Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Twój jest niebotyczny😆🤦‍♂️

Ja do ciebie nie wyjeżdżam ni z tego ni z owego z jełopem. Więc widać o kim co świadczy.

1 minutę temu, Denwer napisał:

Teraz Putin ma swojego człowieka w Budapeszcie, A człowiek w Budapeszcie ma swoich ludzi w Warszawie. Jeden nawet kiedyś mówił, że w Warszawie będzie drugi Budapeszt. Wiesz kto?

Opublikowano (edytowane)

ładnie go mamba podsumowała. Generalnie grubasek powinien siedzieć cicho i się cieszyć, że Europa pisowi nie wypomina jak przyjmowali w latach 2015 i kolejnych. Bo dopiero byśmy z problemem zostali. Przecież wtedy były wojny w Libii i Syrii. Też byli uchodźcy wojenni. Ile % przyjęła Polska?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Ty bez emotek i kursywy nie łapiesz satyry,ironii i sarkazmu ,tobie trzeba łopatą kawe na ławe.Już zapomniałeś jak podskakiwałeś do Pedro2 że emotek nie wkleił?🤣.Od dawna ci piszą w różnych tematach żeś jełop

Panie Witejus ," kolegę "tak nazywasz oj nie ładnie ...

@mirro ale jestem konsekwentny 😛👆

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Ja do ciebie nie wyjeżdżam ni z tego ni z owego z jełopem.

Wspomniałem coś o tobie? wp między wódkę a zakąskę,nożyce się odezwały.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Już nie rżnij głupa. Widać o kogo chodziło. Głupszego od siebie szukasz, serio takim tłumaczeniem? A i wódki lepiej nie pij. Bo ty na trzeźwo nic mądrego nie napiszesz a co dopiero po pijaku.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Już nie rżnij głupa. Widać o kogo chodziło. Głupszego od siebie szukasz, serio takim tłumaczeniem?

Z tym głupim proszę uważać , nie ładnie 🙄 , może za chwilę będziecie razem musieli walczyć z Moskalem i co powiesz "głupku chroń mi d*pę"

1 minutę temu, witejus napisał:

Może to Twój ,,kolega"

Wypluj te słowa 🤭tfu

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

Jeśli zarządzanie, rządzenie uznać za jeden z rodzajów usługi czyli produktu to demokracją można nazwać gdy klienci tej usługi decydują, mają wybór "usługodawcy" a kadencyjność tylko "stabilizuje rynek" ale i wymusza rotację bezprzewrotową - najmniej kosztowną.

w wolnym rynku jak najbardziej firmami rządzi demokracja zarówno od strony pracownika który ma wybór pracodawcy jak i klienta

jeśli jesteś przeciwko demokratycznej władzy jednocześnie jesteś przeciwko wolnemu rynkowi i nie udowodnij mi że nie jesteś w stanie tego zrozumieć bo tutaj nie jestem pewien czy nie przekracza to jednak wprawdzie Twych nieprzeciętnych i  mam nadzieję że nie tak nisko ograniczonych zdolności poznawczych.

z góry zastrzegam że nie będę referatów wyjaśniających pisał bo nie czas teraz na podobne

co do jednego wiem że się na pewno zgadzamy - cała praktycznie Europ niewiele ma wspólnego obecnie ni z demokracją ni z wolnym rynkiem std tak łatwo będzie przeforsować pogląd że demokracja jest złem bo pomieszano definicje czemu wielu uległo

tak - autorytaryzm doprowadzi i Chiny do upadku pomimo pozorów wolnego rynku jaki tm zaczął się tworzyć ale - jak to często powtarzam - to już temat na inną dyskusję

Nie za bardzo rozumiem co oznacza że firmami rządzi demokracja? Widziałeś kiedykolwiek w firmie prywatnej by to pracownicy większością głosów wybierali dyrektora i decydowali co ma robić? Jakby pracownicy mieli władzę decyzyjną w firmie to miałbyś eskalację wymagań płacowych i socjalnych a na końcu by przegłosowali żeby pracować 4 dni w tygodniu po 6 godzin bo są przemęczeni. W firmie nie ma miejsca na demokracje bo gdy rządzi lud to nie ma prawa sie to bilansować. M in przez to budżet Polski ciągle jest na minusie.

