. A te winetu to taki środek na uspokojenie sumienia ze sie cos dało na dwuluscienne

Nie wiem ja tam daje pak od kilku lat i czyściutko izero wjazdu na jesieni 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v