Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tanie paliwo swiadczy o ubustwie kraju , o tym ze jego obywateli nie stać na płacenie podatków poza moze usa ale to jest specyficzny kraj 

8 minut temu, RU68 napisał:

u nas też to inwestują gdzieś? ale to wielka tajemnica gdzie .Ale podziwiam Obajtka jak można na jednym wyrażeniu zbić fortunę a mianowicie "multienergetyczny"

20 %  wartosci polskiej giełdy jest w portfelach funduszy norweskich , dane są oficjalne i dostępne w necie

Opublikowano
9 minut temu, many13 napisał:

A pięć lat temu Główny Imperator Kalksztajn zapewniał że Ukraina z faszystowskimi elitami nie wejdzie w struktury EU oraz że Polska nie zapomni o ofiarach na Wołyniu.

Kalksztajn doprowadził do tego, że ludzie już o Smoleńsku zapomnieli, bo się przejadło to i Wołyń poprowadzi w mroki niepamięci.😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

tanie paliwo swiadczy o ubustwie kraju , o tym ze jego obywateli nie stać na płacenie podatków poza moze usa

A jak woda droższa od paliwa, to jak bardzo kraj ubogi?😂

2 minuty temu, Ulman napisał:

A co to jest według ciebie tanie paliwo? Jaką definicje stosujesz? 

Tanie paliwo to do 7PLN, bo po tyle chciał Tusk.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
32 minuty temu, RU68 napisał:

Napisałem mogło by być a na pewno nie musiało by tam drożeć  drożeć mają swoją forsy jak lodu więc po co?

Pewnie liczą tak jakby ropę kupowali. 

23 minuty temu, Pafnucy napisał:

a jakim jest dobrze być, by dobrze było wszystkim? rozdrapywanie ran pomoże w czymś?

Jak nie rozdrapywac to po co plują na ruskich i niemców? Czy to w czymś pomoże? 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

Mirro chcesz zobaczyć paragon ile woda kosztuje w polsce? nie bede szukał ale jest jeszcze w koszu .

drogie to jest opakowanie i dystrybucja tej w sklepach. kranówa droga nie jest.

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

. Życie ma w piździe pokazywanie Jaki jesteś w środku, bo jesteś tylko sumą doświadczeń. 

Niestety nas starych (jestem emerytem) ideowców lada dzionek zabraknie. Może to i dobrze bo za sąsiada nie chcę mieć upadlińca.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Akurat to poprawia im samopoczucie.😂 A wiadomo że zdrowie najważniejsze. Ale czy terapię podjęli właściwą, to wątpię. Tu trza silniejszych leków.😂

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Pewnie liczą tak jakby ropę kupowali. 

wszystko z umiarem. zapomnieć nie można, ale wybaczać trzeba.

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

Niestety nas starych (jestem emerytem) ideowców lada dzionek zabraknie. Może to i dobrze bo za sąsiada nie chcę mieć upadlińca.

Many ja Cię w pełni rozumiem, nawet pewne obawy podzielam. Tylko zważ że miłościwie panujący jednak nie wstali z kolan. 

Opublikowano

Ony wręcz kolaborują z tymy zza Wielkiej Wody - przecież międzymorze to jest przeciwwaga UE - cicha wojenka jamerykańców o panowanie w Jewropie,  koniecznie na styku z ruskimi.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Oczywiście ale umiaru tu żadnego nie ma . Na silnych sąsiadów codziennie plujemy na potęgę a na swołocz która ma za bohaterów narodowych morderców naszych rodaków ani słowa. Wybaczać gdy oni pedała Banderę i upa czczą i ich tradycję kultywują?  Jeśli zachowuja sie jak swołocz to tak ich sie powinno traktować. 

• Like 1
Opublikowano

a te silne sasiady to za bohaterow nie maja takich co miliony polakow wymordowali ?? wielokrotnie wiecej niz ukraincy ???

55 minut temu, RU68 napisał:

Mądrości Syrcha zaczynasz mi się podobać ale nie wpadaj w zachwyt 

w jedym szpitalu kiedys sie spotkacie ???

26 minut temu, many13 napisał:

wczoraj ppr dzisiaj onr czy jakos tak szlo....

