Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

że nadal?

na podstawie dochodów to obliczane?

toż wiadomo że to najczęściej nic wspólnego z prawdą nie ma.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Spali po imprezie to jak? Wysadzili w Doniecku UAZa... Straszą ludzi i robią sobie luz od mediów bo z Brevik pęka ze śmiechu na tę bombę. Pakistańcy już pewnie zaproponowali szkolenie w sprawie wysadzania...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

że nadal?

Za  rządów  rudego  tak  było  rok 2013 

Opublikowano
Denwer napisał:

5 minut temu, Pafnucy napisał:

głodne dzieci?

A  no  głodne 

Najbardziej niedożywione są dzieci między 6. a 12. rokiem życia. To może oznaczać, że w całym kraju głoduje aż 800 tys. dzieci – wynika z raportu „Głód i niedożywienie dzieci w Polsce”

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art13219831-polska-kraj-glodnych-dzieci

Daj spokój z tym raportem dla Maciusia bo to było mocno kreatywne podejście do tematu ..

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

teraz najedzone?

Opublikowano (edytowane)

Teraz tak bo mają 500 + , 300 wyprawka dzieci kochają Jarka za jego dobroć bo sa syte nie jaka za rudego głodne biedne dzieci .

@DTaras W du..ę se wsadź tego fejszbuka.

Nie jesteś cywilizowany ,że tak powiadasz na Mokrym wielka Armia ma bazę .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Ach ty szukasz ale  znajdziesz Pizdę na oku , Przepraszam za  taka wypowiedz wszystkich oprócz @jacus

przepros swojego psychiatre za daremny trud..

marecek wrocil widac ze poparcie dla jego chlopakow znowu rosnie- juz do 38  % uroslo. tak stale rosnie i rosnie tylko nie wiadomo kiedy spada..

za czyich rzadow byl najwyzszy ?? pamietasz przegrywie ??

1024px-MinimumEgzystencjiWPolsce.svg.png

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

dobrze ze sa tu dwa barany-many,galan-ktore mecza glosniej niz wszystkie owce...

Nizinny góralu nie odrobiłeś lekcji miałeś podać fakty kiedy Polacy podczas II wojny mordowali wraże plemię żmijowate?.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

@mirro , co się dzieje? VAT na prąd staniał a Nordis znowu z cenami w górę. Czyżby tarczydło nie działało?

A miało prawo zadziałać? 🤣 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tosz prowokacja jest ostatnio stanem permanentnym.

Tak jak i oczekiwanie prowokacji. 

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Teraz nie idą głodne do szkoły, bo nie idą do niej wcale.😂

Opublikowano

Czy morawiecki  pinokio działał z premedytacją godząc się na blokowanie junijnych funduszy w powiązaniu z praworządnością ?. Wszystko się zgadza z moją teorią. Te pomagdalenkowe szabesgoje  na przemian przy korycie robią wszystko żeby zniszczyć nasz dorobek narodowy. Ale dla niektórych baranków z podkrakowskich wypasów to tylko śmiech i kpiny z otaczającej nas rzeczywistości.

273953934_285504150338317_57189513199956

Opublikowano
mirro napisał:

A miało prawo zadziałać? 🤣 

Aaa to już ładnie określił kapitan Wagner i często to przypominałem gdy mi kto odpowiadał z formacji "non" w odpowiedzi na: "czy są pytania?" "Ce sont des questions auxquelles je n'attends pas de réponses, je connais les réponses, et même si je ne les connaissais pas, elles ne m'intéresseraient pas, alors je voudrais répondre à des questions. Mon obligation (...) en rapport à cette obligation est mon affaire privée, ce qui me dispense d'autres commentaires sur les suppléments et les gloses" * W tym przypadku to było po prostu retoryczne zagranie ale chciałem se popisać 🤪 *pismo fransuskie wziąłem z googla po on lepiej się na tym zna...

many13 napisał:

Nizinny góralu nie odrobiłeś lekcji miałeś podać fakty kiedy Polacy podczas II wojny mordowali wraże plemię żmijowate?.

A wpierniczę się. Wąsosz, Goniądz. W Goniądzu chyba to było jak niemcy rozstrzelali sprawców nie za gwałty a za zawłaszczenie majątku albowiem co żydowskie należało się Niemcom...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Putin arcymistrzowskim rozgrywa zachód i Ukrainę , Ukraina padnie z braku kasy już jest wrakiem .

Tak samo Zachód traci miliardy a Rosja wielka Rosja zyskuje .

Nie możemy natomiast jednoznacznie stwierdzić, jaki jest cel utrzymywania na granicach tych wojsk. Jedną z możliwości jest planowany atak. Inną – maksymalne przedłużanie napięcia w celu gospodarczego wykończenia Ukrainy. Dlatego warto czytać informacje o ukraińsko-rosyjskim kryzysie z dystansem i chłodną głową. W tej rozgrywce spokój może okazać się tym, co uratuje nas wszystkich.

Specjaliści szacują, że blokada ukraińskich portów na Morzu Czarnym oraz wycofywanie się armatorów z tego akwenu na skutek ćwiczeń rosyjskiej marynarki wojennej będzie kosztować kraj około miliarda dolarów.

Spanikowani zachodni biznesmeni uciekają z Ukrainy. W tutejszych mediach pokazuje się mapy lotów biznesowych, których w ostatnich tygodniach jest coraz więcej i zwykle prowadzą z, a nie do Ukrainy. Koszty tych ruchów nie zostały jeszcze oszacowane, w przeciwieństwie do kosztów innych wydarzeń.

Putin prowadzi tę rozgrywkę na poziomie arcymistrzowskim. Oto od wielu miesięcy utrzymuje Zachód na swoistej huśtawce: prowokuje napięcie informacjami o ruchach wojsk, przesuwaniu szpitali polowych czy gromadzeniu zapasów krwi, po czym skutecznie je obniża, na przykład nie atakując w dniu, w którym – według mediów – już niemal na pewno atak nastąpi lub wypuszczając informację, że w negocjacyjnej ofercie Zachodu znajdują się punkty, o których "warto rozmawiać". A następnie znowu stwarza napięcie, by po jakimś czasie je obniżyć. I tak w koło Macieju.

Skutkiem tej gry jest panika. Co ciekawe udziela się ona nie tyle Ukrainie, co Zachodowi. Kilka dni temu spotkałem się w Odessie ze specjalistą w zakresie demaskowania i badania dezinformacji Pawło Kołotwinem, który zwrócił mi uwagę na ciekawy aspekt tej gry: jeśli człowiek dozna dużej traumy jak wojna, to na początku panikuje, potem stara się z tym walczyć, następnie przechodzi do fazy pewnego otępienia, a w końcu akceptacji – mówił mi Kołotwin. – Po ośmiu latach wojny my, Ukraińcy, dawno już jesteśmy po etapie akceptacji, ale wy, Zachód, znajdujecie się w samym środku okresu paniki.

LUDZIE MAJĄ SIĘ BAĆ I TAK MA BYĆ .

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, many13 napisał:

1 godzinę temu, galan99 napisał:

@jacus To z plemienia żmijowego .

Jak Pies z Żydem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v