Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacus napisał:

spora ilosc tych ziem byla naprawde zamieszkana przez wieki przez ukraincow trudno wyszukac mapy z danymi ze spisow ludnosci w c-k monarchi  czy rosji,albo II rp ?

Było, zostało ostro swego czasu zbrąchane - minęło. Tera to tylko jakiś ujowy pretekst.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

uuuupssss. ja tylko w kwestii formalnej. też ciekaw jam prawdy prawdziwej...

Wolałbym już żydów jak Ukraińców .

Z opowieści wiem że przed wojną żydów było bardzo dużo jak Zamojskie stolica to ich była Izbica . Kupili wszystko wiśnie i tak dalej dało się żyć . A z Ukraińcem jak z siekiera trzeba spać ? .

• Like 1
Opublikowano
Pafnucy napisał:

Maniek, potrafił byś na zywca tempą piłojakiegoś cłowieka na żywca przerżnąć?     cy wolał byś trupa?

A co to za różnica czy piłą czy dechą niesioną podmuchem za falą uderzeniową. Ciętemu żadna - szybko traci przytomność a nawet jak wywali mu adrenalinę to bólu w szoku nie czuje.

Opublikowano

koniecznie wstążeczkę czerwoną kup. pomaga.....

2 minuty temu, galan99 napisał:

Wolałbym już żydów jak Ukraińców .

Z opowieści wiem że przed wojną żydów było bardzo dużo jak Zamojskie stolica to ich była Izbica . Kupili wszystko wiśnie i tak dalej dało się żyć . A z Ukraińcem jak z siekiera trzeba spać ? .

1 minutę temu, DTaras napisał:

A co to za różnica czy piłą czy dechą niesioną podmuchem za falą uderzeniową. Ciętemu żadna - szybko traci przytomność a nawet jak wywali mu adrenalinę to bólu w szoku nie czuje.

tak tylko z ciekawości.... skąd takie doznania??????

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

spora ilosc tych ziem byla naprawde zamieszkana przez wieki przez ukraincow

Ciebie już całkiem pogrzało? Rosja ma się rozciągać po Atlantyk?bo tam na zachodnich krańcach Europy mieszkają rosjanie?

Opublikowano

a zabil ktorys z  was jakiekolwiek zwierze wieksze niz mucha ?? zabijl na zywca koze- bo swiadek jehowy nie pozwala ogluszycz br...

11 minut temu, Pafnucy napisał:

uuuupssss. ja tylko w kwestii formalnej. też ciekaw jam prawdy prawdziwej...

sa 3 gatunki prawdy 

gowno prawda- ta najczesciej wystepuje w przyrodzie

tyz prawda- ta o wiele rzadziej

sama prawda- ta jest na czerwonej liscie zagrozona wyginieciem.

11 minut temu, many13 napisał:

Brawo jacus - zgadza się - nijaki Bolek przy niej to łajza - wkleiłem mema przypadkowo.

a  masz jakas liste ukraincow na czele polskich wladz ? tak naprawde w polsce mieszak ich ze 100 razy wiecej niz zydow.. 

kto wie jaki nick ma ukrainiec [z akcji wisla] ktory aktywnie udziela sie na forum ??

Opublikowano
witejus napisał:

20 minut temu, jacus napisał:

spora ilosc tych ziem byla naprawde zamieszkana przez wieki przez ukraincow

Ciebie już całkiem pogrzało? Rosja ma się rozciągać po Atlantyk?bo tam na zachodnich krańcach Europy mieszkają rosjanie?

Jest jeden co tak uważa a inni mu wtórują.

Pafnucy napisał:

nieee. .... ale mogę i prawdę....

Co za prawdę?

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

a  masz jakas liste ukraincow na czele polskich wladz ? tak naprawde w polsce mieszak ich ze 100 razy wiecej niz zydow.. 

kto wie jaki nick ma ukrainiec [z akcji wisla] ktory aktywnie udziela sie na forum ??

1/3 osłów w Knesecie to upadlińskie korzenie -  szkoda mojego czasu na wyliczankę.

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

a zabil ktorys z  was jakiekolwiek zwierze wieksze niz mucha ?? zabijl na zywca koze- bo swiadek jehowy nie pozwala ogluszycz br..

a tak z ciekawości. Ty podciął bys gardziołek?

