Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, many13 napisał:

Jeśli w środku masz strach, życie będzie Cię straszyć. Jeśli w środku masz agresję, życie będzie Cię „atakować”.Jeśli w środku masz ochotę walczyć, dostaniesz rywali. Jeśli masz w sobie poczucie winy, życie znajdzie sposób, by Cię „ukarać”. Jeśli masz w sobie obrazę, życie da powody do obrażenia się jeszcze bardziej. To wszystko ma jeden cel... pokazać Ci kim jesteś, co nosisz w wewnątrz siebie. Życie widzi Cię takim, jakim jesteś od wewnątrz, nie takim jakim chcesz zademonstrować się jemu i otaczającym Cię ludziom.

Zaiste mądrość Twa wyprzedza Cię w latach (to nie obelga a wręcz pochwała) , ale. Życie ma w piździe pokazywanie Jaki jesteś w środku, bo jesteś tylko sumą doświadczeń. Ważne aby walczyć, kiedy trzeba i wstydzić się też kiedy trzeba. Obrażać się nie ma co, bo takie sprawy należy wyjaśniać i iść dalej, bo jakoś trza żyć. Ludzie i tak widzą to co chcą i choćbyś d*pę im ucierał, pewnie i tak będą mili za złe. 😂

Opublikowano

tanie paliwo swiadczy o ubustwie kraju , o tym ze jego obywateli nie stać na płacenie podatków poza moze usa ale to jest specyficzny kraj 

8 minut temu, RU68 napisał:

u nas też to inwestują gdzieś? ale to wielka tajemnica gdzie .Ale podziwiam Obajtka jak można na jednym wyrażeniu zbić fortunę a mianowicie "multienergetyczny"

20 %  wartosci polskiej giełdy jest w portfelach funduszy norweskich , dane są oficjalne i dostępne w necie

Opublikowano
9 minut temu, many13 napisał:

A pięć lat temu Główny Imperator Kalksztajn zapewniał że Ukraina z faszystowskimi elitami nie wejdzie w struktury EU oraz że Polska nie zapomni o ofiarach na Wołyniu.

Kalksztajn doprowadził do tego, że ludzie już o Smoleńsku zapomnieli, bo się przejadło to i Wołyń poprowadzi w mroki niepamięci.😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

tanie paliwo swiadczy o ubustwie kraju , o tym ze jego obywateli nie stać na płacenie podatków poza moze usa

A jak woda droższa od paliwa, to jak bardzo kraj ubogi?😂

2 minuty temu, Ulman napisał:

A co to jest według ciebie tanie paliwo? Jaką definicje stosujesz? 

Tanie paliwo to do 7PLN, bo po tyle chciał Tusk.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
32 minuty temu, RU68 napisał:

Napisałem mogło by być a na pewno nie musiało by tam drożeć  drożeć mają swoją forsy jak lodu więc po co?

Pewnie liczą tak jakby ropę kupowali. 

23 minuty temu, Pafnucy napisał:

a jakim jest dobrze być, by dobrze było wszystkim? rozdrapywanie ran pomoże w czymś?

Jak nie rozdrapywac to po co plują na ruskich i niemców? Czy to w czymś pomoże? 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

Mirro chcesz zobaczyć paragon ile woda kosztuje w polsce? nie bede szukał ale jest jeszcze w koszu .

drogie to jest opakowanie i dystrybucja tej w sklepach. kranówa droga nie jest.

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

. Życie ma w piździe pokazywanie Jaki jesteś w środku, bo jesteś tylko sumą doświadczeń. 

Niestety nas starych (jestem emerytem) ideowców lada dzionek zabraknie. Może to i dobrze bo za sąsiada nie chcę mieć upadlińca.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Akurat to poprawia im samopoczucie.😂 A wiadomo że zdrowie najważniejsze. Ale czy terapię podjęli właściwą, to wątpię. Tu trza silniejszych leków.😂

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Pewnie liczą tak jakby ropę kupowali. 

wszystko z umiarem. zapomnieć nie można, ale wybaczać trzeba.

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

Niestety nas starych (jestem emerytem) ideowców lada dzionek zabraknie. Może to i dobrze bo za sąsiada nie chcę mieć upadlińca.

Many ja Cię w pełni rozumiem, nawet pewne obawy podzielam. Tylko zważ że miłościwie panujący jednak nie wstali z kolan. 

