Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

No tak. Masz rację, czepiać się szczegółów zaczynam. Tylko tak się zastanawiam jak to możliwe że przez tydzień zginęło ich 5tys a przez 24h aż 4tys 

sie wojna nasila? a może i ciężko ranni dołączyli.    wszystko da się wyjaśnić.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

😀O i tu się zgodzę. Ludziom wszystko da się jakoś wyjaśnić 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

2 minuty temu, dysydent napisał:

zamierzasz powołać komisję śledczą? ;)
kogo to obchodzi i kto wierzy we wszystko na wojnie?

Nie, no ale to już się wogule nie trzyma kupy. Jak już kłamią to z jakimś sensem. Wczoraj podali że zginęło 5tys Rosjan a dzisiaj że już 9 tyś. 

Dziś już czwartek kolego...

Opublikowano

No to jeszcze gorzej. Tzn że przez 6dni 5tys a przez 24h 4 tyś. W sumie tydzień. A h..... tam z tym. Tylko nie lubię bujania w żywe oczy. 

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

😀O i tu się zgodzę. Ludzią wszystko da się jakoś wyjaśnić 

a ja się nie zgodzę, bo nie ma takiego słowa jak ludzią.

Opublikowano (edytowane)

No więc SPOŁECZEŃSTWU.Takie słowo może być. 😀Poprawilem wybacz mi pomyłke które zawarzyla na zrozumieniu mej wypowiedzi. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

a to fejk czy prawda?
https://wyborcza.pl/7,75398,28181239,na-ukrainie-zginal-pierwszy-rosyjski-general-i-to-bardzo-wazny.html?squid_js=false

czy jest sens nawet to sprawdzać?
nawet bym tego tu nie wrzucał bo rzeczywiście ani wierzę ani nie a to się nazywa - NIE WIEM

problem że nie wdawajmy się w dyskusje na temat konfabulacji bo powstaną łańcuszkowe przepychanki nie prowadzące do niczego sensownego

takie informacje traktować należy bardziej w kategoriach kto i dlaczego je upublicznił
z góry wiadomo że kacapy wręcz zaprzeczą a nawet jeśli to i prawda to deepfake mogą zmontować że żyje , przynajmnie na własny "rynek informacyjny"

sie rozpisałem
sorry

Opublikowano
12 minut temu, marcin19071980 napisał:

Poprawilem wybacz mi

ja się nie gniewam, bo za co nie mam.

a poprawić nie poprawiłeś, a jedynie słowa podmieniłeś.      ale czy to ważne?

Opublikowano (edytowane)

Putin już chce całej Ukrainy nie tylko do Dniepru .

Robi się coraz cieplej .

Narasta kolejny spór graniczny z udziałem Rosji. Przyczyniła się do tego inwazja na Ukrainę

Inwazja na Ukrainę pogłębiła napięcia między Japonią a Rosją

Jak ocenia agencja Bloomberg, po wybuchu wojny w Europie napięcia japońsko-rosyjskie przerodziły się w "jawny antagonizm", a skutkiem jest to, że rozwiązanie sporu o Wyspy Kurylskie jest jeszcze bardziej odległe. Jeszcze przed naruszeniem japońskiej przestrzeni powietrznej urzędnik japońskiego MSZ porównał rosyjską inwazję na Ukrainę do okupacji wysp, stwierdzając, że jedne i drugie działania Rosji są nielegalne.

Ambasada Rosji w Tokio odpowiedziała w tweecie, że jej zdaniem zajęcie wysp było legalne i stanowiło "część kary za agresję Japonii i jej sojusz z nazistowskimi Niemcami". Do wtargnięcia helikoptera w japońską przestrzeń doszło krótko po tym, a japońskie ministerstwo obrony powiązało go z ćwiczeniami rosyjskiej floty w basenie Pacyfiku. Zdaniem rządu w Tokio miały one zamanifestować, że rosyjska armia może działać jednocześnie i w Europie, i w Azji.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/narasta-spor-graniczny-rosji-z-japonia-przyczynila-sie-do-tego-inwazja-na-ukraine/d0lctqy

Edytowane przez galan99
Opublikowano

galan99 napisał:

Putin już chce całej Ukrainy nie tylko do Dniepru .

