Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

to następne zostaną zorganizowane w 2022 roku.

Prawidłowo teraz .

Aaaaa u nas to gdziś w kraju stan wyjątkowy nie obowiązuje?:lol:

Opublikowano

Wygrać wygra, ale czy będzie miał większość? wątpię

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Stany będą podjudzac i napuszczac Europę na Ruskich. Jest to w ich interesie bo nic nie ryzykują a mogą zyskać klientów na uzbrojenie i nośniki energii. Zależy im w globalnym osłabieniu Rosji kosztem innych. Europa ma z Rosją interesy i rezygnacja z nich zaboli gospodarczo. Nie chcą bez sensu machać szabelką i szkodzić swoim interesom. To absolutnie racjonalne. 

Żadna nowina. Zawsze są co 4-5 lat. 

Na robieniu interesów przez zachód z rosją straci Polska bo upadnie Ukraina i wyrośnie nam groźny sąsiad .

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

wyrośnie nam groźny sąsiad .

znaczy kto?

Opublikowano

bo upadnie Ukraina i wyrośnie nam groźny sąsiad .

A jak nie upadnie? To po takich przejściach myślisz ze Ukraina będzie potulnym barankiem? Chyba bliżej im będzie do wczesnego Izraela niż starej Europy.

Opublikowano

Na robieniu interesów przez zachód z rosją straci Polska bo upadnie Ukraina i wyrośnie nam groźny sąsiad .

Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest jak najwięcej interesów z Rosją. Napadanie na kraj z którym biznesu się nie robi nie powoduje strat ekonomicznych i można jedynie zyskać. 

Opublikowano (edytowane)

GROŹNA Rosja .

Robić biznes z Rosją tak .

Rosji zależy na dawnym kładzie jaki był układ Warszawski .

W tamtych czasach nie wiem czy dla Państwa Polskiego był dobry interes z Rosją dla rolnika był .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

GROŹNA Rosja .

no a teraz jest nie groźna?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

GROŹNA Rosja .

Robić biznes z Rosją tak .

Rosji zależy na dawnym kładzie jaki był układ Warszawski .

W tamtych czasach nie wiem czy dla Państwa Polskiego był dobry interes z Rosją dla rolnika był .

No przecie koledzy z rozrzewnieniem wspominali ze za parę swiniakow i morgę kapusty można było dom postawić, więc chyba było dobrze. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

no a teraz jest nie groźna?

Groźna jest bo rządzi nią kundel putin ale mamy bufor czyli Ukrainę , tacy liberałowie jak ulman , racyl , hubertus patrzą krótkowzrocznie i widzą tylko interes na dobrych stosunkach z rosją a putin myśli o granicach z 1945 roku .

Opublikowano
51 minut temu, mirro napisał:

A jebać Węgry, 

Prorok proszę pana i wizjoner.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-zabral-glos-w-sprawie-wojny-towarzyszyc-nam-bedzie-powazny-kryzys-zaburzenia-gospodarcze-6751795481807776a

" - Dziś mamy już zaplanowane i przygotowane poważne zmiany bardzo korzystne dla społeczeństwa, bardzo korzystne dla wszystkich lub prawie wszystkich grup społecznych - zapewnił."

Yyyyy tylko czy aby na pewno? 

Prawie  -  słowo klucz. Wystarczy że zmiany będą korzystne dla polityków i samorządowców i już założenia spełnione. A o to będzie najłatwiej zabać

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Groźna jest bo rządzi nią kundel putin ale mamy bufor czyli Ukrainę , tacy liberałowie jak ulman , racyl , hubertus patrzą krótkowzrocznie i widzą tylko interes na dobrych stosunkach z rosją a putin myśli o granicach z 1945 roku .

Polska była w granicach ZSRR? 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wystarczy że zmiany będą korzystne dla polityków i samorządowców i już założenia spełnione

A widzisz? I tu mi otworzyłeś oczy. Bo to wszystko zależy jak się te grupy społeczne podzieli. Tzn podzieli się według potrzeb a potrzeba ogłoszenia sukcesu będzie tym kryterium.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Polska była w granicach ZSRR? 

poniekąd była.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v