Nie wiem czemu wykluczasz współistnienie demokracji i wolnego rynku. Zarówno dyktatury jak i demokratyczne systemy moga isć w strone lewicowego interwencjonizmu i centralnego sterowania gospodarką  jak i wolnościowych rozwiązań   

Opublikowano

w dużych firmach są związki zawodowe i rady pracowników - jest to forma demokracji

zasady zarządzania (te nowsze) narzucają w podejmowaniu decyzji zasięgnięcie rady - związków i rady pracowników

jest to w pewnym sensie pseudo-demokracja , w dobrych firmach to nawet działa, w innych to tylko wydmuszka

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Z tym głupim proszę uważać , nie ładnie 🙄 , może za chwilę będziecie razem musieli walczyć z Moskalem i co powiesz "głupku chroń mi d*pę

aby nie powiedział... kryj mnie... 🙆‍♂️

Opublikowano
16 minut temu, witejus napisał:

Wspomniałem coś o tobie? wp między wódkę a zakąskę,nożyce się odezwały.

Który z was to wódka a który zakąska?

10 minut temu, Ursus932 napisał:

Z tym głupim proszę uważać , nie ładnie 🙄 , może za chwilę będziecie razem musieli walczyć z Moskalem i co powiesz "głupku chroń mi d*pę"

Wypluj te słowa 🤭tfu

Nie no tak bym nie powiedział. Strzelił by do mnie zamiast do Moskala tak jak z tym jełopem wyjechał jak na frustrata przystało.. Takich lepiej nie mieć za plecami. Może on wódka labo zakąska. Może się określi kim jest w waszym duecie. Tak się nawzajem wspieracie hehe.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

w dużych firmach są związki zawodowe i rady pracowników - jest to forma demokracji

zasady zarządzania (te nowsze) narzucają w podejmowaniu decyzji zasięgnięcie rady - związków i rady pracowników

jest to w pewnym sensie pseudo-demokracja , w dobrych firmach to nawet działa, w innych to tylko wydmuszka

To są  roszczeniowe grupy  które swoja siłę czerpią z liczebności. Rad niech udzielają ale możesz je olać chyba że szantażem bedą chcieli coś osiągnąć.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście wielu przyjezdnych z Ukrainy ma postawy roszczeniowe. Z czasem stosunek Polaków będzie się zmieniał względem tych ludzi. Zwłaszcza przez tych mających takie podejście nie kupuj bo za darmo dadzą. Najszybciej zacznie się burzyć elektorat pisu żyjący z socjalu bo się konkurencja pojawia do darmochy.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Oczywiście wielu przyjezdnych z Ukrainy ma postawy roszczeniowe. Z czasem stosunek Polaków będzie się zmieniał względem tych ludzi. Zwłaszcza przez tych mających takie podejście nie kupuj bo za darmo dadzą. Najszybciej zacznie się burzyć elektorat pisu żyjący z socjalu bo się konkurencja pojawia do darmochy.

Tu akurat masz rację, poza tym pewnie wykroją z jednego budżetu pieniądze i "plebsowi  z socjalu" może się pogorszyć. No i ukraińcy zaczną im podbierać prace na czarno

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Który z was to wódka a który zakąska?

Nie no tak bym nie powiedział. Strzelił by do mnie zamiast do Moskala tak jak z tym jełopem wyjechał jak na frustrata przystało.. Takich lepiej nie mieć za plecami. Może on wódka labo zakąska. Może się określi kim jest w waszym duecie. Tak się nawzajem wspieracie hehe.

Od mojej osoby proszę się odpierniczyć 🙂 ja tyko dbam o odrobinę normalności i szacunku

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Morion napisał:

Rosjanka madrzejsza od Polaków. A może ona po prostu zna upaińców i ich mentalność? Jak ktoś ma miękkie serce to musi mieć twardą d*pę. Będziemy przez banderowców płakać i to już niedługo.

Powinno się to upowszechniać gdzie tylko sie da i jak często się da.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
jahooo napisał:

No w takim przypadku napewno jest problem z alkoholem... za co go kupować 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v