Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

tylko nie dopisuj że polska szlachta lepsza ;)

panie nigdy tak nie twierdziłem 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

To ty twierdzisz że w fabrykach umierają a nie umiesz tego udowodnić🤣

ja też tak też twierdze jest lepiej jak było ale jeszcze sporo przed chinami do zrobienie . 

45 minut temu, PRIMO napisał:

Orban zdał sobie sprawę że wejście do łunii było jednym z większych błędów w przeciwieństwie do naszych idiotów z wiejskiej i nie tylko. 

wegry bez UE by nie istniały perspektywą była by rosja tylko co takiego ma rosja prucz eksportu gazu , ropy i metalu polska jest w owiele lepszej sytuacji gospodarczej niz węgry .

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

ja też tak też twierdze jest lepiej jak było ale jeszcze sporo przed chinami do zrobienie . 

A na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Opublikowano
52 minuty temu, PRIMO napisał:

Orban zdał sobie sprawę że wejście do łunii było jednym z większych błędów w przeciwieństwie do naszych idiotów z wiejskiej i nie tylko. 

Orbanowi to wisi i powiewa czy to Unia czy WNP. Jemu by było dobrze jak by i na Węgrzech było jak na Białorusi. Naszym zresztą też, ale się nie udało w pełni przejąć przekazu i nie mogą tak szarżować. Chociaż kraj upada, i nawet w obliczu realnego konfliktu nie są wstanie funduszy na  armię wycisnąć.  

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

To ty twierdzisz że w fabrykach umierają a nie umiesz tego udowodnić🤣

Ja mam link że pracują i nie umierają (455) MADE IN CHINA - wielkopowierzchniowa fabryka jako państwo w państwie - YouTube

Jaja se robisz?na żarty cię zebrało?wrzuciłeś chińską reklamówkę i to ma być dowód?poszukaj sobie filmu kręconego ukrytą kamerą w fabryce srajfonów,tam zobaczysz prawdę.Skoro jest tak dobrze to po co zakratowali wszystkie okna w tych ,,hotelach " robotniczych a pietra ,i schody ogrodzili siatką.A zrobili tak po fali samobójstw ,choć nie rzadkie są przypadki omdleń i zgonów przy taśmie.

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Na podstawie jawnie dostępnych danych. Tajnych nie mamy, jedynie co znajdziemy w Internecie lub co pokażą z TV(ale telewizja kłamie). Chiny stały się potęgą gospodarczą, ale jeszcze daleko im aby przeskoczyć zachód.  Może potrzebują jeszcze 50 lat, a może i więcej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A Wasyl zamiast bronic ukrainy jak nam to w mediach opowiadają przyjechał z rodziną do Torunia !!

Dziesięcioosobowa rodzina z Ukrainy znalazła schronienie pod Toruniem

Anna i Vasyl, wraz z ośmiorgiem swoich dzieci, dotarli do Polski w połowie marca. Schronienie znaleźli w domu w podtoruńskich Kamionkach. Rodzina, która przyjęła ich pod swój dach, uruchomiła w internecie zbiórkę na potrzebne artykuły.

Anna i Vasyl, wraz z ośmiorgiem swoich dzieci, dotarli do...

https://pomorska.pl/dziesiecioosobowa-rodzina-z-ukrainy-znalazla-schronienie-pod-toruniem/ga/c1-16118495/zd/55283953

No przecież widzisz, ze to weteran. On teraz będzie walczył pod Toruniem by Ukrainie obywateli nie zabrakło. Żonka po tych 8 "wojnach" też jeszcze nawet nawet się trzyma. Każdy walczy jak umie najlepiej.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

na podstawie ujgorów , chińdkich obozów pracy itp . 

Masz jakieś oficjalne dane, linki, filmy czy tylko wymysły i urojenia?

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

To dawajcie chłopy te jawne dane i filmy. W czym macie problem skoro te źródła znacie?

Chiny PKB 16 642 mld USD. USA 22 675 mld. To już jest więcej. Zaś na osobę, to wychodzi. Chiny 11 819 USD, a USA 68 309. Jak tylko ten wskaźnik weźmiemy pod uwagę to poziom bogactwa przeciętnego Amerykanina jest nieosiągalny dla przeciętnego Chińczyka i będzie jeszcze nieosiągalny przez wiele pokoleń.  

Opublikowano

Te liczby niewiele mówia bo nie znasz realnej siły nabywczej na obydwu rynkach. 

@witejus w wolnej chwili obejrzę całość. Na razie widać że jest to stary dokument, zatrudnione jest ponad mln ludzi i nie ma w tym nic dziwnego że bedą samobójstwa i wypadki. Wiesz jaki jest odsetek samobójstw w Chinach i czy na terenie fabryki jest on drastycznie wyższy od średniej krajowej?

Wrócimy do tematu.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

polska jest w owiele lepszej sytuacji gospodarczej niz węgry .

A jebać Węgry, 

Prorok proszę pana i wizjoner.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-zabral-glos-w-sprawie-wojny-towarzyszyc-nam-bedzie-powazny-kryzys-zaburzenia-gospodarcze-6751795481807776a

" - Dziś mamy już zaplanowane i przygotowane poważne zmiany bardzo korzystne dla społeczeństwa, bardzo korzystne dla wszystkich lub prawie wszystkich grup społecznych - zapewnił."

Yyyyy tylko czy aby na pewno? 

Opublikowano (edytowane)

Trzeba odświeżyć dostęp do koryta na 4 lata prawnie .

Najbliższe wybory samorządowe odbędą się w 2023 roku.

Wybory parlamentarne 2023 

Wybory do rady Europy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
53 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/wojna-w-ukrainie-macron-napomina-bidena-nie-uzywalbym-takiego-jezyka-relacja-na-zywo-6751600310889376a

A nie mówiłem Macron już się powoli będzie przytulał do putina , na tygodniu pewnie Szolc .

Stany będą podjudzac i napuszczac Europę na Ruskich. Jest to w ich interesie bo nic nie ryzykują a mogą zyskać klientów na uzbrojenie i nośniki energii. Zależy im w globalnym osłabieniu Rosji kosztem innych. Europa ma z Rosją interesy i rezygnacja z nich zaboli gospodarczo. Nie chcą bez sensu machać szabelką i szkodzić swoim interesom. To absolutnie racjonalne. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Będą wybory w Francja , Niemcy , Włochy i Polska .

Żadna nowina. Zawsze są co 4-5 lat. 

Opublikowano

Kiedy odbędą się następne wybory parlamentarne? Zgodnie z polskim prawem wybory do Sejmu i Senatu odbywają się co 4 lata. Jeżeli więc wybory parlamentarne odbyły się w 2019 roku, to kolejne czekają nas już w 2023 roku.

Kiedy odbędą się następne wybory prezydenckie? Kiedy odbędą się następne wybory do Parlamentu Europejskiego? Wybory do Parlamentu Europejskiego oraz wybory prezydenckie organizowane są co 5 lat. W związku z tym kolejne wybory do Parlamentu Europejskiego zostaną zorganizowane w 2024 roku, a wybory prezydenckie w Polsce w 2025 roku.

Kiedy odbędą się następne wybory samorządowe? Wybory samorządowe, czyli wybory członków organów samorządu terytorialnego, odbywają się co 4 lata, a ponieważ ostatnie miały miejsce w 2018 roku, to następne zostaną zorganizowane w 2022 roku.

Prawidłowo teraz .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v