Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

interia jest jednym z lepszych portali , tylko  Przeczytaj tytuł i przechodz do komentarzy i spróbuj kiedyś tak zrobić , na onecie i innych portalach nie można komentowac a na interi są jazdy , no i te felietony na interi to porażka ale za to inni coś napiszą ciekawego w komentarzach 

WP dość lewicowa jest , na pierwszym miejscu atak na PIS dalej Rydzyk , kościół  , o PO bardzo mało , ogólnie grają na emocjach że jest źle . Na nagłówku o polskim ładzie jaka to porażka pod spodem artykuł  typu Rekordowa Waloryzacja Emerytur w 2022 Roku . Interia trzyma z Polsatem , artykuły bardziej wyważone .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał:

Tylko Dziwienie by było wielkie jak by to Chinole na Ruska napadli tak nie spodziewania .

chociaż nie wiem czy wypada się z tego śmiać

no może tylko z tego że skoro chinole to duża litera wiele ich nie  ułagodzi :D no i czort ich  wie jacy oni z geografii? tzn czy wiedzą gdzie na zachodzie się ta Rosja kończy ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, mirro napisał:

Nie straszą, tylko właśnie zaczyna się materializować przepowiednia o "przewodniej sile koncernów". Nasz rząd robi wszystko odwrotnie niż trzeba. A tym co robi wzmacnia tylko koncerny  grupy kapitałowe i różne szemrane fundusze.  

11 minut temu, dysydent napisał:

chociaż nie wiem czy wypada się z tego śmiać

w temacie cen przenicy  był wątek cen gryki , matka wczoraj kupowały na ryneczku po 10 zł za kg zwykłą nie paloną a Agrest kupił po tyle samo już zapakowaną w torebki do parzenia . więc ja rozumiem mniejszy obrót tego z rynku ale bez przesady niech bankrutują 😆

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie to że się śmieję ale obstawiam na 90 % że Chiny napadną na Rosję nie to że dziś czy jutro . Tego nikt nie bierze pod uwagę ale Rosja już bacznie się przygląda Chinom .

Granica rosyjsko–chińska – granica międzypaństwowa o długości 4250 km. Część zachodnia granicy od trójstyku z Kazachstanem do trójstyku z Mongolią mierzy 55 km, część wschodnia od trójstyku z Mongolią do trójstyku z Koreą Północną mierzy 4195 km. Jest szóstą co do długości granicą międzypaństwową na świecie.

Długość: 4250 km

Okres istnienia: od 1858 .

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

więc ja rozumiem mniejszy obrót tego z rynku ale bez przesady niech bankrutują 😆

Jarecki w spożywce najwcześniej nie zbankrutuje koncern , tylko ten mały. 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie to że się śmieję ale obstawiam na 90 % że Chiny napadną na Rosję nie to że dziś czy jutro . Tego nikt nie bierze pod uwagę ale Rosja już bacznie się przygląda Chinom .

Granica Rosyjsko Chińska jest, bo jest. To co tam sie dzieje interesuje Rosję w kwestii aby Chińskie wojska nie budowały sobie baz na terytorium rosyjskim. Migracja ludności podlega tam bardziej prawom prowadzenia interesów niż naruszania granic.

Sklepy spożywcze , metalowe , budowlane

Muszę Cię zmartwić. W budowlance już tak dobrze nie będzie. Chyba nasi inwestorzy przegrzali się w rozpędzie budowlanym i czas na bolesne otrzeźwienie.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Jarecki w spożywce najwcześniej nie zbankrutuje koncern , tylko ten mały. 

ja wiem , najgorzej jak konkurencja się zmniejszy , zarówno jesli chodzi o skup płodów rolnych ale i sprzedaż produktów choć z drugiej strony nadmierne rozdrobnienie też nie jest dobre , wszystko musi byc zbilansowane .           Ale tak jak napisałem kiedyś , to na fali inflacji co nie którzy próbują  zarobic więcej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jarecki napisał:

ja wiem , najgorzej jak konkurencja się zmniejszy , zarówno jesli chodzi o skup płodów rolnych ale i sprzedaż produktów choć z drugiej strony nadmierne rozdrobnienie też nie jest dobre , wszystko musi byc zbilansowane .