Opublikowano
jacus napisał:

a zabil ktorys z  was jakiekolwiek zwierze wieksze niz mucha ?? zabijl na zywca koze- bo swiadek jehowy nie pozwala ogluszycz br...

O. Rzeźnik to by umiał fachowo agonię przedłużyć ale zwykły zakapior? Chyba, że hobbysta amator jakiś. Przy ciężkich ranach występuje szok. Najczęściej walczą i jęczą jeszcze w miarę do uratowania. Za to powrót do zdrowia to jest jazda...

many13 napisał:

7 minut temu, jacus napisał:

1/3 osłów w Knesecie to upadlińskie korzenie -  szkoda mojego czasu na wyliczankę.

czyli jakaś kumulacja bo wcześniej same żydy...

Pafnucy napisał:

9 minut temu, jacus napisał:

a zabil ktorys z  was jakiekolwiek zwierze wieksze niz mucha ?? zabijl na zywca koze- bo swiadek jehowy nie pozwala ogluszycz br..

Ale żeś chwycił - rajcuje Cię to jak manego Wołyń...

Opublikowano
14 minut temu, witejus napisał:

zupelny, brak wiedzy historycznej ..znasz takie miasteczko jak krynica ?ile to od ciebie ?? tam konczyl sie etniczny zasieg ludnosci ukrainskie na terenie galicji-zamieszkalej tam od wiekow. a ty cos bredzisz o turystach z rosji

4 minuty temu, many13 napisał:

a ja myslalem ze tam 100 % procent zydow . jeden niemiec jeszcze , cos liczby sie nie spinaka

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

bylem swiadkiem usilowania zabojstwa z uzyciem noza - kolega kolege,myslisz ze duzo potrzeba ??? troche wodki, jakas klotnia o nic i jeden poszedl do domu , wzial matce,niedziele byla,juz po obiedzie wiec po co jej byl potrzebny.

Opublikowano

W Sejmie RP powstała „ukraińska grupa parlamentarna”. W jej skład weszło 11 posłów i jeden senator. Do „ukraińskiego klubu” należą parlamentarzyści, którzy „mają korzenie ukraińskie bądź są związani z ukraińskim społeczeństwem, kulturą i tradycjami”. Mieszkałem na Warmii, zasiedlonej głównie przybyszami z akcji Wisła. W Lidzbarku Warmińskim kończyłem średnią szkołę. Oni naprawdę nienawidzą Polski i Polaków. Stworzyli na ziemiach rzuconych nam jak ochłap przez Stalina, swoją „małą Ukrainę”. Przejęli samorządy i władze powiatowe, są w Sejmie i Senacie. Jest ich znacznie więcej niż tych 11!. Ja uważam, że dziś powinni być zwrotnie deportowani!. Ludzie nas nienawidzący, szkodzą i nam i krajowi. To jest V kolumna wrogiej UPA. Jestem pewien, że w razie agresji na Polskę, oni zwrócą się przeciwko nam. Dołączą ochoczo do agresora!….Niektórzy zaszli wysoko, taki Schetyna. W Górowie Iłow. jest upadlińskie liceum. Podaję trzech największych upadlińców w Knesecie na wiejskiej.

18342389_1241639942620704_2973519600166428081_n (1).jpg

44247115_339045353570828_8951186520354586624_n.jpg

27332184_399652717146308_2994154194549591128_n[1].jpg

Opublikowano

Tragiczny lipiec 1943 roku...

A już miesiąc póżniej 15 sierpnia 1943 r. kierownictwo UPA usankcjonowało grabieże, wydając dekret o przekazaniu Ukraińcom wszystkich ziem polskich kolonistów. Spowodowało to, że miejscowa ludność chętnie i tłumnie uczestniczyła w zbrodniach, które traktowano jako akt sprawiedliwości dziejowej.

