Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Roman4321 Jak bez pokrycia? Dlatego, że ty nie chcesz się pogodzić z tym jak pis was w wała robi to bez pokrycia? Nie ośmieszaj się. Ludzie widzą i tyle. Żarcie drożeje z dnia na dzień. W bardzo wielu wypadkach jest już droższe niż po obniżce vatu. W bardzo wielu artykułach było droższe już za dzień czy dwa po obniżce.

2 minuty temu, Ulman napisał:

No to wytłumacz skąd jest inflacje skoro nie drożeje?

No przecież ich tumanią, że nie drożeje. Nawet jak drożeje to on ci nie przyzna, że nie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

@Roman4321 Jak bez pokrycia? Dlatego, że ty nie chcesz się pogodzić z tym jak pis was w wała robi to bez pokrycia? Nie ośmieszaj się. Ludzie widzą i tyle. Żarcie drożeje z dnia na dzień. W bardzo wielu wypadkach jest już droższe niż po obniżce vatu. W bardzo wielu artykułach było droższe już za dzień czy dwa po obniżce.

No przecież ich tumanią, że nie drożeje. Nawet jak drożeje to on ci nie przyzna, że nie.

równie dobrze mogłes napisać ze wiele staniało

Opublikowano

jesli nie wstawiasz ceny przed i po, bez przykładu to takie lejstwo wody

"Żarcie drożeje z dnia na dzień" ale zapytany nawet nie wiesz co konkretnie i ile podrożało i kiedy tylko że drożeje bez konkretu sobie odpuść

Opublikowano

to zdjęcie paragona zrób z kilku dni ale to za cieżko jak widać podsumować z 5 produktów taka mętna woda idz se sprawdź idźse kup to po co sie produkujesz wogóle sam se każdy sparawdza i nie musisz wniosków za innych wygłoszać

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

jakie ? 

Globalizacja Panie , teraz wszystko to korpo , nie ma prawie  już niezaleznych marek 

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Bzdura Roman. Fendt montuje już nawet części z Chin a W wielu modelach silnik AGCO. Na pewno nie niemiecki. Mało tego Fendt należy do AGCO

Aaaj , uprzedziłeś mnie. Chciałem pociągnąć Romana za jezyk w tych jego urojeniach a tu koniec zabawy🤒

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Globalizacja Panie , teraz wszystko to korpo , nie ma prawie  już niezaleznych marek 

żadnej globalizacji otworzył fendt fabryki w chinach i nic więcej 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

równie dobrze  2 gr jak i 2zł, w gadce dobry jesteś ale konkretów już niekoniecznie mozna oczekiwać

Trudno by bułeczka podrożała o 2 zł. Ale drożeje i twoje desperackie zawracanie rzeki kijem w tym temacie nic nie da. Bo próbować zawracać rzekę kijem możesz ale efekt wszyscy znamy. Żarcie drożeje i tyle. Wiele produktów już jest droższych jak było po obniżce vatu i tyle w temacie. Nawet są droższe niż były przed obniżką vatu.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertuss napisał:

drożeje i tyle. 

ja to czekam , co to bedzie z paliwem , szczególnie tak w drugiej połowie bieżącego roku

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

żadnej globalizacji otworzył fendt fabryki w chinach i nic więcej 

Bbuuuuchaaaachaaaaaaa!!! O ja pier....e,  co za głupek 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

żadnej globalizacji 

to włąsnie tak sie nazywa to zjawisko...

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Bbuuuuchaaaachaaaaaaa!!! O ja pier....e,  co za głupek 🤣🤣🤣

co się stało ulmanku ?

4 minuty temu, V12 napisał:

to włąsnie tak sie nazywa to zjawisko...

to zjawisko to korzystanie z innych marek na przykład jd odchodzi od swoich części i ma pompy desamo wtryski itp 

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Trudno by bułeczka podrożała o 2 zł. Ale drożeje i twoje desperackie zawracanie rzeki kijem w tym temacie nic nie da. Bo próbować zawracać rzekę kijem możesz ale efekt wszyscy znamy. Żarcie drożeje i tyle. Wiele produktów już jest droższych jak było po obniżce vatu i tyle w temacie. Nawet są droższe niż były przed obniżką vatu.

wiele czyli ile ? czyli idź se sprawdź bo nie wiem ale mi się wydaje że coś wiem😂

może podaj co staniało jak taki zaobserwowany jesteś? bo wiele to nie wszystkie czyli pozostałe staniały ale jak się przyznać do tego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v