Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

"Kaczyński: Jesteśmy gotowi przyznać, że nie wszystko się udało"

W tym wydaniu udało się albo nie udało się nie koniecznie musi wzbudzać oczekiwaną reakcję. A nie udało się raczej powoduje oddech ulgi i otarcie potu z czoła, niż uczucie zawodu.😂

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Kaczyński wbił szpilkę Tuskowi przypominając sytuację z 2017 r., gdy pomagał ówczesnemu przewodniczącemu Komisji Europejskiej Jean-Claudowi Junckerowi ubrać marynarkę .

Kaczyński zapomina że Panu Bogu starość się nie udała i oby musieli mu tylko pomagać w ubieraniu marynarki.😂

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Niemcom jakoś się udaje. W czerwcu mają inflacje mniejszą niż mieli w maju. Ale oni nie dolewają benzyny do inflacyjnego ognia w postaci kolejnych drukowanych i rozdawanych pieniędzy. W Holandii tez inflacja spadła. Przyrosty we Francji i Finlandii poniżej 1 %. 

Zgoda ale trzeba dodać że tam jest PKB mniejsze to i inflacja hamuje .

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

W tym wydaniu udało się albo nie udało się nie koniecznie musi wzbudzać oczekiwaną reakcję. A nie udało się raczej powoduje oddech ulgi i otarcie potu z czoła, niż uczucie zawodu.😂

Kaczyński zapomina że Panu Bogu starość się nie udała i oby musieli mu tylko pomagać w ubieraniu marynarki.😂

Tak patrz jakie bryki mają Niemcy dziś robione Ludzie się bawią a w Polsce harują i nic nie mają  .

291395234_710942273307544_3479266824269689080_n.jpg

290815467_1122040458376769_2166168991061951096_n.jpg

291370260_1734961826860221_5097056324059157588_n.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Zgoda ale trzeba dodać że tam jest PKB mniejsze to i inflacja hamuje .

Wyborca pisu to sobie wszystko umie wytłumaczyć. A ja ci powiem tam socjalizmu mniej to i inflacja większa. U nas pkb już tez hamuje a inflacja przeciwnie się rozkręca.

Opublikowano

W mojej ocenie rząd już nie liczy na wyborców rolników ma nas gdzieś ważniejsi są ukraińcy a można się spodziewać że mają pesel i będą dopuszczeni do wyborów  

Opublikowano
2 minuty temu, RU68 napisał:

W mojej ocenie rząd już nie liczy na wyborców rolników ma nas gdzieś ważniejsi są ukraińcy

No to się doigrałeś. Defetysta i ruska onuca.😂

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

Tak patrz jakie bryki mają Niemcy dziś robione Ludzie się bawią a w Polsce harują i nic nie mają  .

przyjedz do stolicy , moze do niemiec jeszcze brakuje ale lisingodawcy zadbali o drogie samochody na stołecznych ulicach .

• Like 1
Opublikowano

NIERZĄD udostępnił nasze magazyny zboża UPAdlińcom - celowa dewastacja i marginalizowanie, banalizacja, degradacja, deprecjacja, prymitywizacja, spłycenie, symplifikacja, trywializacja, polskiego rolnictwa

• Thanks 1
Opublikowano

Na granicy w hrebennem ok 9 km korka. 95% upainskie rejestracje. Zagadalem kierowcow na Orlenie -  przywoza zboze w bagach do 100km od granicy a wracają na pusto bo tak szybciej. Do portow nikt praktycznie nie jezdzi bo taki kurs zajal by nawet 5 dni. Takie sa realia a nie to co ten zapszaniec i idiota Kowalczyk opowiada ciemnocie w telewizji. 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

jeszcze banderyzacja, o banderyzacji rolnictwa zapomniales.

wicia -byles ostatnio w jakims miescie ?? 

Kargul wiem, że byłeś w Ustroniu - Kołobrzeg to moje trzecie miasto po Lidzbarku Warm, i  tu gdzie wegetuję na ojcowiżnie.

Opublikowano

Widać nauczył się tego wbijania szpili od obozu władzy. Politycy pis tez nic innego nie robią jak jeżdżą po Polsce i wbijają szpilę Tuskowi i opozycji. A konkretnych pomysłów na przyszłość tez od nich nie słychać. Za to Kaczyński znowu opowiada o jakimś tajemniczym układzie, który nie pozwala zrealizować obietnicy miliona mieszkań. Czy jakoś tak.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, many13 napisał:

Kołobrzeg to moje trzecie miasto po Lidzbarku Warm,

Mam kumpla w Lidzbarku Warmińskim był starszym na moim weselu.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Za to Kaczyński znowu opowiada o jakimś tajemniczym układzie, który nie pozwala zrealizować obietnicy miliona mieszkań. Czy jakoś tak.

Przecież wiadomo że chodzi o Putina. Prowadzi agresywną politykę w deweloperce i wykupił cement wodę i piach.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v