Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

no tak bo jak władza ma ukarać wprost kogoś kto nie doniósł do tej władzy na nią samą zanim przekręt nie został doprowadzony do końca w interesie możliwie że najwyższych szych z tej władzy. a że "osobiste" względy to pewnie la tego że "osobiście" ktoś nie jest zainteresowany aby z agencji wywiadu przypadkiem nie zechciało Mu się przejść na wywiady prasowe.

No właśnie ujawniłeś najmocniej skrywaną tajemnicą tego przekrętu.  @DTaras też dobrze kombinuje. Dodaj jeszcze wesoła ekipę z ... i masz pełen obraz. 

Dodam tylko że osłoną i wsparciem takich transakcji zajmuje się kompetencyjnie ABW które działa jako kontrwywiad. A to że opinię o gościu wydało CBA to już mistrzostwo świata. I to jeszcze pytanie sformułowano w taki sposób aby odpowiedź była taka a nie inna.😂 A teraz przyjebali się do gościa z wywiadu,  bo pewnie ten miał z tym najmniej wspólnego. 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

W bij to sobie  do tego pustego  łba  że  to nie byli  żadni  naziści  tylko  Niemcy  służyli  w wojsku  NIEMIECKIM   nie  żadnym  nazistowskim   mówili  po  NIEMIECKU  pisali  po  Niemiecku. To  NIEMIECKIE  firmy  produkowały  cyklon  B  którym  masowo  mordowali  Żydów  Polaków  Romów ...  To  na ternie  NIEMIEC  w Buchenwaldzie   z  ludzkiej skóry  NIEMCY  robili  abażury   czy  z ludzkich kości  robili   włączniki  do  świateł.

jak kazda twoja wstawka to stek bzdur i manipulacji..

zadnych abazurow ani wlacznikow nie robili.

ilu u was bylo folksdojczow ?? ilu polakow nagle zostalo niemcami w koronowie i okolicach??

sporo oddzialow wermahtu miala oficerow ktorzy znali polski bo poborowi ni w zab nie znali niemeickiego-pozniej brali juz wszystkich.

listy do domow mogli pisac po polsku i polscy cenzorzy je sprawdzali.

1 godzinę temu, jahooo napisał:

Dziadek Tuska był poborowym

tak samo jak dziadek znanego dziennikarza tvp- ktory ,czasami trzezwy, nadaje z berlina... no i o naszym koledze romanie nie zapominajmy.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, jacus napisał:

ak kazda twoja wstawka to stek bzdur i manipulacji..

zadnych abazurow ani wlacznikow nie robili.

Kmiotku   bzdurą  to  jest  całe twoje życie     czego  oczekiwać  po nizinach  społecznych  że  nie  znają  historii 

Mieszkanie miała udekorowane lampami wykonanymi z ludzkich kości i skór, a jadalnię zdobiły spreparowane czaszki więźniów obozu koncentracyjnego w Buchenwaldzie. Ilse Koch przez blisko 10 lat sprawowała tam niepodzielną władzę, stając się panią życia i śmierci tysięcy osób.

https://kobieta.wp.pl/abazur-z-ludzkiej-skory-opowiesc-o-ilse-koch-5982759548367489a

Kto  chce  zasięgnąć  więcej  szczegółów  to  zapraszam do  książki  pt,, Bestia  z Buchenwaldu,,,   Potomkowie  Niemieckich  zbrodniarzy  próbują  teraz   sfałszować  historię    ale  nie  uda  wam się  to.  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

neo nówka? może to kwestia gustu ale mnie bardziej drażni niż bawi
Włączyłem sobie tę "wigilię 2022" i po minucie mam dosyć

Mickiewicz kiedyś pisał w listach z Paryża - "rymy ciągną mi się jak druty z betonu (czy chodnika? nie pamiętam a google za głupie by pomóc)" i tak mi się skojarzyło z tym ichnim dowcipem że tam musi być śmieszne nawet to co winno być refleksyjne. płytkie umysły nie zdolne do refleksji i daleko im do mistrzów np Piaseckiego, Daukszewicza choć cham to inteligentny czy cwaniaczka Pietrzaka zanim Mu demencja intelektu nie przytępiła. Przez chwilę nawet ten co najpiew Tuska a później "prezesa" odgrywał ... a zapomniałem bo i nie warto pamiętać komików którzy robią z siebie... udają idiotów większych niż są tylko dla wzbudzenia śmiechu. Małpę będzie udawał byle się śmiali.
Smoleń, Laskowik nawet jeśli odgrywali prostaków to o błyskotliwym niejako podświadomym intelekcie i nie szukali na siłę śmiechu bo co smutne było smutne

no mistzowie ta neo nówka to dla mnie nie są a co najwyżej prymitywne rzemiechy ciągnące dowcip jak te druty z asfaltu że aż męczy ich oglądanie.

nawet nie intelekt ce=h*je prawdziwych mistrzów a jakaś wrodzona wrażliwość ... trudno zdefiniować dla tego robienie dowcipu pod szablon ... jest pojęcie komercji w sztuce i właśnie komercja dopadła polskie kabarety

p.s.
no patrzcie co mi wygwiazdkowało xD - "cechuje"
O! a teraz nie, pewnie literówkę zrobiłem wcześniej to pop(ie)r...(aw)iło :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
32 minuty temu, jarecki napisał:

i dlatego taka prostota skeczu ,

wręcz prostactwo, od debili dla debili.

