Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

Po to wybieraliśmy PIS żeby jechać do niemiec ? 🤣

A nie prosiłem żeby PiS wygrał wybory gdzieś za granicą? Jakby wygrali w Niemczech, to teraz nie trzeba by tam wyjeżdżać po saletrzak.😂

Opublikowano
20 minut temu, asharot napisał:

Dostał ktoś dodatek osłonowy który miał być wypłacony do 31.03 ?

Rysiu dostał.

Opublikowano

Ja dostałem ostatnio osłonowy... do leków przeciwbólowych. Tylko sam płaciłem😕

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

nie wychodzi z loży od tygodnia

🤔

dobra.     może dziś sie da złozyć na dopłaty....

Opublikowano
12 godzin temu, racyl napisał:

Tak naprawdę zawsze był tam droższy więc co ci się zmieniło takiego 😁

PIS odpowiada jedynie za sukcesy. Jak coś jest bez zmian lub zmienia się na gorsze to jest wina Tuska, Niemiec, Rosji UE. Marecek zawsze znajdzie wytlumaczenie

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

"Zdaniem "Economista" korzyści dla Zachodu byłyby niemal równie wielkie: "Ukraina mogłaby nie tylko ożywić temat demokracji, ale także wzmocnić bezpieczeństwo europejskie", gdyż w ciągu 300 lat swojego imperializmu Rosja wielokrotnie była w stanie wojny w Europie.

PiS też ożywił temat demokracji, oczywiście na swój sposób, więc i Ukraina mogłaby dorzucić swój kamyczek. Tylko chyba nie wiedzą jak wielki.😂

A w kwestii bezpieczeństwa, to jednak widzę chęć zrzucenia tworzenia i utrzymania dużych sił zbrojnych przez Ukrainę. Oczywiście pozwoliłoby to Europie dalej spać spokojnie albo uspokajać swoich obywateli że "zakontraktowaliśmy na Ukrainie wojsko do obrony przed Rosją". Już im się wojna opatrzyła, więc zaraz stwierdzą że Ukraina, Polska i kto tam jeszcze chce niech się zbroi a oni poczekają.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Najwięcej straci europa a w europie my .Utrzymanie uchodźców (a sięgnie 10% ludności Polski) kosztuje a bruksela się wypcha w odwecie za migrację .Wszyscy są oddaleni od konfliktu i mają to w nosie a tylko dla poklasku butne wypowiedzi a naprawdę każde państwo robi swój biznes .Polska jest skazana na "złośliwość Rosji -to polsce w pierwszej kolejności odetną gaz w przyszłym tygodniu niemcom nie bo to pier**lone podlizusy i liczy się tylko euro

europa ma problem z pracownikami to jest szansa obsadzenia tych mniej płatnych stanowisk pracy , gdyby nie wojna to i z ukrainy było by coraz mniej pracowników a ci bardziej odważni jechali dalej na zachód od chociazby pracownicy rolni .

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, racyl napisał:

Tak naprawdę zawsze był tam droższy więc co ci się zmieniło takiego 😁

Skoro  w Polsce  przez  PiS  jest  drogi nawóz  i  ON  to  możesz  kupić  to  za granicą  tam  PiS  nie rządzi  więc  musi  być  taniej.  Śmiało  kupuj  w Niemczech  Czechach  czy  Litwie  ;)

FPMHjDJXEAU6csI?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Śmiało  kupuj  w Niemczech  Czechach  czy  Litwie

a w Białorusi? 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Białorusi?

Jak  chcesz  to  nawet  i  w chinach  na  ali 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Skoro  w Polsce  przez  PiS  jest  drogi nawóz  i  ON  to  możesz  kupić  to  za granicą  tam  PiS  nie rządzi  więc  musi  być  taniej.  Śmiało  kupuj  w Niemczech  Czechach  czy  Litwie  ;)

FPMHjDJXEAU6csI?format=jpg&name=small

Właśnie tak ma wygalać. Mieszkańcy maja mieć jak najtaniej. W moim mieście jak byłą reforma odbioru śmieci to miejscowe PK wywaliło w przetargu taką cenę, że wygrała go firma z oddalonego o 100 km Białegostoku i było ich jeszcze stać na wynajęcie sobie u nas bazy. Wy pisiory niestety tego nie rozumiecie.

Co do nawozów i ON to nie rżnij jak zwykle głupa. Ze wschodu importu nawozów już nie ma bo było by taniej. Dlatego spółki produkujące nawozy kontrolowane przez pisowski rząd rżną rolników jak mogą. Bo dzięki słabemu złotemu import z zachodu jest nie opłacalny. To samo z paliwem. Przy tej cenie baryłki OPN przed wojną kosztował 6,5 a teraz pis łupi Polaków bo socjalizm kosztuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Dla mnie zakupy na świecie żaden problem nawet wyrobiłem sobie EORI żeby nie płacić VAT .Polecam każdemu jak czas i cena pasuje -trochę czujności i można za 50% krajowych cen ten sam produkt części USA i Ukraina (była), elektronika Tajwan itd najgorzej dyło ukraina a Rosji bałem się bo tam nawet przelew to ryzyko a teraz odpada totalnie 

Opublikowano (edytowane)

Obajtek nie gorzej złupił te firmę. Na same pałacyki wyciągnął z Orlenu tyle forsy, ze te 3 mln dla Krawca to grosze. Ty @Denwer szukasz tu głupszych od siebie. Wyśmiewasz polityków opozycji za coś co politycy pisu lub ludzie z pisem związani robią na dużo większą skalę.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v