Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, dsbh napisał:

Może i nie ale czytając te jego posty to Pis mu się śni po nocach tak jak Denwerowi Tusk :ph34r:.

Mi  się  tuk   nie  śni  na szczęście  :D   Tylko  moim  obowiązkiem  jest  przypominać    te  najgorsze  dla  Polski  czasy  jakie były  pod rządami tuka 

FZjXWLbWQAEY9Vq?format=jpg&name=small

FZlFFvPXkAIqYWP?format=jpg&name=small

Opublikowano (edytowane)

czyli Polska jest krajem większości (nno może 40% to jeszcze nie większość ale jeśli dodać sympatyków Tuska...) kretynów którzy wierzą że jakakolwiek władza nie kradnie, nie niszczy zdolnych ludzi w gospodarce i że władza buduje gospodarkę a nie sami jej wyborcy każdy na własnym podwórku a władza tylko w tym przeszkadza i jest to prawidłowość udowodniona wielokrotnie a i tak większość nie przyjmuje realnych dowodów z Historii zastępując je wiarą w coraz to kolejnych cudotwórców.
POprzednicy okradali z majątku jaki po komunie pozostał a obecni okradają z tego co zdołano mimo POprzedników zbudować a oba te bloki w sumie mają miażdżącą przewagę w sondażach. Ani nikt komunistów nie rozliczyl ani PiS PO ani PiS-u nikt nie rozliczy za szwindle jakich dopuszczali się wszyscy na uczciwie pracujących i podtrzymujących mimo wszystko choćby i tę ciepłą wodę w kranie. Najgorsze w tym wszystkim jest to że PiS nawet nakraść nie potrafi bo to co nawet nakradną to im ich własna inflacja zeżre. tak komuchy skończyły i tak a może jeszcze gorzej skończy PiS i przy okazji reszta stada baranów którzy im wierzą. Komuchom przynajmniej nikt nie wierzył i musieli siłą posłuch wymuszać gdy teraz partacze mają dobrowolne poparcie czyli jesteśmy w gorszej sytuacji niż za czasów Jaruzelskiego

ultraprawicowa Brazylia w dodatku cichy sojusznik rosji dba o "czystość rasową" Niemców
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-08-07/brazylia-aresztowano-niemieckiego-dyplomate-podejrzanego-o-zabojstwo-meza/

ten świat jest wielokrotnie bardziej po..ebany niż przed drugą wojną światową.

@racyl o węglu wspomniał (trochę przydużymi bykami ale dobra...)
tona węgla nigdy w Historii nie kosztowała tak dużo ton pszenicy jak teraz, nawet ten pellet ze słomy tej pszenicy z której przecież jest rodzajem odpadu i to niewłaściwie zagospodarowanego bo powinien do gleby powrócić, otóż i tona tego pelletu jest droższa od tony ziarna
Chleb jest tańszy od odpadu. kogo tu po..ebało że uznaje to za normalne?!

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

PIS prowadzi interesy z przestępcami /handlarz bronią, węgierski minister skazany na 2 lata przez rząd Chorwacji itd./ , w rządzie siedzi Pan Kamiński, Mejza i inni i to im nie przeszkadza - obłuda na niewyobrażalną skalę. Biedny ten kraj rozkradany przez wszystkie ekipy dotychczas rządzące a ciemnota tego nie widzi.

Opublikowano

jest wicia dokladnie tak jak piszesz-tyle ze turcja wieksza wiec i ichni prezes  jest wiekszy ..

turcja zaczynala podobnie jak kaczystan wiec i u nas koniec bedzie pewnei taki sam..

dysydent-gdyby zabil zone to by bylo normalnie-jak przed wojna ???

pamietajcie ze druga po komunistach grupa wymordowana w obzokach koncentacyjnych w niemczech byli homoseksualisci- oczyywiscie ci z elit mieli sie bardzo dobrze,zupelbnie jak teraz u nas, starosta olkuski.