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

a te silne sasiady to za bohaterow nie maja takich co miliony polakow wymordowali ?? wielokrotnie wiecej niz ukraincy ???

w jedym szpitalu kiedys sie spotkacie ???

wczoraj ppr dzisiaj onr czy jakos tak szlo....

Tak Jacus jesteś na dobrym tropie - ten co morduje nigdy się nie afiszuje. Dobrze wiesz kto na łopatki rozłożył rosyjską świadomość i tylko szkielety gułagów wołają o zemstę. Do szpitala nigdy nie trafisz - nieszkodliwi, mentalnie wycofani mają szansę załapać się na barykady ONYch.

Opublikowano
47 minut temu, Pafnucy napisał:

A jak wybaczysz a za kilka miesięcy za***ią siekierą to 2 raz wybaczyć czy tez zajebiesz siekiera ? .

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał:

Stawiają pomniki Stalinowi i Hitlerowi i nazywają ulice ich imieniem? Wywieszają flagi  ze swastyką na urzedach państwowych?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

A jak wybaczysz a za kilka miesięcy za***ią siekierą to 2 raz wybaczyć czy tez zajebiesz siekiera ? .

Zaryzani ziomkowie wołają o pomstę a ich szczątki o godny pochówek a chazarstwo na Nowogrodzkiej ogłasza "poprawność polityczną". To nie są Polacy bo udowadniają nam czynami wczorajszymi,,, błazeństwem dnia dzisiejszego tylko dlaczego przy aprobacie prawie 40 milionowej nacji i współziomków na ekonomicznej tułaczce się pytam? 

Miłośnicy banderyzmu podle kłamią i mogą przez to oszukać wielu ludzi, którym nie przychodzi do głowy, że można być tak podłym kłamcą. Informuję; łotr spod ciemnej gwiazdy S. Bandera współpracował z hitlerowcami ale jak to banderowska menda próbował ich oszukać i ogłosił ze swoimi łotrami z UPA powstanie państwa ukraińskiego na okupowanych przez nich terenach Rzeczypospolitej. Więc nawet im wydało się to śmieszne i jednocześnie groźne żeby takie kreatury tworzyły państwo. Bo przecież ci troglodyci gdyby urośli w siłę mogli im sprawiać kłopoty. Ale ponieważ takie monstrum jak Bandera mogło się im przydać to zamiast urwać mu od razu łeb zamknęli go w areszcie domowym;

• Like 1
Opublikowano

Co to się dzieje .

Litwa blokuje tranzyt rosyjskich towarów. W odpowiedzi Kreml grozi NATO za "bezczelny wybryk Wilna"

Wilno zablokowało tranzyt rosyjskich towarów przez Kaliningrad. Decyzja spotkała się z oburzeniem wśród rosyjskich polityków. Andriej Klimow z komisji spraw zagranicznych Rady Federacji Rosyjskiej stwierdził, że to "bezpośrednia agresja przeciwko Rosji", a Zachód powinien spodziewać się "zastosowania właściwej samoobrony"

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rosja-grozi-nato-chodzi-o-blokade-tranzytu-przez-kaliningrad/jnz9tl9,79cfc278

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Ale tam podrożało zupełnie bez powodu -chyba że diabły wystawiają im faktury i też podrożało 

Jak bez powodu skoro ropa naftowa podrożała? Ty normalny jesteś. Co ty myślisz, że tam komuna panuje? Jeden kraj jedno wspólne dobro. Partia każe wydobywającym firmom sprzedawać po ustalonych rządowych cenach rządowym rafineriom? Naprawdę nie chcę się nad tobą tu pastwić ale ty masz zero pojęcia o świecie o ekonomii i wypisujesz takie bzdury jak byś nic a nic nie wiedział i wszystko ci trzeba tłumaczyć. Chłopie w Norwegii panuje kapitalizm. Spółki wydobywające sprzedają spółkom produkującym a te sprzedają stacjom paliw pracującym w oparciu o gospodarkę rynkową a nie centralnie sterowaną.

Dlaczego wy się za ten pis tak upokarzacie tu to ja nie rozumiem?

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v