50 minut temu, dysydent napisał:

Przez chwilę nawet ten co najpiew Tuska a później "prezesa" odgrywał

Górski Robert

Opublikowano
dysydent napisał:

neo nówka? może to kwestia gustu ale mnie bardziej drażni niż bawi
Włączyłem sobie tę "wigilię 2022" i po minucie mam dosyć

Mickiewicz kiedyś pisał w listach z Paryża - "rymy ciągną mi się jak druty z betonu (czy chodnika? nie pamiętam a google za głupie by pomóc)" i tak mi się skojarzyło z tym ichnim dowcipem że tam musi być śmieszne nawet to co winno być refleksyjne. płytkie umysły nie zdolne do refleksji i daleko im do mistrzów np Piaseckiego, Daukszewicza choć cham to inteligentny czy cwaniaczka Pietrzaka zanim Mu demencja intelektu nie przytępiła. Przez chwilę nawet ten co najpiew Tuska a później "prezesa" odgrywał ... a zapomniałem bo i nie warto pamiętać komików którzy robią z siebie... udają idiotów większych niż są tylko dla wzbudzenia śmiechu. Małpę będzie udawał byle się śmiali.
Smoleń, Laskowik nawet jeśli odgrywali prostaków to o błyskotliwym niejako podświadomym intelekcie i nie szukali na siłę śmiechu bo co smutne było smutne

no mistzowie ta neo nówka to dla mnie nie są a co najwyżej prymitywne rzemiechy ciągnące dowcip jak te druty z asfaltu że aż męczy ich oglądanie.

nawet nie intelekt ce=h*je prawdziwych mistrzów a jakaś wrodzona wrażliwość ... trudno zdefiniować dla tego robienie dowcipu pod szablon ... jest pojęcie komercji w sztuce i właśnie komercja dopadła polskie kabarety

p.s.
no patrzcie co mi wygwiazdkowało xD - "cechuje"
O! a teraz nie, pewnie literówkę zrobiłem wcześniej to pop(ie)r...(aw)iło :P

Czyli co dysydent? Z racji prostoty i braku polotu można im przyznać palmę pierwszeństwa jeżeli chodzi o wierność przedstawienia? Jeżeli tak to reszta to kwestia koncentracji i śmiech wywołuje nasza rzeczywistość - nie taka szara jak się okazuje.

Opublikowano (edytowane)

rzeczywistość jest wyrazistsza w swej śmieszności niż to mydło współczesnych kabareciarzy co się tylko po powierzchni prześlizgują.
rzeczywistość jest też wyrazistsza w swym tragizmie coraz większym którego współcześni kabareciarze nie rozumieją i w głupawy śmiech próbują zamienić i to co nigdy na śmiech zasługiwać nie będzie.

tak pokrótce bo rozpisywać się ani warto ani nie mam czasu choć tym razem to pierwsze. najczęściej w swej nieudolnej śmieszności kabareciarze są żałośni, żałośnie sztuczni
rzeczywistość przynajmniej jest autentyczna choć często nie mniej żałosna.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kurcze. Taka praca klauna. Co Ty chcesz? Intelektualiści będą pisać fraszki w wolnym czasie spokojnej epoki. W położeniu trudnym śmieszne jest jak kogo z tojtojem na drzwi przewrócisz.

O. Górski się wypowiedział: a) widzi gniew w zamian satyry; b) wulgarność języka to odbicie rzeczywistości; c) reakcja polityków to jednocześnie z nagrodą dowód prawdziwości.

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

no mistzowie ta neo nówka to dla mnie nie są a co najwyżej prymitywne rzemiechy ciągnące dowcip jak te druty z asfaltu że aż męc

To były inne czasy i Laskowik ze Smoleniem jednak odgrywali rolę zaworu bezpieczeństwa. Komuchy to jednak rozumiały i wolały przymykać oko udając że nie rozumieją, nie widzą i im nie zależy. Jakby nie puścili laskowika w TV to nikt by nie dowiedział się że wystąpił. A mogli nie puścić.

Obecnie rzemiechy mogą być oglądane bez przerwy. Zablokować tego nie idzie, bo wrzuci kto z telefonu i już gotowe. Ot trafili w czas kiedy frustracja w narodzie narosła i siłą rzeczy wzbudzić zachwyt to musi. Tylko z nimi jest jeszce ten problem że w całokształcie twórczości jadą po różnych tematach i nie idzie mówić że monotematyczni.