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

a nawet nie wiesz jak trafne to porównanie

Weź mnie nie rozśmieszaj takim porównaniem, Kaczyński do obcasów nie dorasta Erdoganowi, nawet wysokością inflacji mu nie potrafi dorównać😊

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

Weź mnie nie rozśmieszaj takim porównaniem

zauważ że to Twoje porównanie zatem rozbawiłeś sam siebie

a to już takie trochę... no ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Erdogan jest zerem i tylko ma wyższą cyfrę przed sobą niż Kaczyński (nawet i reklamy adresowane do debili mogą być inspirujące ;) ), co do metod może mu i Kaczyński nie dorównuje ale co do żerowania na ciemnocie na pewno przewyższa
O ile dwa zera można jakkolwiek wartościować no chyba że właśnie ową cyfrą przed tzn ile ciemnoty przed sobą postawił aby siłę uzyskać do obrony swojej pozycji...

chyba nikt nie zauważył że w tamtym moim poscie
zwrot

Dnia 2.08.2022 o 12:10, dysydent napisał:

"Moja wizja jest warta poświęcania gospodarki"

wypowiedział Kaczyński w 2016-ym
Jak to bardzo przystaje do tego co się dzieje i jak Mu "dobrze" idzie w Jego "wizjach"

ile świat by zyskał gdyby tacy wizjonerzy podusili się własnymi pępowinami zanim na ten świat się wydostali

On chyba na prawdę uwierzył że można "ukraść księżyc" i jeszcze znaleźć pasera (że jakikolwiek paser to przeżyje)

"PiS zaostrza stanowisko wobec UE. "Będziemy stosowali taktykę ząb za ząb"https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/pis-zaostrza-stanowisko-wobec-ue-bedziemy-stosowali-taktyke-zab-za-zab/7cfxzfy

warto by sprawdzić pierwej nim się coś takiego chlapnie czy ma się jakiekolwiek zęby bo może się okazać że ma się sztuczną szczękę i to jeszcze którą owa unia wstawiła.
Wystarczy że unia wyrzuci kraj zarządzany przez takich debili po za strefę Schengen bez konieczności wyrzucania z unii. Niemcy z Francuzami już ponad 30% swoich inwestycji w Polsce wycofali lub są w trakcie czyli parę zębów ze szczęki już i tak ubyło i to nie unii bo Niemcy "przeflancowały" owe zęby już gdzie indziej czyli Oni ich nie stracili. Polska coraz bardziej staje się osamotniona i nawet Orbana już straciła. No akurat to był pniak do usunięcia ale to tylko do reszty czyni szczękę bezzębną i teraz dopiero krzyk że ząb za ząb"
Chcecie "Europy ojczyzn" to będziecie ją mieli a kacapy na to tylko czekają. trzeba bardzo uważać czego się chce bo można to otrzymać.
Macie swoją ojczyznę to po co wam unijne KPO?

te groźby pisowskich siojtków realnie wyglądają tak że jak unia wyrwie nam jeden ząb to my sobie usuniemy kolejny już sami upierając się że to nie nasz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

W Turcji jest PIS?Erdogan to prezes tamtejszego PISu?wiesz jaka inflacja w Turcji?

Jak jest wysoka inflacja to znaczy że gospodarka się za***iście rozwija. Roman wczoraj takie coś wymyślił

13 godzin temu, Roman176 napisał:

bezrobocie w Niemczech ok 8%  teraz 5 %w Polsce 3  w Czechach 2,3  i reszta do tego jesteśmy najbardziej rozwijającymi się krajami dlatego inflacja króluje 

Opublikowano

Kaczyński do obcasów nie dorasta Erdoganowi, nawet wysokością inflacji mu nie potrafi dorównać😊

Ale się stara. I to trzeba zauważyć i docenić.🤣

W Turcji jest PIS?Erdogan to prezes tamtejszego PISu?wiesz jaka inflacja w Turcji?

Nie Prezes, tylko Sułtan. 😂

50 minut temu, Ulman napisał:

Jak jest wysoka inflacja to znaczy że gospodarka się za***iście rozwija. Roman wczoraj takie coś wymyślił

Wróżę wielka karierę w Instytucie Myśli Pisowskiej.😂

Opublikowano

Turcy to lud ciemny i zacofany tkwiący w wyznaniowej ciemnocie islamu relatywnie bardziej nawet jak Polacy w katolicyźmie iście poinkwizycyjnym jeszcze.
W takich krajach wcześniej czy później jakiś debil dojdzie do władzy i nawet swego debilstwa ukrywać nie będzie bo oświadczy że Bóg tak chce aby akurat teraz debil rządził a gdy zapytasz - dlaczego? to odpowie coś w stylu - niezbadane są wyroki...- czy - taka widać wola nieba z nią się zawsze...
i co takiemu zrobisz? :P

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Turcy to lud ciemny i zacofany tkwiący w wyznaniowej ciemnocie islamu relatywnie bardziej nawet jak Polacy w katolicyźmie iście poinkwizycyjnym jeszcze.

