Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kaczyński to ma swoich sługi który są w niego wpatrzeni jak w obrazek. To co teraz się dzieje w Polsce to dramat. Znajoma rozstała się poszła do urzędu pracy zarejestrowac się jako bezrobotna to jej powiedzieli żeby przyszła we wrześniu , oni teraz mają zajęcie z Ukraińcami. Moja klientka przyjęła do mieszkania uchodźców z małymi dziećmi chciała obejrzeć TVP a dzieci byli głośne . Zwróciła im uwagę to Ukrainki chciały ja pobić 

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

wciąż zachodzę w głowę, jakim cudem ten kurdupel takie poparcie i posłuch ma.

Szeroki gest.💰💴💵💶💷💸

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Moja klientka

kim jesteś? jaki zawód ?

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Szeroki gest.💰💴💵💶💷💸

to za mało. coś jeszcze musi być.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, cinek1808 napisał:

Też nie lubię Tuska ale jedno mu trzeba przyznać potrafił odnaleźć się w polityce i rozmawiać z głowami państw.  Rozmawiał z Putinem , Merkel itd. popatrzcie na Morawieckiego z każdym skłócony. Ps za PiS też nie jestem 

Nie to ze jestem za pisem, bo nie jestem ale tusk lazł każdemu w d*pę i temu takie efekty a jak ktoś nie lezie w d*pę to skłóceni.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ten Wybranowski to jakiś debil, czy tylko udaje takiego? Nie jest ważne że wyje , tylko po ch*ja wyje. System powiadamiania o katastrofie smoleńskiej budują?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Pokorne ciele dwie matki sssie. Są plusy i minusy tego wszystkiego. PiS będąc skłócony z większością Unii traci olbrzymie pieniądze. Może i Dobrze że daje te socjale bo to jest potrzebne. Ale nie trzeba zapominać że oni też kradną , tak samo jak Tusk i jego partia. Wszędzie są przekręty , stołki są dla swoich . 

Opublikowano (edytowane)

Ja tak sie zastanawiam jak sie emeryci i schorowani renciści  odnajdą, w "nowym świecie" cen za surowce energetyczne i wogole całokształt,

takie dziadki na wsi za co opał kupią ?? Z rolniczej ?? buhaha :D

Moze do pracy muszą iść od nowa ?? xD🙉

Edytowane przez V12
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

Nie to ze jestem za pisem, bo nie jestem ale tusk lazł każdemu w d*pę i temu takie efekty a jak ktoś nie lezie w d*pę to skłóceni.

Tusk nie lazł w d*pę tylko prowadził politykę zagraniczną. Obecnie prowadzimy tylko politykę wewnętrzną na zewnątrz kraju. Stosunki międzynarodowe i interes kraju są drugorzędne. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Strongman napisał:

Na wsi to dziadki młodzi utrzymują i za wszystko płacą.

A ja znam wielu młodych  co jeszcze od dziadków brało...

19 minut temu, mirro napisał:

Covid 

Akurat ja to do tej pory tego problemu na szczescie  nie zauwazyłem ;)

A i okoliczni seniorzy mają sie świetnie, ale teraz problem jest bo zimnym siedzieć im może być  cięzko 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Prowadził taką Politykę na naszą nie korzyść i temu wszyscy zadowoleni oprócz nas.

W życiu normalnym jest tak samo ze kto się nie daje to się kłuci a kto da sobą zadzić to jest ok.

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

A ja znam wielu młodych  co jeszcze od dziadków brało 

No ta ja utrzymuje starych za nic nie płacą czy za prąd czy za opał bo przepisali wszystko na mnie i ja nie marudzę.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Prowadził taką Politykę na naszą nie korzyść i temu wszyscy zadowoleni oprócz nas.

W życiu normalnym jest tak samo ze kto się nie daje to się kłuci a kto da sobą zadzić to jest ok.

Co wtedy było takie niekostne, a się zmieniło po zmianie władzy? Może ceny gazu? 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

No ta ja utrzymuje starych za nic nie płacą czy za prąd czy za opał bo przepisali wszystko na mnie i ja nie marudzę.

Bo taka jest kolej rzeczy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał:

Rózne sa sytuacje sporo jest tez ludzi starszych co , zyją tylko z emerytur i rent  

I o takich mi chodziło co jedynym dochodem jest powyższe świadczenia 

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v