54 minuty temu, DTaras napisał:

Kurcze. Taka praca klauna. Co Ty chcesz? Intelektualiści będą pisać fraszki w wolnym czasie spokojnej epoki. W położeniu trudnym śmieszne jest jak kogo z tojtojem na drzwi przewrócisz.

Bo to jak z humorem wojskowym. Nie wszyscy widzą coś tam śmiesznego a np. ja, już tak. Ot kwestia skojarzeń. 

1 godzinę temu, dysydent napisał:

rzeczywistość jest też wyrazistsza w swym tragizmie coraz większym którego współcześni kabareciarze nie rozumieją i w głupawy śmiech próbują zamienić i to co nigdy na śmiech zasługiwać nie będzie.

Jak oni tego w śmiech nie zamienią, to co zostaje? Reaktywacja gilotyny? A tam już komizm znikomy .😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

c) reakcja polityków to jednocześnie z nagrodą dowód prawdziwości.

Mogli powiedzieć że całość im się podobała, bo widzą podział społeczeństwa, być może przyłożyli do tego rękę i chcieliby zająć się tym problemem. To już dla mediów byłoby za wiele i przestaliby się zajmować występem. 😂

Te PiSiory jednak niczego się nie uczą i taktyki żadnej nie mają. Oprócz frontalnej nawalanki.

Opublikowano (edytowane)

jaka wladza taka satyra..

dozynki dzisiaj, do tego wyscig pokoju sie zbliza ,drogi juz zamkneli -za niedlugo przejada wisle i po paru minutach wam pomacham w tv , gdzies na ostrym zakrecie po prawej stronie,byc moze woz strazacki bedzie stal.

nikt nie wybiela niemcow tylko zwraca uwage ze nie byli sami -gdyby nie miliony pmocnikow z prawie calej europy ,nie odniesli by takich skcesow, gdyby nie ropa z rumuni, stal ze szwecji, pienaidze ze szwajcarii niewiele by zdzialali-

pamietajcie o tym pis-owskie cwoki.................

4 godziny temu, Denwer napisał:

Kmiotku   bzdurą  to  jest  całe twoje życie     czego  oczekiwać  po nizinach  społecznych  że  nie  znają  historii 

Mieszkanie miała udekorowane lampami wykonanymi z ludzkich kości i skór, a jadalnię zdobiły spreparowane czaszki więźniów obozu koncentracyjnego w Buchenwaldzie. Ilse Koch przez blisko 10 lat sprawowała tam niepodzielną władzę, stając się panią życia i śmierci tysięcy osób.

https://kobieta.wp.pl/abazur-z-ludzkiej-skory-opowiesc-o-ilse-koch-5982759548367489a

Kto  chce  zasięgnąć  więcej  szczegółów  to  zapraszam do  książki  pt,, Bestia  z Buchenwaldu,,,   Potomkowie  Niemieckich  zbrodniarzy  próbują  teraz   sfałszować  historię    ale  nie  uda  wam się  to.  

o elita sie odezwala-macie w koronowie pole golfowe ???bo nie widzielm gdy tam bylem.

niziny spoleczne 😂, cwel sie odezwal,samotny przegryw , nieudacznik zyciowy -jesli tacy sa elita to ja jestem rzeczywiscie  z nizin 😂

znalazles jeden przyklad i sie nim brandzlujesz jak many ukraincami-jego juz w kaftan wzieli,czas na ciebie ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

nie wiem
Może upał, może nadal nieco jeszcze bolący ząb ale nie widzę np w tym
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,28760154,ziobro-nazwal-wladyslawa-frasyniuka-smieciem-na-smietniku.html

pola do popisu satyry
Poziom tych ludzi, obydwu, co najwyżej niesmak i zażenowanie może wzbudzać bo jeśli śmiech to co najwyżej na poziomie kloacznego poczucia humoru.
obsrywanie jedni drugich może i bawi ale nie tych którzy stoją obok i tylko smród muszą wąchać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

a obowiązek walki o "judeochrześcijańskie" wartości? pojebów wszędzie pełno i wśród nas też
ludzie zapomnieli czym jest wojna
tym gorzej dla ludzi

"Administracja Joe Bidena zdecydowała się na przełożenie rutynowego testu pocisku balistycznego Minuteman III - informuje "Wall Street Journal". USA mają się obawiać, że test mógłby pogorszyć już i tak napiętą sytuację wokół Tajwanu."
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-bezprecedensowe-wydarzenia-wokol-tajwanu-usa-robia-krok-wste,nId,6200028

ja to bardziej rozumiem że skoro już tę rakietę mają to po co ją odpalać dla testu na jaką pustynię? przecież jeszcze lepszym testem może być na żółtków a w obecnej sytuacji każdy pocisk na wagę jednego uderzenia więcej
Okres testów się skończył

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

przy współudziale niektórych,,polaków"

Niestety    folksdojcze  byli  są  i będą    to płynie  w ich krwi  wyssali  to  z mlekiem matki   i  będą  próbować  zakłamywać  historię  ja  podwawelski kmiotek 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v