Chyba z inkwizycyjnego Polacy nie do końca wyszli.😂

Opublikowano (edytowane)

czarownice, "niepolscy Polacy", o a najbardziej LGBT
Nic tylko czekać stosów
Ten myk z pozwoleniem chrustu zbierania rzekomo na namiastkę węgla to podpucha
węgiel na zimę się jakiś znajdzie a chust zostanie "jak znalazł" ; mówię Wam ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

lubie jak tak tydzien sie zaczyna- wszelkie plany wziely  w leb-gdyby nie to ze kupilem cukier po 5 zl a benzyne po 6 to bylby cudowny...

2 godziny temu, dysydent napisał:

na pewno "normalniejsze" bo tylko pojedyncza dewiacja a nie podwójna

to w koncu tych dewiantow chcesz palic czy nie bo sie juz gubie..

wy tam na wschodniopolskiej wsi to macie dobrze - wszelcy dewianci od was w mlodosci [poki jeszcze zywi sa] uciekja do miast ,potem idziesz ulica krakowa i widzisz takie dziwadlo i zastanaiwasz co to jest ..czy pan czy pani sie zwracac do niego.

na misjonarza ? nie znam..akurat w tej dziedzinie nie jestem tradycjonalista...

przerwa po obiedzie i do roboty..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

na misjonarza ? nie znam..akurat w tej dziedzinie nie jestem tradycjonalista...

To właśnie to.😂

A nie sorry piszesz że nie tradycjonalista. To w takim razie nie to.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, jacus napisał:

to w koncu tych dewiantow chcesz palic czy nie bo sie juz gubie..

niemieckich nie ruszać a wręcz bronić, w Polsce co najwyżej wyśmiewać , oczywiście o dewiacje "transpłciowe" mi chodzi a nie sadystyczne, zabójcze bo te jednako karać i u Niemców jak i wszystkich innych.
Niemcy niech wierzą że zaburzenia postrzegania własnej genetycznej płciowości to nic złego a idealnie gdyby uwierzyli że pożądanego. Polaków zaś uczyć prawdy że to osobniki nieszczęśliwe, kalekie wymagające traktowania tak jak każda ułomność, dysfunkcja włącznie z medycznym przeciwwskazaniem do pewnych funkcji społecznych, zawodów tak jak np krótkowzroczność, ślepota jest przeciwwskazaniem do otrzymania prawa jazdy no i logiki gdzie tak samo homosiowi małżeństwo potrzebne jak łysemu fryzjer.
no chyba że Niemiec, ja jako Polak nie zabraniam bo i tak już Niemców dwa razy tyle co Polaków to wszelkie "zjawiska" ku zmniejszeniu tej dysproporcji jak najbardziej za, jak Niemcy wprowadzą subwencje dla łysych na peruki by fryzjerom popyt nie spadł to nawet postaram się opanować śmiech i zachować powagę "gut, gut"
zatem palenie na stosach Polaków tylko ową dysproporcję pogłębi i było by to zbędne marnotrawstwo
Polaków i .. chrustu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ty naprawde nikogo takiego nie znasz osobiscie ??? wszysyc naprawde od was wyjechali ?? polowa gejow ma zony a nawet dzieci. to jest gdzies 5 % do 7% mezczyzn a kobiet nawet wiecej- wiekszosc starych panien czy starych kawalerow[tych chyba u was nie brak] to homoseksualisci..

pier**lisz glupoty-tak prosto z mostu ci napisze- w zdecydowanej wiekszosci to sa tacy sami ludzie jak my- no ja na pewno,nie wiem czy ty tez 😂...szczesli, nieszczesli, madrzy ,glupi..

