Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Tak rządzą, że ludzi nie stać kupić opału na zimę i nawozów tyle ile powinni

PO  i nie tylko tak zawierzyło Niemcom cwaniaczkom, że zamykali kopalnie jedna po drugiej.

Opublikowano

Nie wiem czy tak samo byłby ale spółki skarbu państwa nie powinny mieć zysków a zapewnić ludziom niższe ceny.

Za PIS mamy że klient słono płaci, zyski najwyższe w historii i premie gigantyczne dla prezesów i rad nadzorczych. coś tu jest nie tak

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Nie wiem czy tak samo byłby ale spółki skarbu państwa nie powinny mieć zysków a zapewnić ludziom niższe ceny.

Za PIS mamy że klient słono płaci, zyski najwyższe w historii i premie gigantyczne dla prezesów i rad nadzorczych. coś tu jest nie tak

No nie jest wszystko w porządku, ale tamci robili by to samo a ludziom nic.

1 minutę temu, witejus napisał:

Nachapał kasy za truskawki to i kupuje🤪

Raczej tylko gada że kupuje bo takie są teraz ceny.

Opublikowano (edytowane)

Był tani węgiel od ruskich to trzeba było dalej kupować i myśleć o swoich rodakach a nie o ukraińcach

Właśnie trzeba było przedtem myśleć o rodakach, a nie włazić bez wazeliny Niemcom w d*py

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie to co w TVPIS. Tam ciągle wojenka i sPISek. Ruscy atakują, Niemcy dogadują się z ruskimi i nie wypłacają reparacji i czołgów nie dają  Muzłumanie zagrażają, opozycja śmie mieć inne zdanie od PIS więc są zdrajcami. Postkomuna chce podstępnie zniszczyć PIS i Jarosława wiecznie dziewicę, LGBT w natarciu, Tusk zatruł Odrę, kontraktów na gaz nie ma ale będzie go wystarczająco tylko nie wiadomo kiedy, ruski wegiel jest be ale jakoś sobie poradzimy bo tak premier powiedział. No i Ziobro co od 7 lat wojuje z sędziami i nic nie zrobił oprócz jeszcze wiekszego burdelu i na koniec KPO co nam się należy ale nie dostaniemy więc skandal ale tak w sumie to nie potrzebujemy bo sobie dodrukujemy i co nam kto zrobi.😂

Dokładnie jest tak jak piszesz i to świadczy o tym że oglądasz kurwizję .

Opublikowano (edytowane)

Niemcy to cały czas nas finansują kasą z unii a rozdawanie kasy ukrainie i ukrainców nie przynosi żadnej korzyści

Sam nie wiesz co mówisz, Niemiec ma dokładnie wszystko wyliczone, nie ma zysku to nie będzie niczego finansował. Wykombinowali sobie wszystko zupełnie inaczej przy pomocy Tusków i innych, tylko to im teraz nie wyszło.

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Nachapał kasy za truskawki to i kupuje🤪

taniej kupiłem nawóz bezchlorkowy na truskawki po zakończeniu sezonu w lipcu niż teraz polifoskę krzem czy 6 .

kupić kupiłem ale czy zysk będzie to trudno powiedzieć jak się ładuje w polifoskę krzem 4700zł/tona a gdzie azot i środki, paliwo

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Oni nam kasę (połowę) a my od nich traktory, maszyny, samochody.

to nie tylko dopłaty z unii. te wszystkie drogi i inne projekty

A od kogo kupiłbyś maszyny czy samochody. kupowali to co było dobre. zresztą maszyny to są i polskie 

Opublikowano

taniej kupiłem nawóz bezchlorkowy na truskawki po zakończeniu sezonu w lipcu niż teraz polifoskę krzem czy 6 .

kupić kupiłem ale czy zysk będzie to trudno powiedzieć jak się ładuje w polifoskę krzem 4700zł/tona a gdzie azot i środki, paliwo

Ten zakup nawozu to jak gra w pokera ja czekam w ciemno , dzierżawy oddane , pieniądze z nawozu przeznaczam na konsumpcje i nie chciał bym być w skórze rolników  co muszą zapłacić na jesieni po 5000 zł za Polifoskę a zimą po 7000 zł za saletrę bo może po tyle być , sprawdzone info .

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Sam nie wiesz co mówisz, Niemiec ma dokładnie wszystko wyliczone, nie ma zysku to nie będzie niczego finansował. Wykombinowali sobie wszystko zupełnie inaczej przy pomocy Tusków i innych, tylko to im teraz nie wyszło.

Nie rób z siebie i z PIS idioty i świetoszka 😂 Jak było referendum to kaczyński razem ze wszystkim namawiał nas polaków do zagłosowania za wejsciem do unii. Doskonale wiecie co to wspólny rynek, finanse  i brak granic  tylko robicie z polaków głupków.

to wy Pisowcy mówicie tusk sprzedał polskę niemcom ale za to mamy lepsze drogi, miasta. A za rozdawnictwo kaczyńskiego polski ukrainie nie mamy dosłownie nic a wręcz po d*pie przez wjazd ukraińskiej maliny

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Mają tu rynek zbytu to i dotują infrastrukturę, a ty myślisz że cię kochają i dają za darmo.

Trzeba było polaków nie namawiać do wstapienia do unii. Poczekaj jeszcze trochę jak ukraina wejdzie na dobre do unii to zobaczysz co to dopiero rynek zbytu

Opublikowano (edytowane)

Trzeba było polaków nie namawiać do wstapienia do unii. Poczekaj jeszcze trochę jak ukraina wejdzie na dobre do unii to zobaczysz co to dopiero rynek zbytu

Ukraina jeszcze długo nigdzie nie wejdzie, interesom niemiecko- rosyjskim  to nie po drodze.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v