Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

pierwsze dwie kobiety z dzieckiem juz spacerowaly przed chwila.

piekne slonce swieci- panele pracuja wietrzyk wieje  pewnie gdzies i wiatraki chodza .na podlasiu w biogazowniach buzuje........

ale to wedlug forumowych madrali-zle bo tylko gaz ,wegiel i ropa- nasza wlasna nie rosyjska czy chinska,iranska i bog wie jaka. a ze sie niedlugo latwe do wydobycia zasoby skoncza tego ich ograniczona wyobraznia nie widzi.

w jeden z wietrznych niedziel wiatraki wyprodukowaly 30 %  potrzebnego pradu -to zle bo wegiel zostal na haldach..

znowu wam podac ile wegiel naprawde kosztuje na kopalniach ?? szalenstwo jak z paliwami.

pierwsz slowa ze trwa bitwa na ukrainie- juz go dyskwalifikuja, kolejny chory ...

Edytowane przez jacus
Opublikowano

@Ulman właśnie doczekałeś się wypowiedzi zaginionego wicepremiera ds bezpieczeństwa. 😂 

https://wiadomosci.wp.pl/ustawa-o-obronie-ojczyzny-w-sejmie-6743276587321952a

"Głos zabrał Jarosław Kaczyński. Zapowiedział zwiększenie wydatków na polską armię. - Tylko ten, kto się broni, otrzyma pomoc, także od NATO - podkreślił."

A cóż za odkrywcza teza. Warto było  czekać na tak objawione słowa. Ciekawe czy to z obserwacji bieżącej sytuacji, czy może to już taki kierunek na dłużej.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Niemcy już prawie jawnie pokazują że nie mogą się doczekać kiedy Ukraina padnie tylko czekać stosownych publicznych sugestii Ukrainie
no tym razem powiedzmy; początek zdania uratował im u mnie dużą literę

@Ursus932 orałem... szpatułką buty z błota :P
no ale może jutro już tak "na chama "... ale pewnie się wyskibi jak makaron uszka

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Azjatycki Bank Inwestycji Infrastrukturalnych przyłącza się do sankcji wobec Rosji

Azjatycki Bank Inwestycji Infrastrukturalnych (ang. Asian Infrastructure Ivestment Bank, AIIB) rozpoczął działalność w styczniu 2016 r. Polska jest jednym z 57 członków-założycieli banku. Obecnie do AIIB należy już ponad 100 krajów. Siedziba Banku znajduje się w Pekinie. Prezesem jest Chińczyk Liqun Jin, a Chiny są głównym udziałowcem banku.

Kraje członkowskie reprezentowane są w Radzie Gubernatorów. Z ramienia Polski Gubernatorem w AIIB jest Minister Finansów. Zastępcą gubernatora jest członek zarządu Narodowego Banku Polskiego.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Eeeeee tam. Trenują na paradę zwycięstwa w Moskwie.😂

Zważywszy że ostatnimi laty tylko w defiladach uczestniczyły to kto wie...

Opublikowano (edytowane)

Podobno wiele tego zniszczonego sprzętu pokazywanego w telewizji i internecie jest Ukraińska tylko że Ukraina mówi że to rosyjski. Szczerze powiedziawszy to całkiem możliwe bo Ukraina ma podobne graty. Tak na zdrowy rozum to nie możliwe aby według Ukraińskiej propagandy ciągle niszczyli kolumny. Tak samo jakos nie chce mi się wierzyć w 9 tyś zabitych Rosyjskich żołnierzy. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Podobno wiele tego zniszczonego sprzętu pokazywanego w telewizji i internecie jest Ukraińska tylko że Ukraina mówi że to rosyjski. Szczerze powiedziawszy to całkiem możliwe bo Ukraina ma podobne graty. Tak na zdrowy rozum to nie możliwe aby według Ukraińskiej propagandy ciągle niszczyli kolumny. 

weź może do TVP napisz że się mylić mogą. 🙆‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Podobno wiele tego zniszczonego sprzętu pokazywanego w telewizji i internecie jest Ukraińska tylko że Ukraina mówi że to rosyjski. Szczerze powiedziawszy to całkiem możliwe bo Ukraina ma podobne graty. Tak na zdrowy rozum to nie możliwe aby według Ukraińskiej propagandy ciągle niszczyli kolumny. Tak samo jakos nie chce mi się wierzyć w 9 tyś zabitych Rosyjskich żołnierzy. 

Te same filmiki pokazuja wszędzie i nic konkretnie z nich nie wynika i tyle... Jedni kłamią i drudzy aby psychozę wywołać i tyle.... 

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

zamierzasz powołać komisję śledczą? ;)
kogo to obchodzi i kto wierzy we wszystko na wojnie?

Nie, no ale to już się wogule nie trzyma kupy. Jak już kłamią to z jakimś sensem. Wczoraj podali że zginęło 5tys Rosjan a dzisiaj że już 9 tyś. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Niemcy już prawie jawnie pokazują że nie mogą się doczekać kiedy Ukraina padnie tylko czekać stosownych publicznych sugestii Ukrainie
no tym razem powiedzmy; początek zdania uratował im u mnie dużą literę

@Ursus932 orałem... szpatułką buty z błota :P
no ale może jutro już tak "na chama "... ale pewnie się wyskibi jak makaron uszka

Ale bardziej interesuje mnie jakiej marki masz konia ?

Opublikowano (edytowane)

tym razem małe poletka (ogonki pojesienne z późno zbieranych warzyw( to Zetor 5211 i jakiś poniemiecki trzyskibowiec
większe zwykle usługa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie, no ale to już się wogule nie trzyma kupy. Jak już kłamią to z jakimś sensem. Wczoraj podali że zginęło 5tys Rosjan a dzisiaj że już 9 tyś. 

odwrotnie to by bez sensu było. a tak to co chcesz?

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

tym razem małe poletka (ogonki pojesienne z późno zbieranych warzyw( to Zetor 5211 i jakiś poniemiecki trzyskibowiec
większe zwykle usługa

Zacny sprzęt 👍 , też mam z tej stajni jednego 

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

odwrotnie to by bez sensu było. a tak to co chcesz?

No tak. Masz rację, czepiać się szczegółów zaczynam. Tylko tak się zastanawiam jak to możliwe że przez tydzień zginęło ich 5tys a przez 24h aż 4tys 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v