Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Putin ostro idzie,zaskoczył mnie myślałem że skończy się na zajęciu wschodniej Ukrainy a tu czytam że Czarnobyl podobno rosjanie zajęli.

2 minuty temu, mikad napisał:

NTU3NDQ4YTU0UTh3fk9sIHcJbC04FmJ2IBF0Zn4M

Zasiewy chłopu zniszczyli, co za bydło.

A widzisz,ludzie przyzwyczaili się do dobrych spokojnych czasów.

Opublikowano

nie wiem czy było ale kiedyś ktoś kiedyś pisał żę kołodziejczak to ruski trol i też coś było o finasowaniu jego przez rosjan w tej chwili to wydaje się być realne stwierdzenie i zastanawiam się kim sa chłopki ktorzy biorą udział w strajkach , wiem żę to działania na ukrainie ale jednak  chłopki korzy biorą udział też w strajkach trzba było by sprawdzić ich czy nie są psychicznie chorzy 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Putin ostro idzie,zaskoczył mnie myślałem że skończy się na zajęciu wschodniej Ukrainy a tu czytam że Czarnobyl podobno rosjanie zajęli.

dość łagodna wypowiedz o tej sytuacji.

Opublikowano
13 minut temu, cinek1808 napisał:

Pokazują w TV jak Ukraińcy uciekają. Był wywiad z jakimś , facet młody 30 lat zamiast bronić ojczyzny to ucieka jsk szczur. Rozumiem Kobiety i dzieci. Tak jak w Syrii do Europy uciekali młode byczki

pytanie jest co masz do stracenia .

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, cinek1808 napisał:

Znajomy jest w wojsku i mówi że teraz pali się pomarańczowe światło. Jak się zapali czerwone muszą jechać na granice. Dodał jeszcze że Polska jest tak słabo uzbrojona że tam nie ma nic 

i co byś zwojował, dostałbyś broń i zanim byś wycelował w przeciwnika to dostałbyś kulkę w łeb i tyle byłoby z Twojej odwagi. Zostawiłbyś rodzine ot i tyle.

PO rozbroiło armię, ale PiS nic z tym nie zrobił. Polska ma zapasy amunicji na 8 godzin ciągłej obrony (info od znajomego z wotu

Edytowane przez Fugeo
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

dość łagodna wypowiedz o tej sytuacji.

Łagodna nie łagodna ale nie spodziewałem się wojny na taką skalę,prędzej jakichś zielonych ludzików jak na Krymie czy coś w tym stylu. Rosja ma biznes na zachodzie, na zachodzie coś mówi się o największych sankcjach w historii ciekawe co z tego wyniknie.

Opublikowano
12 minut temu, Ywa napisał:

🤣razeam z Morawieckim pakuj się i

14 minut temu, Winnetou napisał:

Też będę uciekał jak bedzie trzeba... Z rodziną oczywiście😗

bye bye

z tobą wszystko porządku ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Fugeo napisał:

i co byś zwojował, dostałbyś broń i zanim byś wycelował w przeciwnika to dostałbyś kulkę w łeb i tyle byłoby z Twojej odwagi. Zostawiłbyś rodzine ot i tyle.

PO rozbroiło armię, ale PiS nic z tym nie zrobił. Polska ma zapasy amunicji na 8 godzin ciągłej obrony (info od znajomego z wotu

Niech ten znajomy się doszkoli - żołnierze zabierają ze sobą tyle jednostek ognia, aby wystarczyło na 8 godzin operowania bez uzupełniania zaopatrzenia

Wojsko ma zaopatrzenie na 14 dni intensywnego konfliktu - w tym czasie albo odeprzemy zagrożenie, albo już po nas

Opublikowano
6 minut temu, Fugeo napisał:

Zmień znajomego, niech Ci głupot nie pociska,😂

1 minutę temu, jahooo napisał:

Niech ten znajomy się doszkoli - żołnierze zabierają ze sobą tyle jednostek ognia, aby wystarczyło na 8 godzin operowania

Jednostkę ognia zabierasz jedną, to co masz na plecach i w transporterach, Liczone jest to jako doba działań. A doba to nie 8 godzin.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe co na to powiedzą teraz lewacy ?