jeśli ceny będą wymuszane odgórnie to wszelkie mechanizm rynkowe nie mają zastosowania, rynek staje się nieprzewidywalny i każdy w nim zachowuje się zachowawczo, ekstensywnie a to idealny punkt wyjścia do totalnej recesji. Inflacja wyższa niż zysk na cykl obrotu jest jej forpocztą i właśnie coraz bardziej owa deadline bliżej

Rząd  co prawda wyruszył na wojnę z inflacją tylko zbyt późno i przypomina to uszczelnianie tamy gdy woda już sprzed niej uciekła

na dalszą przyszłość ok o ile już w tym co wyciekło się nie utopimy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

jeśli ceny będą wymuszane odgórnie to wszelkie mechanizm rynkowe nie mają zastosowania, rynek staje się nieprzewidywalny

Rynek już zaczyna się bronić. Ale najlepsze jest to że jeszcze nie powstał Holding Spożywczy  ( mający podobno ratować rolników) a juz pojawiły sie koncepcje jak przewieźć sie na ich plecach. I to tak żeby potem jeszcze za to dziękowali.  😂 Telefonów na spotkaniu nie było więc Pegazus nie będzie miał roboty.😂 Kużwa tylko czemu takie pomysły zawsze rodzą sie przy wódce? 

10 minut temu, dysydent napisał:

na dalszą przyszłość ok o ile już w tym co wyciekło się nie utopimy

Nie OK. Bo teraz nadejdzie już nieuniknione. Stopy procentowe w górę, mniejsza dostępność kredytów i recesja. Płacz że raty wzrosły nad miarę, niewypłacalności i kolejna fala emigracji zarobkowej. 

Opublikowano (edytowane)

pegasus będzie potrzebny jak każdy po spotkaniu zechce "swoim" o czym tam było
teraz pewnie co innego. Holding spożywczy to teraz będzie samonapędzająca się konieczność utrzymania jakiejkolwiek kontroli w sytuacji gdy n wszelkie kontrole już za późno. Tylko pogorszy sytuację.
też pominę argumenty

ok za obniżki podaków tylko żeby za tym szły adekwatne cięcia w wydatkach

pobożne życzenie? co? no tak, to pobożna władza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał:

Nie OK. Bo teraz nadejdzie już nieuniknione. Stopy procentowe w górę, mniejsza dostępność kredytów i recesja. Płacz że raty wzrosły nad miarę, niewypłacalności i kolejna fala emigracji zarobkowej.

widzisz Mirro jak na początku virusa Napisałeś o wzroscie bezrobocia to  odpisałem żę nic takiego nie będzie ale teraz chyba wzrosnie ono ja  przewiduje sporo upadków i bankructw w usługach 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
mirro napisał:

Rolnicy zostaną szybko wyprostowani. Będą mieli tylko jeden problem. Uprawiać, czy poszukać innej roboty?😂

W końcu przestaniesz pieprzyć głupoty jak przestaną Ci płacić

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

a wczoraj czytałem gdzieś żę pegasus miał możliwość podsłuchu przez mikrofon nawet jak w kieszeni był .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dysydent napisał:

Spotkanie było raczej typowo kurtuazyjne i mające zapewnic o chęci kontynuowania współpracy, czyli nie wbijaniu sobie noża w plecy.😂

6 minut temu, Rogas71 napisał:

W końcu przestaniesz pieprzyć głupoty jak przestaną Ci płacić

Jak mi zaczną płacić to zacznę im kadzić.😂

9 minut temu, dysydent napisał:

ok za obniżki podaków tylko żeby za tym szły adekwatne cięcia w wydatkach

Na razie nikt nie myśli o cięciach w wydatkach.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

a wczoraj czytałem gdzieś żę pegasus miał możliwość podsłuchu przez mikrofon nawet jak w kieszeni był .

tak, istnieje taka technologiczna możliwość nie do wykrycia przez użytkownika zwłaszcza w systemach o zamkniętym zunifikowanym kodzie jak Android, Windows, nieco trudniej OS-X i jak na razie właśnie pegasusowi się to na taką skalę udało choć to bardzo trudne nie jest zwłaszcza w epoce powszechnych aktualizacji wszystkiego co trzeba i nie trzeba i to z uprawnieniami wyższymi od admina bo systemu. Nawet admin nie wie co we współczesnych systemach informatycznych się dzieje. Kolejny negatywny efekt korporacjonizmu... dobra to nie ten temat:ph34r:

Opublikowano
galan99 napisał:

15 minut temu, DTaras napisał:

Chłopie - driftować to trza umić...

