Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

to jest chwilowe i to dzieki błednej polityce UE , niemcy w tym roku wyłączyli 3 bloki elektrowni atomowych czy mogły by działać dłużej , pewnie tak skory tych co jeszcze mają mają mieć przedłużone życie , to nie azja ale europa winduje ceny gazu i ropy . 

Nie szukajmy problemów u innych. Popatrzmy na swoje. Pis wykosił wiatraki. Dopiero rok czy dwa temu znowu okazały się dobre. Teraz wykosili fotowoltaikę. W elektrowni w Ostrołęce utopiono ponad 1 mld. Z funduszy za emisję przejedzono tylko z zeszłego roku wpływy w wysokości 25 mld zł. Naprawdę zajmijmy się sobą lepiej na tym wyjdziemy. Tj lepiej niech się pis zajmie sobą a nie Niemcami.

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

zrób sobie wycieczkę na stację paliw to ci się odechcę solidarności z banderowcami

za taki wpis na normalnym forum powinien być ban ,  

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

A jak ci na norweskim lub amerykańskim droższym gazie niż ruski nawozów narobią. To co też na całe życie już zapas masz?

Na jesieni to saletra będzie po 6tys na tym innym gazie

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Oni wiedzą, ale Morawiecki nie wie co się do niego mówi.:lol:

No to jest kosmita maksymalny. Jak oni mu o węglu  na hałdach to on im o Tusku. Wtedy oni do niego won ze Śląska oszuście.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Taki cwaniak jesteś. I myślisz , ze na całe życie nakupiłeś? Serio myślisz, że ropa dowożona tankowcami ze świata będzie tańsza? Tak jak ten amerykański gaz co go statkami przywożą do PL co?

A jak ci na norweskim lub amerykańskim droższym gazie niż ruski nawozów narobią. To co też na całe życie już zapas masz?

zapłacę każdą cenę, by putin przestał się czuć bezkarny. mam nadzieję że zapłaci za swoje zbrodnie.

Prawdziwa twarz wojny w Ukrainie. Giną dzieci. Wstrząsające zdjęcia z  Mariupola - Super Express - wiadomości, polityka, sport

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Na jesieni to saletra będzie po 6tys na tym innym gazie

Pis owcy pewnie myślą, ze Norwegia sprzeda im gaz po taniości bo jesteśmy narodem wybranym Europy. Oni nie rozumieją, że cena gazu z Europy po zakręceniu ruskiego skoczy.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Nie szukajmy problemów u innych. Popatrzmy na swoje. Pis wykosił wiatraki. Dopiero rok czy dwa temu znowu okazały się dobre. Teraz wykosili fotowoltaikę.

jezeli nie masz pojecia to nie pisz , wiatraki na lądzie  i fotowoltanika powinna być  już zakazane to są zrudła które trzeba wspomagać turbinami gazowymi .

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

zapłacę każdą cenę, by putin przestał się czuć bezkarny. mam nadzieję że zapłaci za swoje zbrodnie.

Prawdziwa twarz wojny w Ukrainie. Giną dzieci. Wstrząsające zdjęcia z  Mariupola - Super Express - wiadomości, polityka, sport

Niech zapłaci jak najbardziej. Możemy wprowadzać te sankcje i zakręcać te rury proszę bardzo. Tylko miejmy świadomość co nas czeka to raz. I miejmy świadomość że rząd nieudaczników nas nie przygotował na pewne rzeczy. Bo się wojną z UE zajmowali.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie szukajmy problemów u innych. Popatrzmy na swoje. Pis wykosił wiatraki. Dopiero rok czy dwa temu znowu okazały się dobre. Teraz wykosili fotowoltaikę. W elektrowni w Ostrołęce utopiono ponad 1 mld. Z funduszy za emisję przejedzono tylko z zeszłego roku wpływy w wysokości 25 mld zł. Naprawdę zajmijmy się sobą lepiej na tym wyjdziemy. Tj lepiej niech się pis zajmie sobą a nie Niemcami.

Odechce się ekologii. Gaz,prąd żeby tym się ogrzewać jest na dobre czasy. Coś przeczuwam że węgiel i drzewo znowu wróci do łask.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

No to pis wie najlepiej. Nasz idzie na hałdy a koleją jedzie ruski. W zeszłym roku 10 mln ton. A u nas na hałdach ponoć 2 mln leży. No ale teraz będzie australijski pewnie żaglowcami przywiozą to tanio wyjdzie. niż nasz. Fakt cena nie bierze się z powietrza.

A u nas nie mogą dostać pośrednicy ,i na składach pustki , to po co trzymają te dwa miliony 🤔 a może tylko ponoć 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Pis owcy pewnie myślą, ze Norwegia sprzeda im gaz po taniości bo jesteśmy narodem wybranym Europy. Oni nie rozumieją, że cena gazu z Europy po zakręceniu ruskiego skoczy.

PO tak samo obraziłoby się na ruski gaz. może tak pozostałych nie namawiałoby to rezygnacji z niego

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

jezeli nie masz pojecia to nie pisz , wiatraki na lądzie  i fotowoltanika powinna być  już zakazane to są zrudła które trzeba wspomagać turbinami gazowymi .

No ok zakażmy i tego. Przecież jeszcze mamy lasy. Wszystkiego zakażmy i będziemy piechotą chodzić i niektórzy krowie placki w piecach palić. Jak ktoś ma piec. Bo ja mam las. Świat idzie w fotowoltaikę i wiatraki a u nas zakaz no no.

• Like 1
Opublikowano

kolego nie wiem czy wiesz ale rok 2022 r we lwowie jest rokiem UPA.

A to już roztrząsaliśmy niedawno na forum Wniosek był taki że albo obchody będą bardzo skromne, albo musza je przenieść na 2023.:lol:

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Już wraca.

Może kopalnie na powrót otworzą

Opublikowano

kolego nie wiem czy wiesz ale rok 2022 r we lwowie jest rokiem UPA. to się stało zanim ruski zaatakowały ukrainę

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-10-07/lwowska-rada-obwodowa-2022-rokiem-upa-to-jest-skandal/

to że nie które gminy w Polsce wprowadziły strefy wolne od lgbt tez nie oznacza żę  ludzie tam mieszkający to popierają wszyscy , napewno polityka polski co do Ukrainy była błedna znaczy to nie była polityka tylko lizanie im tyłka przez pis ale teraz  powinismy pomagać 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

Odechce się ekologii. Gaz,prąd żeby tym się ogrzewać jest na dobre czasy. Coś przeczuwam że węgiel i drzewo znowu wróci do łask.

Nic się nie odechcę bo jeszcze szybciej chcą osiągnąc wyznaczone cele

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

A u nas nie mogą dostać pośrednicy ,i na składach pustki , to po co trzymają te dwa miliony 🤔 a może tylko ponoć 

Pustki bo ludzie wybrali na ura jak w stacjach paliw. Transport nie nadąża. Poza tym pytanie czy ten z hałdy ludzie kupią. Jak brałem nawozy to koleś mówił, że jak się inwazja zaczęła to po 4 tony brali plac wylizany. Tak jak z paliwem.

Opublikowano (edytowane)

Jak by wspołczesnemu rolnikowi przyszło ręcznie sie borykać z młoceniem choć 1ha zboża , to by sie nastroje zmieniły...

bo narazie to sie niektórzy jarają ze zapas po 5 zł zrobili xD zapewne na jeden sezon 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Nic się nie odechcę bo jeszcze szybciej chcą osiągnąc wyznaczone cele

Jakie cele,jak w chałupie zimno to nikt nie będzie patrzył na unijnych biurokratów czy innych światłych mózgów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v