Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Duda na Ukrainie a Tusk , Sikorski , Miller czego nie pojadą wesprzeć Ukraińców oni się bronią już pół roku z niby potęgą ruską .

Niech się szoszony same bronią, u nas drożyzna a my ich jeszcze kasa zasilamy, chcą kasy to do roboty w Polsce a nie dawać im 500+ itp. 

Tusk, Sikorski czy Miller nie muszą jeździć dupe lizać Ukraińcom, a PiS już tylko na Ukrainie ma nadzieję znaleźć sojuszników. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Bardzo trafna charakterystyka POPSL i przystawek

Wtedy nie było takiego burdelu i skłócenia PL z całą unią Nie dawno straszyli, że będziemy musieli Niemcom gaz dawać zimą. A tu Niemcy raz dwa dogadali się z Norwegami. A my dalej nie mamy gazu dla Baltic Pipe. Duńczycy mają problemy ze złożem z którego gaz miał być dla nas. A do Norwegów Morawietzky kazał pisać, że żerują na wojnie. W ramach negocjacji gazowych pewnie chciał zbić cenę. I tak właśnie działają nieudacznicy z pisu.

44 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Duda na Ukrainie a Tusk , Sikorski , Miller czego nie pojadą wesprzeć Ukraińców oni się bronią już pół roku z niby potęgą ruską .

I co to dało? Putin się przestraszył czy jak?

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

I dobrze jak zabiorą 

Dopłaty   dla  Rolnictwa  też  powinni zabrać  bo  to  patologia 

Fay1jvCWAAEA92D?format=jpg&name=small

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

oczywiście że tak.

to jedynie kiełzno dla każdego. bardziej działa coś zabrać, niż obiecać i nie dac...

Opublikowano
33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Niech się sami bronią a nawet przegrają a wtedy armia putina przed Bugiem to było by super co nie ?

Ale Duda tam nikogo nie broni. To wizyta polityczna.

32 minuty temu, Denwer napisał:

Fay1jvCWAAEA92D?format=jpg&name=small

No to dawaj. Zabierajcie te dopłaty.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i co ten Duda na Ukrainie zdziałał? 

Jakoś sobie dam radę. To powinna być terapia dla zidiociałych wielbicieli socjalnego PISu. Oj przydało by się trochę biedy  na otrzeźwienie.

tyle co ruskie onuce na af...

nic nie masz,niczego sie nie dorobiles, wiec nic ci nie wezma-chyba ze sie w koncu do ruskich trolli dobiora,wtedy wrocisz na utrzymanie rodzicow.

manius lajkuje posty podobnie chorych jak on a niczego nie pisze ?? kaftan tak ogranicza ruchy czy co ??

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Jakoś sobie dam radę.

Oni też, wbrew twoim wyobrażeniom to nie są wyłącznie idioci.

25 minut temu, jacus napisał:

wicia byles ???

OCZYWIŚCIE, jako starosta🤣🤣🤣

Opublikowano

jak 500 osob to musialo byc powiatowe wesele 🤣 ciekawe jaki bedzie rozwod jak sie posada i kasa skonczy 😂

a skad onuca ma wiedziec co mysla ludzie jesli mieszka na zadupiu,skad wszyscy madrzejsci juz uciekli a zostali nieudacznicy jak on. 

glupi jas tak nazywaja zastrzyk dla swirow-dziwny zbieg okolicznosci.

Opublikowano
1 godzinę temu, JanR napisał:

Slazacy i krakusy to zawsze zdrajcy byli i będą... Zreszto co wymagać jak to nie rodowici Polacy. 

po pierwsze w ryja byś dostał po drugie można wyczytać kto głupszy na forum 

Przed chwilą, Ulman napisał:

A gdzie żeś wyczytał żeby tylko niektórym zabierać?

do komentarza ze zabiorą 500 a ja bd miał dopłaty bo ja tak on nie 

Opublikowano
Dnia 21.08.2022 o 17:27, hubertuss napisał:

Jakoś się nie zmienia. Straszycie tym, że u Niemców gorzej a wychodzi, ze jest odwrotnie. Już maili mieć dużą inflację. Mieli nie mieć na zimę gazu i brać nasz. A wychodzi odwrotnie. Inflację mają połowę niższą a z gazem się dogadali z Norwegami szybciej niż my.

Patrz lepiej czy pis nie będzie miał jesienią ludzi na ulicach. Bo już nawet zarządzane przez pisowców związki zawodowe się burzą.

obecna władza PIS to najlepsze co możemy mieć na te trudne czasy. Myślą o wszystkich Polakach i starają się łagodzić skutki kryzysu. Nikt wcześniej tak nie kierował państwem, a przychody były z wyprzedaży majątku narodowego. Tak rządziła stara nomenklatura pokomunistyczna, która ma dzisiaj popleczników szczekających na lewo i prawo również w parlamencie europejskim. Morawiecki najlepszym premierem jakiego mieliśmy. No i Ziobro też facet jak to się mówi po chłopsku "z jajami" Można by tak wymieniać i wymieniać.... Mam nadzieję, że wygrają kolejne wybory!

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v