Opublikowano (edytowane)

no a cóż innego ja napisałem?
tak samo jak i rodzi się jakiś odsetek kulawych, karłów daltonistów i wszelkich innych ułomności ale do cholery UŁOMNOŚCI
Jeśli dla Ciebie LGBT jest normą wzorca gatunku człowiek to może za bardzo normę tę naciągasz akurat twierdząc że bardziej mieści się w tej normie LGBT niż np daltonizm.
Tak - w większości cech to są normalni ludzie z resztą sam fakt że to ludzie już dużo zobowiązuje wobec wszystkich czy to mniej czy bardziej ułomnych ale na miły Bóg niespójność odczucia własnej płci z jej genetyką jest tak samo ułomnością ze strony psychicznej jak dawnizm ze strony genetycznej i skoro

37 minut temu, jacus napisał:

polowa gejow ma zony a nawet dzieci.

to tylko dowód że można a tą ułomnością przeżyć i życie przekazać dalej co nawet na tym większy szacunek tacy zasługują że wbrew własnej ułomnej naturze.

jeśli jednak np jedzenie sprawia wstręt po przez anoreksję to też nazwiesz normą do której... której nie należy próbować jakoś leczyć? bodaj objawowo np kroplówką w co skrajniejszych przypadkach? o ile samym osobnikom ich stan psychiczny nie zagraża ani otoczeniu to tu też przecież się zgadzam aby nawet ich na siłę nie diagnozować jeśli sami tego nie chcą no ale jeśli żądają profitów li tylko za taki stan to ... no przykro mi ale nie ode mnie i rzeczywiście przejawem mojego traktowania jako równych sobie mogę dać w pysk a słabszych nie biję czyli jak równy równemu ale jak usłyszę wtedy krzyk na całe ryło - a dlaczego on mnie bije?! - to tylko udowodni że nie tylko seksualnie ułmny to jeszcze albo głupi albo świnia bo dobrze powinien wiedzieć że za swe ułomności żąda lepszego taktowania od tych którzy albo mają inne albo nie starają się wykorzystywać słabości do żerowania na reszcie

ostatnie zdanie nie dość precyzyjne ale lenistwo bywa jedną z moich ułomności narastając z wiekiem i poprawiać mi się nie chce ;) choć bardziej przez proporcję do wagi tematu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ja za to od rana ciezko pracuje- wrzucam ekogroszk- a ze jest mokry to robie sobie przerwe techniczna zeby wysechl..

ja jestem leworeczny- to tez defekt genetyczny, procentowo jest nas tyle samo co homoseksualistow, ojciec byl leworeczny, mam dwoch zieciow i obydwaj sa leworeczni[corki nie] to co proponujesz ?? wykastrowac ich,zeby dalej ulomnosci  nie przenosili ??

leworecznosc tez pewnie mozna leczyc... ?? to tez w zyciu przeszkadza, ludzie sie czasami patrza jak lewa reka pracuje. nieraz trudno cos zrobic sprzetem przystosowanym do praworecznych, niedawno lewemu zoperowali zdrowa prawa noge- gdy ide na badania czy przeswietlenei zawsze kilka razy powtarzam ze jestem lewy.. tez bym chccial byc praworeczny-ale kurna taki sie urodzilem i taki umre...........

Opublikowano (edytowane)

leworęczność nie jest ułomnością bo nijak nie ogranicza zdolności przeżywalności jak też np kolor oczu czy nawet skóry.

34 minuty temu, jacus napisał:

to co proponujesz ?? wykastrowac ich,zeby dalej ulomnosci  nie przenosili ??

jeśli zaś takie metody uznajesz za terapię to nic nie poradzę że bliżej Ci do pomysłodawców komór gazowych niż Ci się zdaje bo mylisz eksterminację z kuracją i czasem chcąc być przesadnie śmiesznym i cwaniacko błyskotliwym w porównaniach mających "zaorać" oponenta mimowolnie możesz zdemaskować własną być może podświadomą naturę. Leczenie polega przede wszystkim na nie szkodzeniu obiektom leczonym jak i uznania nieuleczalności pewnych przypadków nie mniej nieuleczalny nie znaczy do wyeliminowania. nie oznacza do kwarantanny dozgonnej nawet jeśli by i już nawet nie ta leworęczność a LGBT uznano za nieuleczalne. Akurat to schorzenie nie wymaga aż tak drastycznych środków i zapewne sam to przyznasz zatem jakieś karkołomne sugestie aż mnie przeraziły że mogły się akurat w Twoje głowie zrodzić

Nie sądziłem że akurat Tobie to tez zalecę - pomyśl zanim co publicznie napiszesz bo może to się obrócić przeciwko Tobie bardziej niżby nawet Twój oponent sobie życzył.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v