Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biathlon 4d zwalcza bardzo szerokie spektrum chwastów , samosiewy rzepaku także w dawce 0,05/ha (minus bardzo długo chwasty obumieraja ale skutecznośc 100%)

• Root Admin
Opublikowano
drobny napisał:

1 godzinę temu, yacenty napisał:

dokładnie tak

A jaki przedplon ? 

rzepak i testowo też pszenica

nojsze napisał:

Biathlon 4d zwalcza bardzo szerokie spektrum chwastów , samosiewy rzepaku także w dawce 0,05/ha (minus bardzo długo chwasty obumieraja ale skutecznośc 100%)

dzięki

Opublikowano

Panowie na T1 planowany duet na strat w pełnej dawce. Mam jeszcze kupiony zapas prochlorazu. Zastanawiam się czy warto dołożyć go do duetu, jeśli tak to w jakich dawkach? Wcześniej zawsze szedł stary duet lub tilt z prochlorazem. I tak się zastanawiam czy warto go dorzucić?

Opublikowano
17 minut temu, yacenty napisał:

faza to było troszkę za 1 kolankiem, pryskem to jakoś koło 15 kwietnia. coś mi się kojarzy 20g tribenutonu ale trzeba by sprawdzić

Mam pytanie czy nie za późno na skracanie jęczmiennia zimowego płynnym wylęga czemu z modusem? Czy tylko dać sam moduss do tej pory brak warunków zimno i sucho chociaż ostatnio trochę popadało

Region to południe łódzkiego tam gdzie poszedł twoi agregat uprawowo siewny

Opublikowano

Witam, czy będzie coś z tej pszenicy? Siana 16 listopada. Dostała 200 kg/ha saletry i 200l/ RSM 28. Oraz pogłownie 600 kg wapna granulowanego. Czy lepiej likwidować i siać kukurydzę?

IMG_20220417_165322.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Andrzej44 napisał:

będzie,jak się ociepli to bujnie. Chyba,że piąta klasa ziemi i będzie susza

Klasa 3 ziemia gliniasta. Można liczyć na 6 ton z ha?

IMG_20220417_165330.jpg

Edytowane przez panRys87
Opublikowano

Ile sztuk siałeś a ile wyszło/zostało?

Wydaje mi się że od razu założyłeś niską normę wysiewu nie uwzględniając ryzyka ciężkich wschodów. 

Opublikowano

Z 16 listopada nie ma zbytnio co liczyć na jakieś rozkrzewienie , zrób kwadrat 25x25 z drutu rzuć losowo kilka razy i policz obsadę  żebyś miał z 200 roślin na metrze kwadratowym to można zostawić i dać dużą regulatora wzrostu , po co to wapno granulowane czyżby ph było słabe bo jeżeli tak to ja bym przesiał 

Opublikowano
41 minut temu, Andrzej44 napisał:

Wysiane 420 szt 

Co roku daje wapno, a nie podawałem przed orka to poszło pogłownie. Poszedł jeszcze CCC 750 jakoś ok 20 marca tylko nie wiem czy nie za duża dawka bo ok 0.9 l/ha

Opublikowano (edytowane)

Pany... W czwartek będę pryskał na wyczyńca axialem, ale widzę, że pojawiają się też gdzieniegdzie dwuliscienne i samosiewy rzepaku - co dodać do tego zabiegu? Axial + mustang forte będzie ok? Poprawka też w jęczmieniu by była ;)

Edytowane przez Zetix
Opublikowano
1 godzinę temu, panRys87 napisał:

Klasa 3 ziemia gliniasta. Można liczyć na 6 ton z ha?

IMG_20220417_165330.jpg

Policz ile jest roślin na metrze rządka w kilku miejscach i napisz ile jest redlic w siewnkui jaki szeroki siewnik to Ci powiemy jaką masz obsade i co robić , według mnie będzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v