294049501_5333044153440088_4658457676618

294211059_886237516112457_78321298889624

• Like 1
Opublikowano

A dzieje się metodycznie. Primo - rozdupczyli nam gospodarkę a kraj ustawili na zwykłą konsumpcję bez żadnej podstawy, oparcia na obojętnie jakiej gałęzi przemysłu zmuszając miliony do ekonomicznego wyjazdu za chlebem. Korupstwo i kolesiostwo większe jak za komuny moich latek młodzieńczych. Wtedy czerwony kacyk był kimś. Było szaro, ale wesoło bo coś się działo. Pociągi klursowały ledwo lokomotywy dały radę ciągnąć. Kwitł handelek z Brześciem gdzie kupowałem wódeczkę i z Berlinem gdzie winko w kartonach prioryteta miało. Dzisiaj mamy stagnację, oszusta żydowskiego za premiera i upadlińca za prezydenta a szary Polak jest nikim i będzie tylko gorzej.. W 

62438836_1561834537286525_6663395327405457408_n.jpg

Opublikowano

Polska nie istnieje

Siedzę z przyjaciółmi w rzymskiej kawiarni, jest wczesny wieczór, powiedzmy dziewiętnasta, piję słabe włoskie piwo, cieszę się brudem i pięknem tego miasta, przyjaciółmi i słońcem, aż wyrasta przede mną brodaty gość koło sześćdziesiątki i też cieszy się strasznie, bo wreszcie usłyszał swojską polską mowę. Pieści ona, ta mowa, jego włochate uszy.

Co to się dzieje , co za czasy .

https://www.onet.pl/kultura/lukasz-orbitowski/polska-nie-istnieje/cw105ln,30bc1058

Opublikowano
many13 napisał:

A dzieje się metodycznie. Primo - rozdupczyli nam gospodarkę a kraj ustawili na zwykłą konsumpcję bez żadnej podstawy, oparcia na obojętnie jakiej gałęzi przemysłu zmuszając miliony do ekonomicznego wyjazdu za chlebem. Korupstwo i kolesiostwo większe jak za komuny moich latek młodzieńczych. Wtedy czerwony kacyk był kimś. Było szaro, ale wesoło bo coś się działo. Pociągi klursowały ledwo lokomotywy dały radę ciągnąć. Kwitł handelek z Brześciem gdzie kupowałem wódeczkę i z Berlinem gdzie winko w kartonach prioryteta miało. Dzisiaj mamy stagnację, oszusta żydowskiego za premiera i upadlińca za prezydenta a szary Polak jest nikim i będzie tylko gorzej.. W 

62438836_1561834537286525_6663395327405457408_n.jpg

Ty, ale z Brześciem dalej kwitnie...

Opublikowano

Jeno istnieje w Terespolu wielki kunszt robienia ducha puszczy. Byćmoże składniki z importu ale patrząc po utalentowanych, miejscowych manufakturach wolałem wspierać lokalny biznes.

Opublikowano
27 minut temu, many13 napisał:

Tragiczny lipiec 1943 roku...

A już miesiąc póżniej 15 sierpnia 1943 r. kierownictwo UPA usankcjonowało grabieże, wydając dekret o przekazaniu Ukraińcom wszystkich ziem polskich kolonistów. Spowodowało to, że miejscowa ludność chętnie i tłumnie uczestniczyła w zbrodniach, które traktowano jako akt sprawiedliwości dziejowej.

znowu dales plame- jak nie walentynowicz to polscy kolonisci- zaczales prawde nagle pisac czy przestales czyta co wklejasz ??

26 minut temu, galan99 napisał:

o k**wa co się dzieje w tym Kraju .

a skad ty to  mozesz wiedziec ?? nigdzie nie jezdzisz,nic nie widzisz,   myslisz tylko o koncu swiata-wies w sumie wsio rawno 

• Haha 1
Opublikowano

Jaki masz problem znowu - koloniści to byli żołnierze Piłsudskiego którzy w nagrodę za udział w walkach latek 1920 dostali przydziały ziami na Wołyniu a upadlińce nazywali ich kolonistami 0 ruszaj troszeczkę grzywką.

Opublikowano (edytowane)

Do ciebie wrócą takie czasy .Od 43 min .    @jacus Tak masz marzenia wolno mieć . a skad ty to  mozesz wiedziec ?? nigdzie nie jezdzisz,nic nie widzisz,   myslisz tylko o koncu swiata-wies w sumie wsio rawno 

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v