Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co zrobić z ciągnikiem , mam na sprzedaż to chyba narazie niech stoi 🤔 kasy i tak nie mam na co wydać a dokładać do konta żeby inflacja żarła 🤨

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

To dobrze że nie mam złotówki kredytu 

Najbardziej to boli jak twoje oszczędności zaczynają nie mieć wartości.

Ty się szarpiesz, płacisz a przyjeżdża taki z ukrainy i wszystko dostaje od tak. nawet głodnemu nie pozwolą chodzić

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A co zrobić z ciągnikiem , mam na sprzedaż to chyba narazie niech stoi 🤔 kasy i tak nie mam na co wydać a dokładać do konta żeby inflacja żarła 🤨

Byłem po paszę dla kur i tam stoi kilka ciągników . Kupujących chyba z 20 każdy kto ma jeszcze zapas to kupuję aby nie stracić. 

Co masz za ciekawy ciągnik na sprzedaż ? 

• Like 1
Opublikowano

Mi tez to się nie podoba,obywatel drugiej kategorii niż uchodźca i jeszcze krzycą ze ubrania używane złe, aby całe zgrzewki konserw kupować a nie pojedynczo, niech się cieszą ze cokolwiek kto coś da a nie darowanemu koniu zaglądać w zęby.

• Like 3
Opublikowano
34 minuty temu, racyl napisał:

Najbardziej to boli jak twoje oszczędności zaczynają nie mieć wartości.

Ty się szarpiesz, płacisz a przyjeżdża taki z ukrainy i wszystko dostaje od tak. nawet głodnemu nie pozwolą chodzić

chciałbyś, żeby milion głodnych się szwendało po kraju, kradło i rabowało ludzi ?

Opublikowano

was posrało? ludzie uciekają od wojny, a Wy szklanki wody szkodujecie?

Opublikowano

Jeszcze mówią ze oni na wieś nie chcą tylko do miasta, szklanki wody nikt nie szkoduje tylko ktoś nowy przychodzi i powinien się dostosować a chciał by od razu cuda niewidy

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał:

wiem bo nie jedna chałupa na wsi pusta stoi i byli propozycje

ty byś wolał za granicą do jakiej pipidówy trafić?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał:

Przecież najważniejsze aby nie strzelali i było bezpiecznie ciepło i jedzenie, to na wsi najlepiej.

a później jeden z drugim by wymawiał ze nie pracują? w mieście łatwiej o jakieś zajęcie. łatwiej o szkołę i przedszkole. łatwiejsze połączenie ze światem. na wsi kto pomoże jak widac jakie nastawienie rolnicy tu maja?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

eee no na roli pracy nie ma  ??? a moze to to że to taka ujowa praca?? xD

Edytowane przez V12
Opublikowano

Zobaczymy jak będzie, oni przewidują ze to kilka fal będzie i z 4ml ludzi.

Zboże będzie w cenie bo ile na urkainie jest w magazynach a i nowego nie posieją i ozimin nie dopilnują a i ruskiego tez nikt nie kupi.

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

ty byś wolał za granicą do jakiej pipidówy trafić?

Gdyby mi przypadł taki los i miałbym wybór to zdecydowanie pipidówa bo miast nie trawię. Mogę tam wpaść na kilka chwil.

Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy napisał:

gdzie te żądania?

Jest coraz więcej takich informacji. Ojciec kolegi udostępnił mieszkanie a ukraińska pani stwierdziła że się nie podoba bo meble stare i okna nie umyte. Kolega sadownik z Grójca dowiedział się że standard mieszkań które są odpowiednie dla ukraińców w czasie zbiorów jest zbyt niski dla spieprzających przed wojną. Ta nacja tak ma.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Gdyby mi przypadł taki los i miałbym wybór to zdecydowanie pipidówa bo miast nie trawię. Mogę tam wpaść na kilka chwil.

no to nie chce , to niech spada. ale nie od razu nie, bo i tak nie zechce.

Opublikowano (edytowane)

Ile razy było jeszcze przed wojno ze ktoś wyrobił pozwolenia na zbiór truskawek a ukrainców niema a oni pojechali do Niemiec tam zbierać truskawki na polskich pozwoleniach.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Agrest napisał:

bo miast nie trawię. 

uuu Kolego Twoje zdrowie :)🍷

mam tak samo 

Edytowane przez V12
Opublikowano
33 minuty temu, Pafnucy napisał:

gdzie te żądania?

A o po sasiedzku mam taki przypadek. Strasznie marudzą. Koleżanki sąsiadki z Wołynia

Opublikowano

Nie ja ich lokowałem nie ja ich będę wyganiał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v