Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, huzieba napisał:

Czym zastąpić glean na samosiewy rzepaku w mieszance expert-met 0,35+ dff 0,15l. Legato nie można używać w pszenżycie?

Dorzucam Triben Super do wiosennego T1.

Edytowane przez Pawlak81
T1
Opublikowano
9 godzin temu, ZELKOW napisał:

Jak masz euforię w tym roku to też wpadnę w odwiedziny 😉

Mam na jednym kawałku po rzepaku która wygląda ok. Dam znać jak wykoszę

Opublikowano (edytowane)

Euforia i u mnie fajnie wypadła. Z plonu zadowolony. Co prawda szacunki po przyczepach bo wszystko leży na magazynie ale średnia 7-8t powinna wyjść. Najlepsza działka po soi okolice 9t. Jeszcze żeby parametry były to będzie fajnie. Lubelskie LBL 

IMG_20220730_113810.jpg

Edytowane przez Aroo22
Opublikowano
15 minut temu, Tomek90 napisał:

Tribenuron nie ma nic z regulatorów wzrostu, spokojnie można dodawać na poprawki około 15g

Weźmie samosiewy rzepaku to 15 gram? Bo normalna dawka 30-40.

Opublikowano

Jak myślicie mocno polecą parametry do dołu po tych deszczach? W sobotę pszenica miała około 12-13 %, teraz konkretnie przylało, pewnie spadnie białko.

Opublikowano

dziś kuzyn kosil pszenicę, na jesien dał 200kg polifoski a wiosna na jeden strzal 150kg saletry jesienią ctu i deff + sloma zostaje na poli od kilku lat i plon 4.4t /ha wazone i od razu sprzedane. Zastanawiam się po co się męczyć jak u mnie plony ok 6t przy pełnej ochronie i nawozenie 140kgN poważnie się zastanowię nad przyszłym rokiem

zxzx napisał:

Jak myślicie mocno polecą parametry do dołu po tych deszczach? W sobotę pszenica miała około 12-13 %, teraz konkretnie przylało, pewnie spadnie białko.

w zeszłym roku przed deszczem 2 tygodniowym skosilem pszenicę i sprzedałem na konsumpcję reszta po deszczach pasza słabej jakości. każdy deszcz coś tam pogarsza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v