Co założą sobie opaski i będą protestować ? 

Właśnie te lewactwo wykorzystał Putin 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

większych lewaków jak pis, to nawet za komuny nie było. wtedy tym co robić nie chcieli kasy nie dawano.

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Wojsko ma zaopatrzenie na 14 dni intensywnego konfliktu - w tym czasie albo odeprzemy zagrożenie, albo już po nas

To samo działa w drugą stronę, tzn agresora. Te jednostki Putina muszą zostać zluzowane góra w 5 dni. Jeżeli w te 5 dni nie ogarną Ukrainy i nie wejdą następne, to nie będą nadawały się do walki. Nadzieja w tym że Ukraińcy odbiją lotnisko pod Kijowem i utrzymają go. To lotnisko ma pas gdzie ląduje Mrija więc jest idealne do lądowania dla transportowców z wojskiem. Jest tylko problem że jak zaczną lądować to ukraińskie Uragany zrównają towarzystwo z ziemią i będzie piękna jatka.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

słyszałeś dzisiaj obrady sejmowe ? co powiedziała konfederacja ?  raczej ciebie kazał bym zmienić źródła informacji 

2 lata temu ustawa PO ograniczanie o 50% budżetu dla wojska 

lewica rok temu ograniczenie o 60% armii polskiej 

Opublikowano
16 minut temu, Fugeo napisał:

10 minut temu, jahooo napisał:

Niech ten znajomy się doszkoli - żołnierze zabierają ze sobą tyle jednostek ognia, aby wystarczyło na 8 godzin operowania bez uzupełniania zaopatrzenia

9 minut temu, mirro napisał:

Jednostkę ognia zabierasz jedną, to co masz na plecach i w transporterach, Liczone jest to jako doba działań. A doba to nie 8 godzin.

Widzę sami specjaliści i każdy z inną wiedzą i teorią 🤷. To chyba nic nam nie grozi 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

większych lewaków jak pis, to nawet za komuny nie było. wtedy tym co robić nie chcieli kasy nie dawano.

hmm boli cie to czemu jako lewak bierzesz dotacje pełnymi garściami a żałujesz innym ? ja jako zusowiec do ciebie dopłacam zarówno jak na służbę zdrowia itp jak do krusu 

Opublikowano

oj szkoda że czołg RUDY 102 już nie walczy. zrobili by jeszcze ze dwa i nikt by nam rady nie dał.

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ja jako zusowiec do ciebie dopłacam zarówno jak na służbę zdrowia itp jak do krusu 

ty to se możesz dopłacić. Pan Pracodawca za ciebie płaci.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

PO rozjebało brygadę pancerną ze Swiętoszowa?

Na podstawie decyzji Nr PF-32/Org/SSG/ZoiU/P1 Ministra Obrony Narodowej z dnia 17 kwietnia 2012 roku Brygada została przeformowana na etat Nr BC/147/0. Brygada przeformowała się na nowy etat i osiągnęła gotowość do działania w nowej strukturze do końca 2012 roku 😆

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

ty to se możesz dopłacić. Pan Pracodawca za ciebie płaci.

ja na to pracuje gdyby nie płacił to bym nie pracował jasne ? czy byś robił za darmo 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

PO rozjebało brygadę pancerną ze Swiętoszowa?

A kto to zrobił i dlaczego ? Już nie ma tam czołgów 🤔

Opublikowano

a co napisałem nie tak ? 

Widziałeś na oczy Plan Modernizacji? Bo ja widziałem. Wyrzygać co poszło się walić i dlaczego? A może jakie to fantastyczne wizje PGZ zrealizowała?

Opublikowano

ja na to pracuje gdyby nie płacił to bym nie pracował jasne ? czy byś robił za darmo 

ale to Twój Pan płaci Tobie i za ciebie. Ty tylko zapierdzielać masz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v