Robi się coraz cieplej .

Jak? Od początku było pieprzenie o denazifikacji, demilitaryzacji itp. Nigdy połowy - zawsze całej Ukrainy.

Opublikowano
29 minut temu, Denwer napisał:

To jest właśnie wrzuta rodem z Operacji Psychologicznych.  Jakiś troll udając że podziwia męstwo ukraińskiego przywódcy, wali tezę że że to Zachód i Niemcy są jedynymi winnymi wyhodowania Putina. I jeszcze wskazuje że Niemcy nastają na Polskę.😂

Putin sam się wyhodował. Bo służby i ustrój Rosji są takie a nie inne. 

Opublikowano

Pożywkę miał u siebie. Nikt nie musiał go pielęgnować. Facet ze służb w kraju zdominowanym przez służby i pozwalający im na wszystko będzie chroniony i pielęgnowany ile się da. Służby muszą tylko dbać o odpowiednio wysoki poziom paranoi delikwenta,

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Pożywkę miał u siebie.

Nie ,pożywkę i to sutą dostarczał mu zachód o dwudziestu lat ,gdyby nie miliardy dolarów ,euro Putin byłby tylko biednym ,bezzębnym putinkiem Służby bez kasy są niczym.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, mirro napisał:

Pożywkę miał u siebie. Nikt nie musiał go pielęgnować. Facet ze służb w kraju zdominowanym przez służby i pozwalający im na wszystko będzie chroniony i pielęgnowany ile się da. Służby muszą tylko dbać o odpowiednio wysoki poziom paranoi delikwenta,

ja ten tweet uznałem jako porównanie do blokowania/zawieszania pieniędzy jako "morzenie głodem" niepraworządnych krajów ue a obecnym nie dość "posnym" z możliwych traktowanie rosji np SWIFT połowiczny i najczęściej niemieckie dbanie aby zbyt "posno" teraz rosji nie było

nnno już takie wstawki lepsze u @Denwer a niż ten prymitywizm memiarski jaki najczęściej wstawia

nawet lajka Mu dałem że chociaż tematy dyskusyjne a nie prymitywną propagandę czasem utrafi

no i ostatnio chciałem Mu gazrurką przyłożyć to tak dla równowagi ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

nnno już takie wstawki lepsze u @Denwer a niż ten prymitywizm memiarski jaki najczęściej wstawia

nawet lajka Mu dałem że chociaż tematy dyskusyjne a nie prymitywną propagandę czasem utrafi

Poziom Master i nie przebijesz. Czyli "niet anałoga w mirie."🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ukraina broni granic Polski bo putin  do nas idzie

I jak przyjdzie to zabierze nam laptopy, smartfony i smartwatche.😂 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mirro napisał:

Mirosław ale trochę racji @witejus ma , bo zachód przez lata głaskał putka po dupci 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

bo zachód przez lata głaskał plutka po dupci 

A to 20 lat temu już trza było go takimi sankcjami obłożyć?😂

Opublikowano (edytowane)

BASF, największy na świecie koncern chemiczny, rezygnuje z nowych projektów w Rosji i na Białorusi. Zachowa jednak te, które już istnieją.

no i co stracą rosja i białoruś jeśli firma nic stamtąd nie zabierze a tylko nie da tego czego tam i tak nie ma?

no i czyja to firma ten basf?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

wolę hinduską podróbę bo o połowe tańsza a tak samo działa

wyżej nie dopisałem
- niech sobie ten basf robi co chce bo to prywatna firma ale po co takie gadki że to jakś sankcja na prawdę jakkolwiek odczuwalna na już?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v