Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

I co ja na to poradzę. 🤷‍♂️

No właściwie nic, ale w kojarzeniu jesteś dobry, to se wykombinuj czym sie kończy likwidacja konkurencji na krajowym podwórku.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

No właściwie nic, ale w kojarzeniu jesteś dobry, to se wykombinuj czym sie kończy likwidacja konkurencji na krajowym podwórku.

Na pewno strajkami rolników w Warszawie.

Opublikowano

Bedziem siać łubin a siarkę się weźmie z komina z turowa. Fosforu jest opór w ściekach. Potas robią konie w Janowie ale skoro wungel opyla się sprowadzać z Chile to i potas przy okazji nie zaszkodzi. Arabusy fikają ale i Katar ma tego dosyć...

mirro napisał:

2 minuty temu, hubertb napisał:

Dwa lata temu szukałem nietypowego materiału do maszyny bardzo drogiej ceramiki obrabialnej

Dwa lata temu juz był problem z łożyskami ceramicznymi, 

Łożyska ceramiczne? To fyndt lata na JetA2 ?

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, hubertuss napisał:

Wojskowym nie jesteś i jak sam przyznajesz nie rozumiesz słów i zwrotów których używasz. Pomagać militarnie to wysłać tam swoich żołnierzy. Tym bardziej, że broń zachód już wysyła to co ma zrozumieć skoro już pomaga.

Ty  po Polsku  czytać  nie potrafisz.  Ja nie jestem  Wojskowym  dotrze  to  do ciebie  czy  nie  bo widać  że  nie bardzo  u  ciebie  z myśleniem.

Zrozum  to  osiołku   że  Ukraińska  armia  jest  za słaba  aby  sama  pokonała  Rosję  dlatego  zachód  musi   im pomóc  i  walczyć  razem  z nimi o  wolną  ukrainę   o  wolną  Europę.

Czego ty  nie rozumiesz 

28 minut temu, hubertuss napisał:

Można rząd Ukrainy wydał na to zgodę. Może w szczujni nie mówili.

Nie  można  w  szczujni  ci  nie mówili  kolejny  raz  się  kompromitujesz.   :D  :D  :D  

MSWiA  musiało by wydać  mi zgodę 

A Wojskowemu MON 

Nie  żadna  ukraina 

Właśnie po  raz kolejny  się  ośmieszyłeś   lubisz  robić  z siebie  błazna  ????

FNLNCLEXEAMY1uV?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Monopolem czyli windowanie cen ile wlezie. 

Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

Bedziem siać łubin

A ja myślałem że wsio kukurydza.

Będzie z dziesięć lat jak na Białotusi była wsio koniczyna 🤭

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

Nie łap mnie za słówka , tylko nie popieram polityki kacapa bo marzy się mu to co było za Układu warszawskiego .

Widocznie to popierasz .

To nie słówka tylko brak konsekwencji albo wręcz głupota. Skoro taki jesteś chetny do izolacji gospodarczej Rosji to daj dobry przykład i nie kupuj NPK ani azotu. Będziesz taki twardy i nieugięty ?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

@Denwer dkoro Ukraińska jest za słaba to polska jaka?

Jeden  kij  można  złamać   ale  5 złączonych  razem  już  mało  kto  da  radę  ;)

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

Łożyska ceramiczne? To fyndt lata na JetA2

Do pomp z agresywnym srodowiskiem, Do płuczek.

Aaa... Dziwne trochę, ze ceramiczne ale skoro to ktoś tak wymyślił...

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Nie  można  w  szczujni  ci  nie mówili  kolejny  raz  się  kompromitujesz.   :D  :D  :D  

MSWiA  musiało by wydać  mi zgodę 

A Wojskowemu MON 

Nie  żadna  ukraina 

Ukraina musiała zmienić swoje prawo , czyli wydać zgodę na służbę "Innostrancow" w swojej armii.  A to dlatego żeby nie traktować ich jako najemników abo żeby uniknąć ścigania tych ludzi przez trybunały międzynarodowe. A to czy facet załatwi zgode w swoim kraju, to już inny problem. 

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Monopolem czyli windowanie cen ile wlezie. 

Możesz sobie kupić yare , węgierski , duński mocznik więc nie musisz korzystać z monopolu ...

Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, mirro napisał:

Do pomp z agresywnym srodowiskiem, Do płuczek.

I wszędzie tam gdzie nie można stosować smarów np. pompy próżniowe suche. 

To siem zgodzę - taka dla przykładu wiertarka w EXsie... Jaka to pompa?

Opublikowano

Takie, do mieszania tlenu to po łbie mi się kołaczą. Ta do g..wna mnie interesuje.

Ale do płuczek. Próżniowe, do mieszania tlenu to już widziałem ale mnie ta na g...no interesuje

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Jeden  kij  można  złamać   ale  5 złączonych  razem  już  mało  kto  da  radę  

Pod warunkiem że tęn pęk trzyma się razem bo w innym przypadku pojedyńczo się łamią. 

7 minut temu, Ursus932 napisał:

Możesz sobie kupić yare , węgierski , duński mocznik więc nie musisz korzystać z monopolu ...

A ja chciałem akurat ruski. 😁

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Pod warunkiem że tęn pęk trzyma się razem bo w innym przypadku pojedyńczo się łamią. 

A ja chciałem akurat ruski. 😁

To sobie kup ultre i nie pierdziel 

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

A to czy facet załatwi zgode w swoim kraju, to już inny problem.

art. 141 § 1 kodeksu karnego: "Kto, będąc obywatelem polskim, przyjmuje bez zgody właściwego organu obowiązki wojskowe w obcym wojsku lub w obcej organizacji wojskowej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."

Obowiązujące przepisy nie pozwalają Polakom podjąć służby w obcym wojsku bez zgody ministra spraw wewnętrznych lub ministra obrony. Zgoda taka jest wydawana na wniosek zainteresowanej osoby, ale jej zdobycie nie jest proste. Oprócz szeregu załączników, które dołącza się do wniosku, musi być spełnionych wiele warunków.

https://www.rp.pl/mundurowi/art35774431-czy-polak-moze-walczyc-za-ukraine-w-legionie-cudzoziemskim

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Ale do płuczek.

Taka zwykła płuczka do warzyw. przenośniki azurowe, wszystko pracuje w wodzie. Brak możliwości uszczelnienia łożysk, albo to pracuje np w soku podczas drylowania wiśni. Spożywka, smaru nie dasz a zwykłe metalowe zaraz poleci.

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

To sobie kup ultre i nie pierdziel 

Nigdzie już nie ma bo zakaz spredaży. 😔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v