Skoro, Galan, jako potrójnie szczepiony jestem owca podatna i głupia to nie jest problemem szczepienie - wszak kumuluje jednostki użyteczne bo uległe - jeno choroba.

ŻE CO JA SZCZEPIONY NIGDY PRZENIGDY .

DZIŚ 27 STYCZNIA ROKU PAŃSKIEGO 2022 DARMOWE TESTY W APTEKACH ROBIĄ ZAPIERNICZAĆ NABIJAĆ DANE NIEDZIELSKIEMU .

Weź se jeszcze raz przeczytaj.

mirro napisał:

Granica Rosyjsko Chińska jest, bo jest. To co tam sie dzieje interesuje Rosję w kwestii aby Chińskie wojska nie budowały sobie baz na terytorium rosyjskim. Migracja ludności podlega tam bardziej prawom prowadzenia interesów niż naruszania granic.

Sklepy spożywcze , metalowe , budowlane

Muszę Cię zmartwić. W budowlance już tak dobrze nie będzie. Chyba nasi inwestorzy przegrzali się w rozpędzie budowlanym i czas na bolesne otrzeźwienie.

OSB potaniało..

dysydent napisał:

1 minutę temu, jarecki napisał:

tak, istnieje taka technologiczna możliwość nie do wykrycia przez użytkownika zwłaszcza w systemach o zamkniętym zunifikowanym kodzie jak Android, Windows, nieco trudniej OS-X i jak na razie właśnie pegasusowi się to na taką skalę udało choć to bardzo trudne nie jest zwłaszcza w epoce powszechnych aktualizacji wszystkiego co trzeba i nie trzeba i to z uprawnieniami wyższymi od admina bo systemu. Nawet admin nie wie co we współczesnych systemach informatycznych się dzieje. Kolejny negatywny efekt korporacjonizmu... dobra to nie ten temat:ph34r:

Pegaz ma taką możliwość ale robi to bez orania zasobów i się tnie. Dlatego BTSy dalej są pożyteczną brameczką ku temu.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, DTaras napisał:

Pegaz ma taką możliwość ale robi to bez orania zasobów i się tnie. Dlatego BTSy dalej są pożyteczną brameczką ku temu

musi się ciąć bo tworzy u ofiary tylko punkt dostępowy kktóry nic bez kontaktu z serwerem macierzystym. kto by abonamenta chciał płacić gdy by apka była kompletna i samodzielna w wersji klienckiej? przecież to złodziejska aplikacja a złodzieja jak czymś nie zmusisz to żebyś czasem zapłatę zobaczył :D

chinole takie IP kamery sprzedają i tam jest ... różne takie są , a to rozpozna człekokształtność a to ruch a to stream przez neta na smartfona można zdalnie tylko tak po dziesięciu ok dniach wszystko zaczyna się ciąć sypać i dopiero zalogowanie u nich na serwerze z wykupieniem jakiegoś tam pakietu i ... problemy znikają jak po wizycie w klinice u Mejzy

na razie (bardziej z braku czasu i sensownej motywacji) jeszcze nie wiemy co i do kogo transmituje to ustrojstwo nadprogramowo bo udało się dopiero ledwo rozpracować jak te sztuczne zacinki wyeliminować bez logowania się gdziekolwiek no ale tak to działa. cały ten szemrany biznes. klient musi być jakoś zależny bo  ... łaskę zrobi że darmo weźmie

@mirro spoko, pomału wszystkie tematy lądują bodaj kontekstami ... w szambie politycznym

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v