Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

A kto zje moją porzeczkę , kolegów jabłka, drób drobiarzy, fasolkę Mirka jak będziemy podpuszczani przez mądrzejszych by drzeć najgłośniej ryja?

Czy rząd przesiądzie się na rowery żeby rolnikowi nie brakło na obróbkę pola, a dostawcy na dowóz towaru do sklepu?

Przecie na Rosję nie szło i tak samo na Ukrainę wiec jaki problem .

Opublikowano (edytowane)

A będzie Cie na to stać ??

Czy liczysz że ktos Ci da ???

4 minuty temu, galan99 napisał:

Ze świata nie tylko Rosia ma gaz i ropę , tylko takie nawyki bo zawsze było z Rosji czasami trzeba zmienić .

Edytowane przez V12
Opublikowano

Tak. Watykan i San Marino oraz Andora byli głównymi konsumentami.

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Denwer napisał:

Rosja  miała w pływ  w UE  poprzez  Angelę  Merkel   kumpele  D tuska   a nie  orbana który  to  nic nie może w UE  

To D  tusk   chciał  sprzedać  LOTOS  Rosjaną 

To za czasów  D tuska  ponad 90%  ropy    która  kupował  Orlen  pochodziła  z Rosji 

Orban  nie  blokuje  żadnych sankcji  Robią  to  Tuska  Niemcy.

Tą  receptą  była   Angela  Merkel   kumpela  D Tuska

Tak tak wina Tuska znamy znamy. Za czasów Pis u większość węgla pochodzi z Rosji. W zeszłym roku 10 milionów to n to węgiel z Rosji. A ty dalej brednie, że wszystko wina Tyska. Co do Orbana to każdy wie, że w UE jest jednomyślność i Orban blokuje sankcje. Tylko otumanione pisiory myślą, że to dalej nasz wielki przyjaciel. Dalej klep że wina Tuska pogrubionym drukiem. Może jeszcze jakiś idiota uwierzy. I przy okazji poszukaj sobie jak Morawiecki był u górników w grudniu zeszłego toku. I co oni mu powiedzieli jak im zaczął o Tusku opowiadać.

201-wiadomo-ze-to-rosyjskie-trolle-pisza-jak-rzad-teraz.jpg

843-tvp-wie-jak-zadbac-o-emocje-u-swoich-widzow.jpg

274-polski-kosciol-jak-zwykle-szczodry.jpg

004-w-ramach-oslabiania-wartosci-rubla-polska-zgodzila-sie-wyslac.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Przecie już kupują po 8 zeta ropę i nikt nie marudzi że drogo .

Pszenica ma być po 3 tyś .

Czyli 8 zł jest ok🤣 ,??

a 16 zl tez bedzie ok .??

Najpierw niech bedzie po te 3 tys. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Panowie co sądzicie o całkowitym zakazie importu ropy , gazu i węgla z rosji przez UE . Na tą chwilę to jedyny sposób na zatrzymanie putina .

To nic  nie  da.

Zatrzymać  Putina można  tylko  w jeden sposób  pomagając  militarnie  bronić  Ukrainy   innego  sposobu  nie  ma i  nie  będzie  im  prędzej  zachód  to  zrozumie  tym   lepiej 

FNGXInXWUAMgGmE?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Czyli 8 zł jest ok🤣 ,??

a 16 zl tez bedzie ok .??

Najpierw niech bedzie po te 3 tys. 

Lepiej niech nie będzie. Bardziej będę się napaści rodaków z miasta obawiał jak sowieta.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał:

:lol::lol::lol:i na Białoruś też nie szło.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

@Agrest Sądzę że rynek wschodni jest nie mniej ważny niż zachodni jednak nie sposób nie pamiętać że oni też maja swoje humory. Potrafili blokować dostawy od nas na różne sposoby np. sztucznie wykrytymi problemami lub niezgodnością z założoną jakością produktu. Należy szukać rynków zbytu dla towarów które mamy i to powinno być teraz priorytetem dla naszych włodarzy. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

To nic  nie  da.

Zatrzymać  Putina można  tylko  w jeden sposób  pomagając  militarnie  bronić  Ukrainie   innego  sposobu  nie  ma i  nie  będzie  im  prędzej  zachód  to  zrozumie  tym   lepiej 

Jaki problem. Rząd Ukrainy dopuszcza obywateli innych państw do walki u boku żołnierzy Ukraińskich w obronie Ukrainy. Czekamy na twoje relacje z pola walki. Bo jak rozumiem jutro się tam udajesz. Skoro takie hasła głosisz. czy tylko taki głupi jesteś?

