Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Denwer napisał:

To  ty  jesteś  on  czy  ona 

Sankcje  Blokują    Tuska  przyjaciele  Niemcy  nie  Orban   nie  kłam  :D  :D  :D  

Zaprzańcu wczoraj cały świat w mediach widział, że Orban sprzeciwia się zakręcaniu ruskich gazu i ropy. A ty dalej bredzisz. Kumpel Pisu i Putina sprzeciwia się też transportom broni przez Węgry dla Ukrainy. Ośmieszaj się dalej swoimi dyrdymałami.

No i cieszę się, że literówka dała ci satysfakcje. Każdy ma sukcesy na swoją miarę.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Ale on jest zaprzańcem. Zaprzaniec to osoba która wypiera się oczywistej prawdzie. Zaprzaństwo to jest właśnie taka cecha charakteru. Zaprzańcowi mówisz ,że teraz jest dzień np o 15:49 kiedy to piszę. A zaprzaniec mówi, że noc. Przecież Orban ewidentnie sprzeciwia się sankcjom w postaci natychmiastowego zakręcenia ruskich gazu i ropy. A zaprzaniec mówi, że to nie prawda.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Ukraina to już naprawdę przesadza. Podali że zginęło 1,5 tyś ukraińskich żołnierzy a rosyjskich 12tysiecy. Ja rozumiem że propaganda no ale to już jest przegięcie. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Specyfika działań. W zasadzie ciężko z nimi dyskutować bo innych danych nie ma. A ja bym wcale się nie zdziwił gdyby wcale nie były zbyt zawyzone.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mirro napisał:

Specyfika działań. W zasadzie ciężko z nimi dyskutować bo innych danych nie ma. A ja bym wcale się nie zdziwił gdyby wcale nie były zbyt zawyzone.

Gdzieś czytałem że Amerykanie podali straty po obu stronach i są prawie równe jeśli chodzi o zabitych żołnierzy oczywiście 

Opublikowano

Zważywszy że walą do ruskich jak do kaczek a każdy prawie Ukraiński żołnierz biega z javelinem na plecach to na pewno dużo Rosjan zginęło. Popatrzcie ile tylko tych rozbitych różnego rodzaju pojazdów pokazują. Z drugiej strony Putin nie na darmo ściąga Syryjczyków i chce w to wciągnąć Białoruś. Musi kimś uzupełniać straty a swoimi coraz trudniej bo w kraju zaczynają się ludzie coraz bardziej domyślać i rozumieć co jest grane.

Opublikowano
12 minut temu, arosaw100 napisał:

Tak samo jak angole niby nakładaią sankcie na ropę od ruskich ale dopiero za rok 

A nasz dzielny PIS z Jarosławem to inaczej? Gaz i ropę kupują i kupować będą. Tyle ich co sobie szabelką pomachają 🤣

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Gdzieś czytałem że Amerykanie podali straty po obu stronach i są prawie równe jeśli chodzi o zabitych żołnierzy oczywiście 

Nawet gdyby, to natarcie wymaga zgromadzenia sił i środków w stosunku trzy do jednego nacierający-broniący. Dodając działanie w formie zasadzek i brak regularnego frontu, to i tak wychodzi na korzyść Ukrainy. 

Opublikowano (edytowane)

No ja tam nie wiem. Takie coś na WP znalazłem i to kompletnie nie koresponduje z tym co Ukraina podaje. 

Eksperci Ośrodka Studiów Wschodnich poinformowali, że po 16 dniach walk na Ukrainie działania Rosji nie wskazują, by utraciła ona inicjatywę, a ponoszone straty nadal nie uniemożliwiają jej kontynuowania ofensywy na kilku kierunkach równocześnie.W analizie podkreślono, że "brutalizacji ulegają działania rosyjskich sił okupacyjnych". Jak wskazano, "skupiają się one na terroryzowaniu ludności cywilnej i aresztowaniach osób stawiających opór.. 

Opublikowano

A jakąż ci eksperci widzą inicjatywę ze strony Rosji? Ani dominacji w przestrzeni powietrznej, ani wyeliminowania ukraińskich związków taktycznych, ani spektakularnego desantu na Odessę. Napieprzanie ciężką artylerią w miasta to nie żadna inicjatywa. 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Zaprzańcu wczoraj cały świat w mediach widział, że Orban sprzeciwia się zakręcaniu ruskich gazu i ropy. A ty dalej bredzisz. Kumpel Pisu i Putina sprzeciwia się też transportom broni przez Węgry dla Ukrainy. Ośmieszaj się dalej swoimi dyrdymałami.

No i cieszę się, że literówka dała ci satysfakcje. Każdy ma sukcesy na swoją miarę.

Tuska  Niemcy   sprzeciwiają  się  sankcją  na  rosyjskie  banki   i   na  embargo  na  gaz  i  ropę   węgiel  bo  sobie  nie  poradzą     bredzisławie. 

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

i dobrze. płacić Ci przestaną .

Nawet jak przestaną to i tak zarobiłem kasę o której możesz tylko pomarzyć😆

3 minuty temu, Denwer napisał:

Tuska  Niemcy   sprzeciwiają  się  sankcją  na  rosyjskie  banki   i   na  embargo  na  gaz  i  ropę   węgiel  bo  sobie  nie  poradzą     bredzisławie. 

To zupełnie jak my tylko nasz rząd to debile i zaprzańcy a oni maja jeszcze instynkt samozachowawczy.

Czemu PIS nie zaprzestanie w nadchodzacym tygodniu importu ropy i gazu od ruskich?

• Like 1
Opublikowano

Siemoniak w tej wypowiedzi akurat ma dużo racji. Wielu ogarniętych ludzi nie chciało iść do OT przez to jak ośmieszył to Macierewicz. Sam dostałem ofertę i nie skorzystałem. Ale za to ile śmiechu w pracy było.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ale on jest zaprzańcem. Zaprzaniec to osoba która wypiera się oczywistej prawdzie. Zaprzaństwo to jest właśnie taka cecha charakteru. Zaprzańcowi mówisz ,że teraz jest dzień np o 15:49 kiedy to piszę. A zaprzaniec mówi, że noc. Przecież Orban ewidentnie sprzeciwia się sankcjom w postaci natychmiastowego zakręcenia ruskich gazu i ropy. A zaprzaniec mówi, że to nie prawda.

https://sjp.pwn.pl/slowniki/zaprzaniec.html

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

👍

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Nawet jak przestaną to i tak zarobiłem kasę o której możesz tylko pomarzyć😆

ale kopiejki musi tracą na wartości?

no i pieniądze to nie wszystko. wolę się ogolić bez pęknięć lustra, nawet będąc biednym.

Twój guru upada. Twój czas u niego się kończy. warto było?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v