Opublikowano

Ony wręcz kolaborują z tymy zza Wielkiej Wody - przecież międzymorze to jest przeciwwaga UE - cicha wojenka jamerykańców o panowanie w Jewropie,  koniecznie na styku z ruskimi.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Oczywiście ale umiaru tu żadnego nie ma . Na silnych sąsiadów codziennie plujemy na potęgę a na swołocz która ma za bohaterów narodowych morderców naszych rodaków ani słowa. Wybaczać gdy oni pedała Banderę i upa czczą i ich tradycję kultywują?  Jeśli zachowuja sie jak swołocz to tak ich sie powinno traktować. 

• Like 1
Opublikowano

a te silne sasiady to za bohaterow nie maja takich co miliony polakow wymordowali ?? wielokrotnie wiecej niz ukraincy ???

55 minut temu, RU68 napisał:

Mądrości Syrcha zaczynasz mi się podobać ale nie wpadaj w zachwyt 

w jedym szpitalu kiedys sie spotkacie ???

26 minut temu, many13 napisał:

wczoraj ppr dzisiaj onr czy jakos tak szlo....

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

a te silne sasiady to za bohaterow nie maja takich co miliony polakow wymordowali ?? wielokrotnie wiecej niz ukraincy ???

w jedym szpitalu kiedys sie spotkacie ???

wczoraj ppr dzisiaj onr czy jakos tak szlo....

Tak Jacus jesteś na dobrym tropie - ten co morduje nigdy się nie afiszuje. Dobrze wiesz kto na łopatki rozłożył rosyjską świadomość i tylko szkielety gułagów wołają o zemstę. Do szpitala nigdy nie trafisz - nieszkodliwi, mentalnie wycofani mają szansę załapać się na barykady ONYch.

Opublikowano
47 minut temu, Pafnucy napisał:

A jak wybaczysz a za kilka miesięcy za***ią siekierą to 2 raz wybaczyć czy tez zajebiesz siekiera ? .

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacus napisał:

Stawiają pomniki Stalinowi i Hitlerowi i nazywają ulice ich imieniem? Wywieszają flagi  ze swastyką na urzedach państwowych?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

A jak wybaczysz a za kilka miesięcy za***ią siekierą to 2 raz wybaczyć czy tez zajebiesz siekiera ? .

Zaryzani ziomkowie wołają o pomstę a ich szczątki o godny pochówek a chazarstwo na Nowogrodzkiej ogłasza "poprawność polityczną". To nie są Polacy bo udowadniają nam czynami wczorajszymi,,, błazeństwem dnia dzisiejszego tylko dlaczego przy aprobacie prawie 40 milionowej nacji i współziomków na ekonomicznej tułaczce się pytam? 

Miłośnicy banderyzmu podle kłamią i mogą przez to oszukać wielu ludzi, którym nie przychodzi do głowy, że można być tak podłym kłamcą. Informuję; łotr spod ciemnej gwiazdy S. Bandera współpracował z hitlerowcami ale jak to banderowska menda próbował ich oszukać i ogłosił ze swoimi łotrami z UPA powstanie państwa ukraińskiego na okupowanych przez nich terenach Rzeczypospolitej. Więc nawet im wydało się to śmieszne i jednocześnie groźne żeby takie kreatury tworzyły państwo. Bo przecież ci troglodyci gdyby urośli w siłę mogli im sprawiać kłopoty. Ale ponieważ takie monstrum jak Bandera mogło się im przydać to zamiast urwać mu od razu łeb zamknęli go w areszcie domowym;

• Like 1
Opublikowano

Co to się dzieje .

Litwa blokuje tranzyt rosyjskich towarów. W odpowiedzi Kreml grozi NATO za "bezczelny wybryk Wilna"

Wilno zablokowało tranzyt rosyjskich towarów przez Kaliningrad. Decyzja spotkała się z oburzeniem wśród rosyjskich polityków. Andriej Klimow z komisji spraw zagranicznych Rady Federacji Rosyjskiej stwierdził, że to "bezpośrednia agresja przeciwko Rosji", a Zachód powinien spodziewać się "zastosowania właściwej samoobrony"

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/rosja-grozi-nato-chodzi-o-blokade-tranzytu-przez-kaliningrad/jnz9tl9,79cfc278

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v