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Przecie już kupują po 8 zeta ropę i nikt nie marudzi że drogo .

Oj marudzi marudzi że, nie ogarnoł sie na poczatku lutego .

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Kowalski jest nadpobudliwym  debilem a na to nakładają się obsesję i lęki. 

Kowalski i Ulman .... I reszta pasuje 🤨

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Ze świata nie tylko Rosia ma gaz i ropę , tylko takie nawyki bo zawsze było z Rosji czasami trzeba zmienić .

A jak je dostarczysz?  Po co masz poświęcać kondycję gospodarcza kraju i UE która i tak jest rozpieprzona po Covid? W imię solidarności z Ukrainą? 

3 minuty temu, galan99 napisał:

Jak to nie szło?  Skąd masz takie informacje?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Należy szukać rynków zbytu dla towarów które mamy i to powinno być teraz priorytetem dla naszych włodarzy. 

To może dopytam? Bo to juz chyba czas odpowiedni minął? A jak tam z tymi gostkami w randze radców przy ambasadach Polski co to mieli wspomagać zbyt naszych towarów rolnych i otwierać nowe rynki na świecie? Oni są, zaginęli, czy może ktoś im zapomniał powiedzieć po kija są?:lol:

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał:

Jaki problem. Rząd Ukrainy dopuszcza obywateli innych państw do walki u boku żołnierzy Ukraińskich w obronie Ukrainy. Czekamy na twoje relacje z pola walki. Bo jak rozumiem jutro się tam udajesz. Skoro takie hasła głosisz. czy tylko taki głupi jesteś?

Widać  jaki głupi  jesteś  pisząc  ten  post    samozaoranie  level ekspert    ;)

z resztą  nie  pierwszy  już  raz  :D  :D  :D  

FNKt0VDWQAEG7ui?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Należy szukać rynków zbytu dla towarów które mamy i to powinno być teraz priorytetem 

Na nich spadnie tyle problemów naraz że troska o kondycje rolnika, chyba bedzie na ostatnim planie 

Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

To nic  nie  da.

Zatrzymać  Putina można  tylko  w jeden sposób  pomagając  militarnie  bronić  Ukrainy   innego  sposobu  nie  ma i  nie  będzie  im  prędzej  zachód  to  zrozumie  tym   lepiej 

FNGXInXWUAMgGmE?format=jpg&name=small

Jako żyd ma jakieś blizsze informacje? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Przecie pisałem ropę mam kupioną po 5 ,19 zł wiec o czym mowa .

Twierdzisz że ludzie jako ogół, ja znam takich co przespali a teraz sa stratni i marudza , 

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

To może dopytam? Bo to juz chyba czas odpowiedni minął? A jak tam z tymi gostkami w randze radców przy ambasadach Polski co to mieli wspomagać zbyt naszych towarów rolnych i otwierać nowe rynki na świecie? Oni są, zaginęli, czy może ktoś im zapomniał powiedzieć po kija są?:lol:

Nie wiem co robią ale pracują zbyt słabo, albo z naszymi towarami jest coś nie tak. Dwa lata temu szukałem nietypowego materiału do maszyny bardzo drogiej ceramiki obrabialnej o nazwie handlowej macor. Szukałem dotąd aż nie znalazłem. 

Opublikowano (edytowane)

@Denwer jakie samo zaoranie? Piszesz, że trzeba zrozumieć, że ma militarnie pomagać Ukrainie.  Ale przecież zachód pomaga od dłuższego czasu. Zanim nawet ta wojna wybuchła. No może za wyjątkiem kumpla pisowców Orbana. A poza tym pomagać militarnie bronić jakiegoś kraju to znaczy wysyłać tam wojska. czego ty nie rozumiesz. Więc jak rozumiem wybierasz opcje numer dwa. Ze głupi jesteś bo używasz zwrotów których nie rozumiesz i na front nie jedziesz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Widać  jaki głupi  jesteś  pisząc  ten  post    samozaoranie  level ekspert   

Już gaciami trzęsiesz ze strachu przed tym że wybranieć narodu każe walczyć za ukrów cykorze jeden. 🐔🐔🐔🐔😂😂😂😂

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Twierdzisz że ludzie jako ogół, ja znam takich co przespali a teraz sa stratni i marudza 

Też myślałem że nawozy stanieją ale WOJNA POKRZYŻOWAŁA  plany , też wspominałem kupię po ile będzie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v